Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy spektakl trwa ...

Ogrodowy spektakl trwa ...

Dorota123 18:25, 01 mar 2019

Musiałam sporo stron nadrobić. U Ciebie to już prawdziwa wiosna, krokusy i przebiśniegi kwitną. Masa robót wiosennych już za Tobą, a bażant to chyba chce się w tej donicy na dłużej u Ciebie zatrzymać. Ta inspiracja z bażantem bardzo mi się spodobała, że też udało Ci się to uwiecznić aparatem.
Basilikum 18:57, 01 mar 2019

to jeszcze raz zyczenia skladam tym razem urodzinowe

fajne te zakupy za zlotowke
pokaz jak im znajdziesz miejsce w ogrodzie

doczytalam wszystko ale mam takie tyly, ze odpisuje jutro (czyli doczytalam wczoraj) i polowy rzeczy, ktore mialam napisac nie pamietam. Pewnie nie byly az takie wazne
Wendy79 20:47, 01 mar 2019

Piękny raporcik Miro poczyniłaś. U mnie wyszły dzisiaj bakłażany i papryki. Pierwszy raz w wermikulicie. Ta carota dara, to jednoroczna?
Gardener27 16:23, 02 mar 2019

Mireczko już są, dziś na giełdzie był raj dla ogrodników

Gruszka_na_w... 17:08, 02 mar 2019

Uff, skończyłam wszelkie cięcia. Jeszcze tylko wzruszenie ziemi na rabatach i będzie można myśleć o warzywniku i bratkach.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
AgnieszkaW 17:27, 02 mar 2019

mira napisał(a)

hehe no jak ciągnąć inspiracje to tylko z bajki

a ja mam nowe nasadzenia w donicach - to dla inspiracji

Śliczna, nietuzinkowa inspiracja
kasiek 21:27, 02 mar 2019

Myslałam że prawdziwy ten bażat! Ale bomba Wszystkiego naj, naj,naj a zwłaszcza zielonego
sierika 21:34, 02 mar 2019

Fasolnika dostałam i tytoń, pomidory wysieję chyba 26 marca a niewiele wcześniej kwiatki, nie wiem tylko czy ogarnę wszystko czego chcę się dochować, ciężko będzie.
mira 21:38, 02 mar 2019

Urszulla napisał(a)

Lubię go i dzielę ciągle, jak kwitnie potrafi mieć całe kopułki kwiatów

Czytam o wysiewach, nic nie wiem o uprawie groszku zielonego - co, kiedy i jak. Pora też można już wysiać do gruntu? Niedawno wykopałam zeszłoroczną marchewkę bo jesienią zdążyłam połowę.
To porządku można Ci zazdrościć

Ja mam jeszcze tego pierwiosnka kremowego i nawet bardziej mi się podoba.
Dostałam ich całą torbę.

A było to tak.

Przechadzałam się wzdłuż ogródków działkowych z wózkiem z moim malutkim wnuczkiem. A że spał poszłam w miejsce spokojne.Za siatką cudowny widok.
Na szczęście kilka działek nie jest szczelnie obsadzona od małej dróżki i można podziwiać co tam kto ma. Na jednej dość dużej było masę ale to masę tych pierwiosnków - bo pani je stale dzieliła i rozsadzała.I była pani.Widziała że się gapię więc się uśmiechnęłam i powiedziałam że ma cudownie.
Ona zapytała czy mam ogród i czy chcę...zanim coś więcej powiedziałam już wykopywała kolejne kolory i obdarowała mnie wielką reklamówą .

Babcie! warto z wnukami chodzić na spacery .

a! żeby nie było powiedziałam że tez jej coś nakopię i wcisnę przez siatkę i tak zrobiłam że od tego czasu już tej pani nie spotkałam.

to te

Jeśli chodzi o groszek cukrowy to ja właśnie dzisiaj wysiałam ale mam zamiar siać jeszcze później.Nie wiem jaka u Ciebie pogoda ale myślę że możesz siać.
mira 21:45, 02 mar 2019

Dorota123 napisał(a)
Musiałam sporo stron nadrobić. U Ciebie to już prawdziwa wiosna, krokusy i przebiśniegi kwitną. Masa robót wiosennych już za Tobą, a bażant to chyba chce się w tej donicy na dłużej u Ciebie zatrzymać. Ta inspiracja z bażantem bardzo mi się spodobała, że też udało Ci się to uwiecznić aparatem.

Ile się już nacięłam to widziałam dzisiaj bo z kompostem robiliśmy porządek z czego się niezmiernie cieszę bo już nie miałam gdzie tego składać.
Bażant dzisiaj znów donicę odwiedził oby mu to nie weszło w nawyk bo wsadziłam tam doniczki z szafirkami.

Właśnie dziś był fajny dzień, a po południu zrobiło się piękne światło ale nie chciało mi się lecieć po aparat i niestety sama się tym światłem upajałam i tak sobie pomyślałam ,że to całkiem już wiosennie choć przecież może być jeszcze różnie zwłaszcza jak patrzę na zdjęcia z marca ub roku.
No i już mam suszę a z drugiej strony deszcz i przy tych temperaturach to jeszcze bardziej się wybuja.

W piątek byłam na giełdzie i złapałam dwa takie wianki