Bardzo dziękuję - moje marzenia się spłycają bo tylko jedno jest najważniejsze jak wiadomo no ale gdyby pofantazjować to chciałabym zobaczyć ogrody w Chinach no i angielskie też oczywiście....no i jeszcze innych wiele
Wróciłam z ogrodu - nie da się są huraganowe podmuchy wiatru taczki mi wywala - koszmarna pogoda
cudownie ciepło, słonecznie i szalony wiatr co wysusza jeszcze bardziej a wcale mokro nie jest.
Nigdy nie widziałam końcem lutego tak wysoko wystających tulipanów - igrają z losem
Sylwia bardzo dziękuję - masz rację mieć 100 lat i zdrowie choćby jako takie .
Mój m. poczyścił budki lęgowe kiedyś tam wcześniej i zdiagnozował że nie wszędzie były gniazda a część budek była uszkodzona. Naprawił więc i zdecydował że może być więcej. Więc mamy dla pućki sowy i dla..zapomniałam
Sylwia, Mirka
nie mam tej wanny z czasów wkopania to już kilka dobrych lat.
Jest głęboka gdzieś pod kolano - wodę wiosną dolewam i czyszczę z liści choć nie za szybko bo tam życie że hej. Na dno posypałam jakiś kamieni.
Długo się woda w tej balii stabilizowała/bo stale czyściłam/ aż przestałam czyścić i dawałam moczarkę zrobiła się czysta.Wodę dolewam tylko deszczówkę.
I właśnie nie pomyślałam że mróz może rozsadzić - a to jest dobra myśl.
Może jest na takiej głębokości że tam nie zamarza.
To balia uratowana po porządkach w piwnicy u teściów - dzieci się w niej kąpało.
A przemarzanie jest - zostawiłam konewki cynkowe i niech to..... dna wybuliło i jedną nową buuuuuu rozwaliło - czy to się naprawia
kwiecień
lipiec - widać go z końca ogrodu gdzie siedzę na ławce - ławka poniżej
Oby, idę zaraz sprawdzić i podlać.Widziałam już że niektóre bez problemu przezimowały ale są i wrażliwce. jak sezon się powtórzy to chyba przyjdzie donice obsadzać rojnikami niestety.
Ja do donic zaplanowałam na razie bratki jak zwykle i stokrotki - tylko musze trafić w dzień z giełdą
a potem byliny będę wsadzać co się nawinie
uwielbiam donice i już
a tak przy okazji jak uważasz czy do czyśca są drzwi szersze? bo ja na raj nie liczę
Tak prawda prawdziwa przebiśniegi może na ryneczku kępkę kupisz