Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy spektakl trwa ...

Ogrodowy spektakl trwa ...

Mala_Mi 20:37, 26 cze 2019

sierika napisał(a)
Spróbował by nie rosnąćjak to nie mam, mam....teraz musimy umówić się, masz już czas a mi potrzeba doradcy

A doradcy z obstawą nie chcesz mieć ???

Bo tak sobie pomyślałam Mireczki wieki nie widziałam...pora to zmienić i obejrzeć te zmiany naocznie
sierika 20:44, 26 cze 2019

Aniu, jak najbardziej
Mala_Mi 21:32, 26 cze 2019

sierika napisał(a)
Aniu, jak najbardziej

mira 23:20, 26 cze 2019

Hej, hej

dzisiaj był w mojej okolicy /Rzeszów / i u mnie mega upał - protestuję!!!! to upały nie tej strefy klimatycznej

ciesze się niebywale, że moja poniedziałkowa przygoda przypadła na dobry czas w pogodzie.

w momencie ogród się zmarszczył od upału - jutro wycinam co przekwitło.

Jestem w szoku ile osób odwiedziło mój wątek anonimowo - co to znaczy kariera telewizyjna
jak ja bym chciała napisać/opisać jakiś ogród i żeby było takie zainteresowanie - wiem wiem jest stała grupa osób które lubią czytać i oglądać relacje z ogrodów, szukają inspiracji - to mnie trzyma przy chęciach opisywania - jesienią nadrobię bo zaległości mam

niemniej dziękuję za odwiedziny

w szczególny sposób podziękuję tym którzy mi się wpisali w ten mój ogrodowy pamiętnik.

Widzę, że jest pewna ciekawość realizacji takiego programu pomimo że już wiele ogrodów zostało nagranych a koleżanki wstawiały dokładne relacje -
to zrozumiałe, nie tylko chce się oglądać ogrody ale także kulisy.

Takie nagranie przy pełnej ekipie kiedy jest Maja, trwa kilka godzin - opisałam się i uciekło -

nie mam teraz czasu ogarnąć zdjęć jakie robili jak się okazuje mój m i moja córka, na dodatek podobno córka nagrywała moje wypowiedzi - to dopiero cwaniaczek -
mam dziś tylko dwa zdjęcia

no cóż - wygryzłam kolegę - jak strasznie mi się podobała praca operatorów kamer - żałowałam że nie miałam na tyle sił i czasu żeby stać z nimi

a to przygotowanie do rozmowy o tym jak to się zaczęło - no i tu popłynełam zobaczymy

reszta zdjęć innym razem

mira 23:28, 26 cze 2019

sylwia_slomczewska napisał(a)
Wspaniała i niezapomniana przygoda, nagroda za codzienny trud

Sylwia tak to jest taka wspaniała ogrodnicza przygoda i inne spojrzenie na ogród bo okiem ludzi którzy już prawie 800 ogrodów tak dokładnie podpatrzyli i zawsze pięknie o nich opowiedzieli.

Ja mam takie spostrzeżenie że tam gdzie było nagranie to potem w ogrodzie są takie rewolucje że hej i zmiany na lepsze
liczę że ta zasada też mnie będzie dotyczyć

10 dni temu zakończyło się główne kwitnienie róż

sportretowałam je

mira 23:32, 26 cze 2019

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Pięknie opisałaś ten ranek, a podsumowanie dnia ścisnęło mi serce. Tyle w nim miłości do roślin, do ogrodów, do zakręconych ogrodowo. Zdjęcia ze spaceru pokazały dojrzały, zadbany ogród. Gra światła w połączeniu z roślinami -magiczna. I te Twoje doniczki Mnogość doniczek- klękajcie narody z podziwu.
O Twój występ się nie martwię. Skoro nie powaliło Cię zaklinowanie szpilki w operze wiedeńskiej, to wszystkiemu podołasz.

PS. Buraczki siane tradycyjnie w połowie kwietnia, są podobnej wielkości jak te z eksperymentu. Ale zdecydowanie do przodu masz cukinię.

Hania w operze to ja byłam na widowni a tu...
Ja w tym roku byłam w takim ogrodzie gdzie było chyba 2 tys doniczek - to był dla mnie szok - chyba pokazywałam -

Buraczki z siewu mam mniejsze - u mnie maj byl okropnie zimny nocami - Ty masz ekstra tam klimat - już to wiem, no a ponadto jesteś super ogrodniczka warzywniczka mój wzór

mira 23:35, 26 cze 2019

Basilikum napisał(a)
ale fajowo juz nie moge sie doczekac ale narazie porcja porannych fotek mi wstarczy (na kilka dni)
Wspanialy ogrod z pasja to i program super bedzie.
Jaka to metoda na buraki?

https://www.charlesdowding.co.uk/

a ten gościu cuda wymyśla - sieje w lutym a w marcu pikuje i potem na grządki wysadza - to już zabawa na całego - podpatrzeć można

mira 23:38, 26 cze 2019

Mala_Mi napisał(a)
Mira..... Ogromne gratulacje ... Masz tak cudowny ogród, że trzeba go pokazać. W dodatku ten ogród ma tak cudowna właścicielkę, która tak pięknie o nim opowiada.

Bardzo dziękuję za miłe słowa.

W końcu nie wiem lubisz róże czy nie - wyciapałaś je wszystkie czy tylko trochę

na wszelki wypadek mały bukiecik dla Ciebie

mira 23:40, 26 cze 2019

AgnieszkaW napisał(a)
Miro, gratulacje, bardzo się cieszę, że będziemy mogli zobaczyć Twój śliczny ogród w TV

Agnieszko bardzo dziękuję.

A ja ciekawa jestem co Ty postanowiłaś - czy już gotowa jesteś ?

mira 23:45, 26 cze 2019

ryska napisał(a)
Gratuluję i bardzo się cieszę, że zobaczę Twój ogród w TV
Z buraczkami też eksperymentuję, tym razem. W marcu do kuwetki wysiałam liściowe i te już do konsumpcji, natomiast korzeniowe wysieję jak zbiorę bób (czyli lada chwila). Zostawię korzenie bobu w ziemi (magazyn azotu) i będę obserwować.
Bratki tak samo u mnie się zachowały, były piękne aż nagle wczoraj kaput. W sumie to dobrze, bo w poczekalni czekały od dawna pelargonie różowe i stipy (marne w porównaniu do drugiej, obsadzonej w kwietniu donicy).
Pelargonie z siewu zaczynają kwitnąć. Ale to takie zwyczajne, białe i łososiowe.
Ty siałaś jakieś ciekawostki?
Pozdrawiam i jeszcze raz gratuluję.

Reniu bardzo dziękuję.

Ja też po bobie posieję jeszcze buraki - tez zostawię choć lubię wyrywać bo fajnie glebę wzruszają a to i tak w kompost - zobaczę - na razie doznania smakowe bobowe będą.

Czy siałam ciekawostki? hmm - ozdobną kukurydzę - super jest, śliczny nagietek brązowy, wysiałam amarantusy czerwony,zielony i rudy,mam pierwszy raz wysiana orlayę - sama już nie wiem co siałam sporo - dalie z siewu zaczynaja kwitnać - o szałwię szkarłatna siałam

każdy dostaje dziś róże więc dla Ciebie porcyjka