Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy spektakl trwa ...

Ogrodowy spektakl trwa ...

mira 23:48, 26 cze 2019

ElzbietaFranka napisał(a)

Przeglądam i pisze. U nas na szczęście ulew nie było, ale nieraz też tak miałam. Po zrobieniu wewnętrznego drenażu problem zniknął.

Na mazowszu znowu suszę przechodziły jakieś tam deszcze ale to takie kropelkową nie więc sucho nawet bardzo. Co drugi dzień podlewamy bo skwar się leje z nieba. Róże w tym roku były piękne ale krótko był ten szczyt kwitnienia gotują się na słońcu niektóre.

Widzę, że ekipa filmowa była to dobrze będziemy oglądać. Sporo ogrodów z ogrodowiska już filmowano.
Nie wyrabiam w te upały w dzień siedzę w domu bo lepiej po nocnym wietrzeniu. Wieczorem wychodzę ale tną komary.

Mira pogody takiej jakiej sobie zyczysz pozdrswiam

Jak zrobiłaś taki drenaż wewnętrzny - ciekawa jestem -
u mnie tez skawar i komary i źle się czuję po prostu w takim upale - już ochłodzenie idzie

Dziękuję.

mira 23:55, 26 cze 2019

mikina34 napisał(a)

Miro, czy na tym zdjęciu jest Wiąz karłowy Jacqueline Hillier? Ile ma lat i jaki wysoki? Mam maluszka do posadzenia i szukam miejscówki, żeby go potem nie przenosić z miejsca na miejsce, a wydaje się całkiem spory

Tak to wiąz, jest spory bo ma chyba ponad 2 metry wysokości i więcej szerokości - ale jest już leciwy - pewnie ma 8 lat. Jest bardzo kruchy, stale go przycinam, ogołaca się od środka więc tak formuluję trochę. U mnie na coś choruje nie wiem czy to jakis mszyce - ja sobie z tego nic nie robię no i tak sobie żyjemy

daj duzo miejsca a żeby dziur nie było to możesz obsadzić na razie bylinami a za 3 lata zabierzesz bo i tak byliny trzeba odmładzać - albo trawy.

Zrobiłam dziś dla Ciebie zdjęcia

mira 23:59, 26 cze 2019

Anda napisał(a)
Miro, gratuluję odpicowaniu ogrodu i wizyty Mai. Wreszcie będę mogła obejrzeć Twój ogród prawie na żywo I Ciebie

Wena Ci co prawda uciekła, ale to co pokazałaś bardzo mi się podoba I to co napisałaś też
Kącik ogrodnika jaki uporządkowany Motywacja to jest to

Ewo ogród na żywo możesz zobaczyć znacznie wcześniej - zapraszam jak tylko będziesz mogła.
Tak motywacja to jest moc

Bardzo dziękuję

sylwia_slomc... 00:00, 27 cze 2019

Mam takiego wiąza tylko malucha jeszcze, ale chętnie bym jeszcze ze dwa takie posadziła
Czyli mówisz czas za rewolucję sie brać.....tylko kurcze nie mam siły przy takim upale, a jak mam to wodę leję
mira 00:04, 27 cze 2019

abiko napisał(a)
Bardzo fajnie, że i Twój i ogród Kasi zobaczymy w Mai.. oba warte tego jak najbardziej i zupełnie inne.Gratuluję

Nasze ogrody coś mają wspólnego

ja zerżnęłam od Kasi pomysł i mam taki kawałeczek bajki

a Ty róże to lubisz, wiem

dziękuję Agnieszko

mira 00:08, 27 cze 2019

Pszczelarnia napisał(a)
Kochana ogrodniczko, życzę Ci wielu takich porannych spacerów, pogaduszek, podróży, torebek z nasionami, gości ogrodowych, doniczek. I wiesz, że bardzo się z tego cieszę.

Wiem, wiem i już się cieszę na te torebeczki

a widziałaś? wysiałaś też masz ?

mira 00:10, 27 cze 2019

Mala_Mi napisał(a)

A doradcy z obstawą nie chcesz mieć ???

Bo tak sobie pomyślałam Mireczki wieki nie widziałam...pora to zmienić i obejrzeć te zmiany naocznie

No Mireczka też się stęskniła - co prawda obstawę już załatwiłam chyba no ale lepiej wszystkiego więcej niż mniej
mira 00:14, 27 cze 2019

sylwia_slomczewska napisał(a)
Mam takiego wiąza tylko malucha jeszcze, ale chętnie bym jeszcze ze dwa takie posadziła
Czyli mówisz czas za rewolucję sie brać.....tylko kurcze nie mam siły przy takim upale, a jak mam to wodę leję

Sylwia Ty to już rewolucji narobiłaś tyle że wystarczy że będziesz podlewać i niech rośnie - w upale nie robota - jesień będzie pracowita - teraz wakacje !

nie wiem czym zasilacie groszki jakoś kiepsko mi rosną

mira 00:20, 27 cze 2019

Lato już

kwitną liliowce, n razie pojedyncze ale lada chwila

powojniki

sałaty do wyrwania - można jakieś siać ?

mira 00:25, 27 cze 2019

hortensje zaczynają

takie już lato i dzień krótszy ......

ożanka w pełni kwitnienia

a rdesty lada chwila wystawia swoje kłoski

tymczasem, pozdrawiam serdecznie zagladających