Mireczko, podejrzewam, ze przetrwają, ja kiedyś zostawiłam w doniczce (bez ziemi, tyle tylko co przy korzonku było) kilka rozetek rojnika, znalazłam je na wiosnę i mają się dobrze silne roślinki
Oczko ma księcia.. nie zauważyłam wcześniej.
I mus przebiśniegi od kogoś wyprosić, bo nie mam żadnego, a gdzieś czytałam, że lepiej małą karpę od znajomego niż sadzić z cebulek, że to pewniejsze. Prawda to?
Ja też wolę sama w ogrodzie... może nie na spokojnie, ale po swojemu
Przebiśniegi można dzielić podczas kwitnienia, to prawda, że lepiej posadzić kwitnące niż cebulki.
Ja mam misy z rojnikami w namiocie, już puszczają nowe listki. Jest sporo na plusie. Stipa gigantea też jakby widać że przetrwała, czekam na kwiaty, może w 3 roku doczekam się.
Ta trawa raczej wymarznie. Ale rojniki pod murem na pewno nie. Widziałam na słupku w małej betonowej misie głębokości talerza i co roku podobno mają się. dobrze
A ta misa powyżej jest przefajna. Chciałoby się taką
bylam juz rano przed praca ale z komorki nie lubie pisac i zdjecia takie malutkie, teraz ogladnelam na duzym ekranie
no pewnie, ze pokazac
ja bylam wsczoraj na flohmarku ale nie bylo nic ogrodowego, same brzdkie graty. Kupilam 4 pojemniczki Tupperware do zamrazania, czyli w sumie tez ogrodowe, bo bede ziola mrozic i warzywka (owoce)
tort piekny i pewnie by smaczny.Ja tortow nie pieke, bo kto to zje jak my sie ciagle odchudzamy ale czasami sobie gdzies kawalek kupie. Wczoraj mi slinka ciekla u wlocha ale po pizzy nie mielam sily reka ruszyc w kierunku witryny
Przadkow w ogrodzie zazdroszcze mi sie jz serce wyrywa ale aura nie pozwala,Wlasnie stopi sie snieg, ziemia pewnie jeszcze zamarznieta, no i wszystko w wodzie stoi co mnie najbardziej martwi. Takiech zielonych klow jak u Ciebie jeszcze nie mam.
"Nie moge na dluzej zostac" -wyszeptala Chwila Szczescia - "ale wloze w Twoje serce wspomnienia"
a co do rojnikow to ja mam takiego jednego na tej skalce przy wjezdzie( prawej stronie), on tak sobie tak siedzi na 1 cm kwadrtowym ziemi i nie straszny mu mroz i wiatr i daje rade juz 3 zime
lece relacje ogladac
"Nie moge na dluzej zostac" -wyszeptala Chwila Szczescia - "ale wloze w Twoje serce wspomnienia"
Jakże mi odpowiada filozofia wszystko w swoim czasie i bez spiny Tak będzie w tym sezonie u mnie Świetne kadry pokazałaś Rojniki i u mnie żyją na korzeniach w cm ziemi w starym ogrodzie. Tutaj jutro planuję zrobić przegląd swoim, zostawiłam część w konewkach pod wiatą, ale śnieg na nie padał i tak, część w wanienkach pod gołym niebem, część schowałam do szklarenki. Miałam problem latem, bo wróble skubały mi ich listki, wyczyściły prawie kilka doniczek do zera. Słodkie były czy jak?
Dla zainteresowanych chciałabym także nieśmiało zwrócić uwagę, że zdjęcia z ogrodów angielskich można oglądać także w artykułach pod tagiem "ogrody angielskie'
Zdjęć jest w bród, nawet po 100 w niektórych. Zapraszam.