Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy spektakl trwa ...

Ogrodowy spektakl trwa ...

mira 17:16, 06 gru 2018

Basilikum napisał(a)
Miro czytam i podziwiam. Dekoracje pierwsza klasa
Cholernie zabiegna jestem koncem roku i ciesze sie n swieta, ze odpoczne. Takie na duuuzo osob muzykujacych i z dobrym jedzieniem tez bym chciala. jakos nie udaje mi sie pokoledowac solidnie, bo mam malo muzyczna rodzine. R wprawdzie gra na ukuleli ale tylko troche i jakos nie mozemy sie z moja gitara zgrac, bo za malo czasu na wspolne cwiczenie mamy. O spiewaniu juz nie wspomne ale ostanio utworzyla nm sie mala grupka przyjaciol i podspiewujemy troche

A to w święta będziecie mieć więcej czasu żeby się zgrać
A zresztą to nie o to chodzi jak tam komu wychodzi

dowiesiłam dziś serduszek - mają być tylko białe albo szklane

mira 17:22, 06 gru 2018

Czuję się dzisiaj spełniona w ogrodzie - kilka godzin robi swoje
lepsze samopoczucie - czuję plecy dobrze jest
ogród zyskał po zgrabieniu liści schludny wygląd
a mnie nie drażnią doniczki zostawione to tu to tam

no i nie mogę się doczekać kiedy znów taki czas sobie zafunduję / było zero wiatru !!!! i ciut słoneczka ach/ bo mam 2 pomysły na dekoracje w tym wreszcie jedną na furtkę !!!

porobiłam ciut zdjęć

rozchodniki stoją na baczność jeszcze liści nie zgubiły - jak śnieg przyprószy super dekoracja

makówka się ładnie spatynowała ale chyba ją schowam ....no i zapisze gdzie schowałam

hortensji dalej nie owinęłam - stoją takie rozpretensjonowane jakby chcialy jeszcze lata

mira 17:25, 06 gru 2018

róże takie zaskakujące są

lubię spozierać na pąki azalii choć zawsze z obawą - no ale jak patrzę na nie to jakby wiosnę widziała

i to co lubie najbardziej - zaschnięte byliny
sylwia_slomc... 17:26, 06 gru 2018

mira napisał(a)

a też tak kiedyś zrobiłam - za małe były - ja mam problem bo nie wiem czy smalec jest solony czy nie bo solonego nie wolno ptakom dawać

o widzisz jak przymrozi to się pobawimy!
daj przepis

Robię tak samo jak do kokosa, foremki na błyszczącej gazecie kładę i jak zastygnie w garnku to do nich upycham potem tylko drucikiem przebić. Na drzewko wieszam z foremką, mam specjalne dla ptaków kupiłam rok temu te plastikowe właśnie, też za dekorację świąteczna w ogrodzie robią, a ptaki szczęśliweOd gazety oczywiście na końcu odrywam
mira 17:27, 06 gru 2018

to chyba dzielżan

sylwia_slomc... 17:29, 06 gru 2018

Jak to likwidujesz ściankę w pracowni, a co zamiast niej planujesz???
Twój kącik był mega, najładniejszy na O...a tu zmiany.....
mira 17:32, 06 gru 2018

sylwia_slomczewska napisał(a)

Robię tak samo jak do kokosa, foremki na błyszczącej gazecie kładę i jak zastygnie w garnku to do nich upycham potem tylko drucikiem przebić. Na drzewko wieszam z foremką, mam specjalne dla ptaków kupiłam rok temu te plastikowe właśnie, też za dekorację świąteczna w ogrodzie robią, a ptaki szczęśliweOd gazety oczywiście na końcu odrywam

A widzisz czyli w kokosie też zalane smalczykiem.
Mam masakryczna ilość foremek babeczek - O to wykorzystam tylko jak je powiesić muszę obmyśleć

a byłam pod tą śnieguliczką co Ci się podobała i mam dla Ciebie wyśmienitą wiadomość - jest odrost całkiem spory a ja muszę przesadzić tę śnieguliczkę

a tu fotka z 4.12.2017 - inna śnieguliczka - ale ta tworzy u mnie beznadziejny krzak - teraz scięłam mocno zobaczę co odrośnie

mira 17:35, 06 gru 2018

sylwia_slomczewska napisał(a)
Jak to likwidujesz ściankę w pracowni, a co zamiast niej planujesz???
Twój kącik był mega, najładniejszy na O...a tu zmiany.....

Zmiany są nieuniknione - nie likwiduję ...powiększam i porządkuję
dziękuję za uznanie

w pobliżu ścianki

róża ukorzenia się metodą Dzidki

lak wysiany moją metodą

mira 17:41, 06 gru 2018

Powtarzam się ale firletka jest gwiazdą w ogrodzie - kiedyś jak miała sporo wyrywałam i do donicy do kompozycji bo takich futerkowych liści nic nie ma

rojniki nie wiem jak przetrwają - czas próby

te tu leżą 8 lat !

liście zawilcy sa brzydkie szybko wycinałam ale same kwiatostany nie

Basilikum 17:43, 06 gru 2018

Dziurki niech CI Emus wywierci w tych babeczkowych foremkach. Jedze kolo takiego miejsca gdzie biala snieguliczka oblepiona owocami i Tal sie zastanawiam, co Tal pieknie kwitnie w grudniu az mialam zamiar stanac i sie przygladnac uwazniej. No dzis wytezylam wzrok i juz wiem