Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy spektakl trwa ...

Ogrodowy spektakl trwa ...

Mala_Mi 07:54, 26 cze 2019

Mira..... Ogromne gratulacje ... Masz tak cudowny ogród, że trzeba go pokazać. W dodatku ten ogród ma tak cudowna właścicielkę, która tak pięknie o nim opowiada.
sylwia_slomc... 08:09, 26 cze 2019

Mala_Mi napisał(a)

A nie możesz tej informacji zostawić do przekazania zainteresowanym ... Ani Mira ani Kasia nic o tym publicznie nie pisały.... Sorki ale tak pomyślałam....

Masz rację, to ta późna godzina i zmęczenie. Edytowałam, ale zacytowanego nie mam jak
AgnieszkaW 08:37, 26 cze 2019

Miro, gratulacje, bardzo się cieszę, że będziemy mogli zobaczyć Twój śliczny ogród w TV
ryska 09:39, 26 cze 2019

Gratuluję i bardzo się cieszę, że zobaczę Twój ogród w TV
Z buraczkami też eksperymentuję, tym razem. W marcu do kuwetki wysiałam liściowe i te już do konsumpcji, natomiast korzeniowe wysieję jak zbiorę bób (czyli lada chwila). Zostawię korzenie bobu w ziemi (magazyn azotu) i będę obserwować.
Bratki tak samo u mnie się zachowały, były piękne aż nagle wczoraj kaput. W sumie to dobrze, bo w poczekalni czekały od dawna pelargonie różowe i stipy (marne w porównaniu do drugiej, obsadzonej w kwietniu donicy).
Pelargonie z siewu zaczynają kwitnąć. Ale to takie zwyczajne, białe i łososiowe.
Ty siałaś jakieś ciekawostki?
Pozdrawiam i jeszcze raz gratuluję.
sylwia_slomc... 09:59, 26 cze 2019

ryska napisał(a)
Gratuluję i bardzo się cieszę, że zobaczę Twój ogród w TV
Z buraczkami też eksperymentuję, tym razem. W marcu do kuwetki wysiałam liściowe i te już do konsumpcji, natomiast korzeniowe wysieję jak zbiorę bób (czyli lada chwila). Zostawię korzenie bobu w ziemi (magazyn azotu) i będę obserwować.
Bratki tak samo u mnie się zachowały, były piękne aż nagle wczoraj kaput. W sumie to dobrze, bo w poczekalni czekały od dawna pelargonie różowe i stipy (marne w porównaniu do drugiej, obsadzonej w kwietniu donicy).
Pelargonie z siewu zaczynają kwitnąć. Ale to takie zwyczajne, białe i łososiowe.
Ty siałaś jakieś ciekawostki?
Pozdrawiam i jeszcze raz gratuluję.

Reniu nie wiem czy Ci ten bób od korzeni nie odrośnie, może nie, ale jak nam raz wichura połamała to z oczek przy liściach nawypuszczał pędów. Nisko zetnij piniżej liści.
ElzbietaFranka 10:08, 26 cze 2019

mira napisał(a)

Sylwia - susza na wiosnę w ub roku - suchy kwiecień maj i kawałek czerwca tak mi dał do vivatu i popsuł humor, że teraz już się nie daję aż tak zawirowaniom pogodowym. Owszem nie czuję się dobrze bo jak taka pogoda to ja senna ale na takie wariactwa trzeba być nastawionym - nic nie poradzimy.
Dalie mam pod wodą - kilka bo mam w rożnych miejscach - nadmiar wody mam akurat przy skrzyniach - teraz mogę obserwować jak woda sie przemieszcza po ogrodzie -
wnioski mus wyciągnąć i musze ten kawałek zmienić

tu zrobiło mi się rozlewisko - dumam co tu będzie kiedyś - nie skończylam tego obsadzać i cale szczęście

Przeglądam i pisze. U nas na szczęście ulew nie było, ale nieraz też tak miałam. Po zrobieniu wewnętrznego drenażu problem zniknął.

Na mazowszu znowu suszę przechodziły jakieś tam deszcze ale to takie kropelkową nie więc sucho nawet bardzo. Co drugi dzień podlewamy bo skwar się leje z nieba. Róże w tym roku były piękne ale krótko był ten szczyt kwitnienia gotują się na słońcu niektóre.

Widzę, że ekipa filmowa była to dobrze będziemy oglądać. Sporo ogrodów z ogrodowiska już filmowano.
Nie wyrabiam w te upały w dzień siedzę w domu bo lepiej po nocnym wietrzeniu. Wieczorem wychodzę ale tną komary.

Mira pogody takiej jakiej sobie zyczysz pozdrswiam
mikina34 14:57, 26 cze 2019

mira napisał(a)

Miro, czy na tym zdjęciu jest Wiąz karłowy Jacqueline Hillier? Ile ma lat i jaki wysoki? Mam maluszka do posadzenia i szukam miejscówki, żeby go potem nie przenosić z miejsca na miejsce, a wydaje się całkiem spory
Anda 15:08, 26 cze 2019

Miro, gratuluję odpicowaniu ogrodu i wizyty Mai. Wreszcie będę mogła obejrzeć Twój ogród prawie na żywo I Ciebie

Wena Ci co prawda uciekła, ale to co pokazałaś bardzo mi się podoba I to co napisałaś też
Kącik ogrodnika jaki uporządkowany Motywacja to jest to
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
abiko 16:28, 26 cze 2019

Bardzo fajnie, że i Twój i ogród Kasi zobaczymy w Mai.. oba warte tego jak najbardziej i zupełnie inne.Gratuluję
Pszczelarnia 19:12, 26 cze 2019

Kochana ogrodniczko, życzę Ci wielu takich porannych spacerów, pogaduszek, podróży, torebek z nasionami, gości ogrodowych, doniczek. I wiesz, że bardzo się z tego cieszę.