Musiałam sporo stron nadrobić. U Ciebie to już prawdziwa wiosna, krokusy i przebiśniegi kwitną. Masa robót wiosennych już za Tobą, a bażant to chyba chce się w tej donicy na dłużej u Ciebie zatrzymać. Ta inspiracja z bażantem bardzo mi się spodobała, że też udało Ci się to uwiecznić aparatem.
to jeszcze raz zyczenia skladam tym razem urodzinowe
fajne te zakupy za zlotowke
pokaz jak im znajdziesz miejsce w ogrodzie
doczytalam wszystko ale mam takie tyly, ze odpisuje jutro (czyli doczytalam wczoraj) i polowy rzeczy, ktore mialam napisac nie pamietam. Pewnie nie byly az takie wazne
"Nie moge na dluzej zostac" -wyszeptala Chwila Szczescia - "ale wloze w Twoje serce wspomnienia"
Uff, skończyłam wszelkie cięcia. Jeszcze tylko wzruszenie ziemi na rabatach i będzie można myśleć o warzywniku i bratkach.
Fasolnika dostałam i tytoń, pomidory wysieję chyba 26 marca a niewiele wcześniej kwiatki, nie wiem tylko czy ogarnę wszystko czego chcę się dochować, ciężko będzie.
Ja mam jeszcze tego pierwiosnka kremowego i nawet bardziej mi się podoba.
Dostałam ich całą torbę.
A było to tak.
Przechadzałam się wzdłuż ogródków działkowych z wózkiem z moim malutkim wnuczkiem. A że spał poszłam w miejsce spokojne.Za siatką cudowny widok.
Na szczęście kilka działek nie jest szczelnie obsadzona od małej dróżki i można podziwiać co tam kto ma. Na jednej dość dużej było masę ale to masę tych pierwiosnków - bo pani je stale dzieliła i rozsadzała.I była pani.Widziała że się gapię więc się uśmiechnęłam i powiedziałam że ma cudownie.
Ona zapytała czy mam ogród i czy chcę...zanim coś więcej powiedziałam już wykopywała kolejne kolory i obdarowała mnie wielką reklamówą .
Babcie! warto z wnukami chodzić na spacery .
a! żeby nie było powiedziałam że tez jej coś nakopię i wcisnę przez siatkę i tak zrobiłam że od tego czasu już tej pani nie spotkałam.
to te
Jeśli chodzi o groszek cukrowy to ja właśnie dzisiaj wysiałam ale mam zamiar siać jeszcze później.Nie wiem jaka u Ciebie pogoda ale myślę że możesz siać.
Ile się już nacięłam to widziałam dzisiaj bo z kompostem robiliśmy porządek z czego się niezmiernie cieszę bo już nie miałam gdzie tego składać.
Bażant dzisiaj znów donicę odwiedził oby mu to nie weszło w nawyk bo wsadziłam tam doniczki z szafirkami.
Właśnie dziś był fajny dzień, a po południu zrobiło się piękne światło ale nie chciało mi się lecieć po aparat i niestety sama się tym światłem upajałam i tak sobie pomyślałam ,że to całkiem już wiosennie choć przecież może być jeszcze różnie zwłaszcza jak patrzę na zdjęcia z marca ub roku.
No i już mam suszę a z drugiej strony deszcz i przy tych temperaturach to jeszcze bardziej się wybuja.
W piątek byłam na giełdzie i złapałam dwa takie wianki