Urwała mi się wena więc nie kończę mojego spaceru porannego po ogrodzie
chciałam Wam pokazać cały mój ogród o poranku w pogotowiu bojowym
jest późno
kończę
tak, wczoraj zawitała do mnie ekipa programu Maja w ogrodzie tym razem w pełnym składzie 7 osobowym -
sprzętu jej ile było
uwielbiam takie zabawki
dzień pomimo że było pochmurnie i znośnie pogodowo - był pracowity a i tak za krótko jak się okazało
nie mam zdjęcia pamiątkowego, nie mam wpisu do książki która leżała na stole, ja zdjęć zrobiłam tylko kilka, mój m robił komórką i muszę zobaczyć dopiero co tam ma
za to mam wspomnienia, wielką radość w sercu, radość - że mogłam gościć ludzi których efekty pracy podziwiam od wielu lat oglądając program
to było wielkie święto ogrodu,
dla kogoś takiego jak ja -
kocham ogrody wszelkie i małe i duże, i te skromne i te z natłokiem roślin, ogrody pokazowe, ogrody zakładane i pielęgnowane rękami właścicieli i te projektowane i pielęgnowane ogrodnikami, uwielbiam arboreta, parki, dzikie łąki,
zwiedzanie ogrodów - nie wiem jak napisać - to jest cudowne, zwłaszcza jak snuje się człek po ogrodzie w towarzystwie ogrodowych przyjaciół

a potem wieczorem przy winie opowiada się o tych ogrodach, wymienia swoje uwagi spojrzenia - bezcenne
uwielbiam prace w ogrodzie, sieję, pikuję, sadzę, przesadzam, dzielę, kupuję, wymieniam się
czytam, oglądam programy ogrodnicze
to tak sobie myślę , że taka przygoda jaka się dzieje z nagraniem programu jest dopełnieniem mojej pasji ogrodniczej
zostawiam urokliwe zdjęcie mojego gościa - przygotowanie do zapowiedzi programu