Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy spektakl trwa ...

Ogrodowy spektakl trwa ...

jotka 10:12, 29 cze 2013

Mira, moje dalie też widać były w menu ślimaków Jedna hortensja ogrodowa ma liście w prawie w 100% skubane, ale, ze i tak nie ma zamiaru kwitnąć, to nie jest tak bardzo żal. Broń na ślimaki wytoczyłam w postaci granulek. Rozsypałam je pod po uszkodzone doniczki ceramiczne. Trup się ścieli gęsto, a ja je usuwam i na śmietnik .

Ach i najważniejsze : ślicznie masz
akanta 23:44, 30 cze 2013

mira napisał(a)
dyptam przekwitł buuu no i cięcie, cięcie potrzebne od zaraz

róża Frederick Mistral jest piękna ale choroby jej nie omijają

i Clair Renaissance bardzo delikatna

i jedyna lilia z trąbkowych zakwitła - ale cieszy jak takie nowe coś zakwitnie

pink perfection

Miro ,wpadłam przypadkiem i jak mi się spodobało,teraz muszę cię odwiedzać.Gdzieś tu są moje nuty... i coś mi tu gra....

Milka 11:19, 01 lip 2013

U ciebie jest angielska dusza, ogród też
tak sobie myślę, że bardzo dużo zyskałyśmy na tej wycieczce, wszystko przed nami
mira 23:15, 01 lip 2013

agatanowa napisał(a)

Pięknie u Ciebie, mira. Jak widzę takie obrazki, to mi się coś smętnie robi i ciężko na duszy, że ja w życiu nie dojdę do takiego stanu z moją łysiną

a i gratuluję: 200!

a ja Ci zabraniam takich stwierdzeń że nie dojdziesz do jakiegoś stanu - oczywiście dojdziesz - a potem będziesz zdziwiona jaki busz i co z tym robić taka jest kolejność - powodzenia
mira 23:21, 01 lip 2013

Richie napisał(a)
Mira angielski ogród to Ty już masz u siebie a jak ostro ruszysz z pracami to przebijesz anglików

Ryśku chyba Ci się pomyliło nie angielski tylko anielski hehe bo jak się wykładam na leżak to myślę że jestem w niebie, żeby tak jeszcze w ogrodzie angielski ogrodnik pracował - za to dziś osobiście 1/3 ogrodu w kanciki wyposażyłam i super się robi w mokrej ziemi
mira 23:24, 01 lip 2013

barbara_krajewska napisał(a)

Pędy wyrastające z podkładki można poznać po drobniejszych liściach. Zwykle rosną szybko i nie mają pąków kwiatowych, dlatego łatwo je rozpoznać. Na tym zdjęciu te dwa z lewej są na pewno do usunięcia. Ten najwyższy w głębi chyba też

Basiu dziękuję bardzo - poszłam dzisiaj i ciach - ale to wyrasta nie z podkładki tylko z takiej zdrewniałej gałęzi na wysokości ok 70 cm - ale te nie miały zawiązków paczków z innymi różami mam to samo
mira 23:51, 01 lip 2013

jotka napisał(a)
Mira, moje dalie też widać były w menu ślimaków Jedna hortensja ogrodowa ma liście w prawie w 100% skubane, ale, ze i tak nie ma zamiaru kwitnąć, to nie jest tak bardzo żal. Broń na ślimaki wytoczyłam w postaci granulek. Rozsypałam je pod po uszkodzone doniczki ceramiczne. Trup się ścieli gęsto, a ja je usuwam i na śmietnik .

Ach i najważniejsze : ślicznie masz

chyba się poddaję i sypnę to niebieskie - wieczorny spacer - niby nie widać tego świństwa a w wiadereczku 50 dorodnych sztuk wylądowało - nie znoszę jak leżą na trawniku i zaraz lecę zbierać zamiast spacerować i cieszyć się teraz latem
mira 23:52, 01 lip 2013

akanta napisał(a)

Akanto zapraszam postaram się przygotować ciekawy koncert
mira 23:55, 01 lip 2013

irena_milek napisał(a)
U ciebie jest angielska dusza, ogród też
tak sobie myślę, że bardzo dużo zyskałyśmy na tej wycieczce, wszystko przed nami

Irenko tez tak sobie myślę i szkoda że tak krótko było choć przyznam dynamicznie

a z tą moją duszą zlituj się oni tam wszystko mają z XV wieku
EPODLAS 23:56, 01 lip 2013

Mira, też muszę przyciąć dyptam, aż się boję do niego podejść tyle o nim złych rzeczy słyszałam. Kwiatpw katlapy nigdy nie widziałam, więc już wiem jak wyglądają. Piękny ogrodowy busz masz, roślin różnorakich bez liku, no i te róże..