Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy spektakl trwa ...

Ogrodowy spektakl trwa ...

sierika 22:47, 03 lip 2019

Działasz ostro, ja też cały prawie dzień tyrałam, zabrałam się za róże, narobiłam takiego bajzlu, że rano się załamię wycinam też bodziszki, wyobraź sobie, że dziś wpadła rodzinka męska i stół jest w miejscu przeznaczenia, na razie rzuca się mocno w oczy, oj bardzo mocno muszę to dopracować, wpadłam na pewien pomysł, po nim będą inne ale w końcu dopracuję. I zabrali do heblowania połowę tarasu, hurrrrrrra, wreszcie coś ruszyło.
mira 22:49, 03 lip 2019

Dorota123 napisał(a)
Gratuluję nagrania ogrodu i z niecierpliwością będę czekać na niego w tv.
Różyczki masz śliczne. Szkoda, że nie pokazujesz całych krzaczków. Chętnie zobaczyła bym ich pokrój.

Dorotko bardzo dziękuję.

Słuszna Twoja uwaga - aktualnie moim kryterium jest pokrój krzaka - choć na razie z różami stop.
Robiłam krzaki i pokażę je przy innej okazji - teraz wpadłam na prędce i zaraz znikam

Grace

mira 22:54, 03 lip 2019

Rench napisał(a)
Wspaniale, gratulacje
Wiedziałam, kiedy zajrzeć do Ciebie
Proszę, poinformuj mnie, kiedy będzie można obejrzeć Twój ogród w TV i posłuchać jak opowiadasz

Renia dzięki - nie mam kiedy Ci odpisać
białe kosmosy od Ciebie zaczynają kwitnąć - te były pod specjalnym nadzorem

och z tym opowiadaniem - nie szykuj się - program ma sztywne ramy i luźnego gadania nie ma - a ponadto dźwiękowiec był kiepski i nie chciał mi głosu pewnej Krystyny podłożyć pozostaje skrzek

ty lepiej przyjedź - wiesz tv pogrubia w realu jest lepiej

Gruszka_na_w... 22:59, 03 lip 2019

mira napisał(a)

Haniu dziś wysiałam buraki i fasolkę szparagową - to po 20 posieję rzodkiewkę - u mnie coś kiepsko rośnie

kiedy czosnek się wyrywa - cos mały choć pyszny

Czosnek w czerwcu formuje pęd kwiatowy. Około 20 czerwca zawiązuje się ten pęd w supełek i liście zaczynają powoli zasychać. Kiedy zaschną i zostanie tylko ten jeden badylek kwiatowy, to można wykopywać. U mnie to już. Czosnek nie przepada za nadmiarem wilgoci.
Można jeszcze teraz wysiać ogórki na jesienny zbiór.
U mnie popadało kilka godzin, kiedy ten front burzowy przechodził. Pomogło trawnikowi i w warzywniku. Na rabatach ozdobnych, ze względu na gęstość, nawodniło się gorzej.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
mira 22:59, 03 lip 2019

Anitka napisał(a)
Już wiadomo skąd ta cisza na wątku panowała. Dopieszczanie i przygotowania. I wielkie porządki prze okazji były Jak to człek potrafi się zmobilizować.

Mira gratuluje !!! Super będzie zobaczyć twój ogród w TV a jeszcze bardziej posłuchać jak o nim opowiadasz, bo jeśli tak jak piszesz to będzie cudna opowieść.

Anitko dzięki, mobilizacja była to fakt i była bardzo nam potrzebna.
I to jest największa wartość tej przygody.
Nie opowiadam tak... to nie idzie w parze - po 2 tygodniach upałów pletę ach - na razie liczę na przychylność montażu - jeszcze daleka droga.

mira 23:02, 03 lip 2019

Alicja169 napisał(a)
Mam trochę zaległości (usprawiedliwiona) ale proszę o powtórzenie kiedy będzie nagranie?
Ogród dopieszczony, udekorowany, prześliczny
Szkoda, że tak daleko, ale może kiedyś....?
Pozdrawiam i gratuluję efektu

Alicja - nie wiem, to nie ten rok raczej, jeszcze ma być kręcone - program ma takie założenia że pokazuje różne pory roku - mają być w kwietniu

Dziękuję

a jak daleko ?

mira 23:05, 03 lip 2019

Mala_Mi napisał(a)
no to może się spotkamy.... plany są, ale resztę życie pokaże ..

no i pokazało co zrobić
a kwitła tak cudna blado różowa lilia

mój trawnik jest ok

mira 23:06, 03 lip 2019

kasiek napisał(a)
Woow jak pięknie! Niesamowite te zmiany - szok!

Kasiu aż takich wielkich zmian nie ma no może porządek - fakt zmiana

mira 23:09, 03 lip 2019

MariuszG napisał(a)
Ale się cieszę, że będę mógł przez 20 kilka minut pozwiedzać Twój ogród czekam z niecierpliwością.

Pozdrawiam

To bardzo miło - to jeszcze trochę potrwa i będzie duże zaskoczenie podejrzewam bo najwięcej scen jest kręconych poza ogrodem który pokazuję a w tzw jagodniku - będzie inna odsłona ogrodu - ale tego nie wiem jeszcze

mira 23:12, 03 lip 2019

tulucy napisał(a)
Podlewanie jest męczące strasznie, do tego te komarzyska wampiry chcą człowieka pożreć...
Ja każdego dnia inną rabatę podlewam tak dość solidnie. Na kilka dni wystarczyć jej musi.
Codziennie - tylko ogórki.

Ja też tak podlewam, liczę ile musi się polać żeby choć 5 litrów nalać - to jest nic - no komary zapamiętam
w warzywniku jestem też codziennie - ogórki zajadam - pycholki