Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy spektakl trwa ...

Ogrodowy spektakl trwa ...

mikina34 09:45, 11 lut 2019

mira napisał(a)
(...)
nie wiem czy te rojniki przetrwają

Mireczko, podejrzewam, ze przetrwają, ja kiedyś zostawiłam w doniczce (bez ziemi, tyle tylko co przy korzonku było) kilka rozetek rojnika, znalazłam je na wiosnę i mają się dobrze silne roślinki
abiko 10:22, 11 lut 2019

mira napisał(a)

A tak przy okazji - ogród to nie bieżnia wyścigowa, każdy pracuje swoim tempem, wg uwarunkowań pogodowych i wszelkich innych.
Najważniejsze jest co?????????
zadowolenie !

Amen
Rojniki przetrwają jestem pewna
Oczko ma księcia.. nie zauważyłam wcześniej.
I mus przebiśniegi od kogoś wyprosić, bo nie mam żadnego, a gdzieś czytałam, że lepiej małą karpę od znajomego niż sadzić z cebulek, że to pewniejsze. Prawda to?

Ja też wolę sama w ogrodzie... może nie na spokojnie, ale po swojemu
Gardenarium 10:53, 11 lut 2019

Przebiśniegi można dzielić podczas kwitnienia, to prawda, że lepiej posadzić kwitnące niż cebulki.

Ja mam misy z rojnikami w namiocie, już puszczają nowe listki. Jest sporo na plusie. Stipa gigantea też jakby widać że przetrwała, czekam na kwiaty, może w 3 roku doczekam się.

Instagram Ogrodowiska
Urszulla 12:08, 11 lut 2019

mira napisał(a)

No właśnie takich koryt nie ma i nie ma takich na wodę a przydały by się

Ula czyściutko już nie jest - lecą gałęzie, wiatr hula, a ja tnę co popadnie i gapię się co wyłazi i zastanawiam czy będzie jeszcze wielki mróz albo mały.

ta trawka chyba wymarzła

Ta trawa raczej wymarznie. Ale rojniki pod murem na pewno nie. Widziałam na słupku w małej betonowej misie głębokości talerza i co roku podobno mają się. dobrze

A ta misa powyżej jest przefajna. Chciałoby się taką

Agania 12:13, 11 lut 2019

Co to Wisley - sprawdziłam u Ciebie
mira napisał(a)

nie cudne ?

a skalniaki faktycznie impomujące i te małe i te duże
Anda 12:37, 11 lut 2019

Widziałam relację Dziękuję
Jak to dobrze, że jest tyle różnorodnych ogrodów. Można wtedy otworzyć szeroko oczy i chłonąć, chociażby zdjęcia
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Basilikum 19:23, 11 lut 2019

bylam juz rano przed praca ale z komorki nie lubie pisac i zdjecia takie malutkie, teraz ogladnelam na duzym ekranie
mira napisał(a)

Nooo Iza masz oko - tak jest.
Dzisiaj byłam na starociach i po 1 zł za sztukę zrobiłam małe zakupy - pokazać?

no pewnie, ze pokazac
ja bylam wsczoraj na flohmarku ale nie bylo nic ogrodowego, same brzdkie graty. Kupilam 4 pojemniczki Tupperware do zamrazania, czyli w sumie tez ogrodowe, bo bede ziola mrozic i warzywka (owoce)
tort piekny i pewnie by smaczny.Ja tortow nie pieke, bo kto to zje jak my sie ciagle odchudzamy ale czasami sobie gdzies kawalek kupie. Wczoraj mi slinka ciekla u wlocha ale po pizzy nie mielam sily reka ruszyc w kierunku witryny

Przadkow w ogrodzie zazdroszcze mi sie jz serce wyrywa ale aura nie pozwala,Wlasnie stopi sie snieg, ziemia pewnie jeszcze zamarznieta, no i wszystko w wodzie stoi co mnie najbardziej martwi. Takiech zielonych klow jak u Ciebie jeszcze nie mam.
Basilikum 19:26, 11 lut 2019

a co do rojnikow to ja mam takiego jednego na tej skalce przy wjezdzie( prawej stronie), on tak sobie tak siedzi na 1 cm kwadrtowym ziemi i nie straszny mu mroz i wiatr i daje rade juz 3 zime
lece relacje ogladac
paniprzyroda 21:14, 11 lut 2019

Jakże mi odpowiada filozofia wszystko w swoim czasie i bez spiny Tak będzie w tym sezonie u mnie Świetne kadry pokazałaś Rojniki i u mnie żyją na korzeniach w cm ziemi w starym ogrodzie. Tutaj jutro planuję zrobić przegląd swoim, zostawiłam część w konewkach pod wiatą, ale śnieg na nie padał i tak, część w wanienkach pod gołym niebem, część schowałam do szklarenki. Miałam problem latem, bo wróble skubały mi ich listki, wyczyściły prawie kilka doniczek do zera. Słodkie były czy jak?
Gardenarium 21:17, 11 lut 2019

Dla zainteresowanych chciałabym także nieśmiało zwrócić uwagę, że zdjęcia z ogrodów angielskich można oglądać także w artykułach pod tagiem "ogrody angielskie'

Zdjęć jest w bród, nawet po 100 w niektórych. Zapraszam.

https://www.ogrodowisko.pl/tag/ogrody-angielskie

Byłam w 173 a na razie pokazałam około 50-ciu.

Instagram Ogrodowiska
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies