Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy spektakl trwa ...

Ogrodowy spektakl trwa ...

mira 22:07, 04 mar 2014

no wyjścia nie ma ale wiesz że nie o to chodzi w tej bajce
Richie 22:12, 04 mar 2014

Mira bardzo Ci współczuję ale to tylko kilka tygodni relaksu sam to też kiedyś przerabiałem /50 lat temu/ po jezdzie na łyżwach Teraz będziesz kierowniczką i wydawała polecenia...
Psychoterapeutą nie ale rehabilitantem z przyjemnością
Kondzio 22:12, 04 mar 2014

mira napisał(a)
no wyjścia nie ma ale wiesz że nie o to chodzi w tej bajce
no wiem wiem nie stety
mira 22:21, 04 mar 2014

Richie napisał(a)
Mira bardzo Ci współczuję ale to tylko kilka tygodni relaksu sam to też kiedyś przerabiałem /50 lat temu/ po jezdzie na łyżwach Teraz będziesz kierowniczką i wydawała polecenia...
Psychoterapeutą nie ale rehabilitantem z przyjemnością

rehabilitację mam zakazaną a terapia potrzebna od zaraz a za kilka tygodni to się wiosna skończy ehh
pogadamy jutro może mi coś doradzisz bo na razie dostałam mocne leki
jotka 05:34, 05 mar 2014

Mira, jak już wiadomo co Ci jest z kolanem, to biegiem do lekarza... Zdrowie najważniejsze i nie ma co czekać. A jak już będzie sprawne, to jeszcze się narobisz . Lekkich prac w ogrodzie na pewno Ci nie zbraknie. A porządek w donicach podziwiam i kota ceramicznego też
mira 10:33, 05 mar 2014

jotka napisał(a)
Mira, jak już wiadomo co Ci jest z kolanem, to biegiem do lekarza... Zdrowie najważniejsze i nie ma co czekać. A jak już będzie sprawne, to jeszcze się narobisz . Lekkich prac w ogrodzie na pewno Ci nie zbraknie. A porządek w donicach podziwiam i kota ceramicznego też

Tak się zastanawiałam kto tak rano do mnie zagląda i obstawiłam dobrze
Jolu bylam już własnie u lekarza i mam jakieś straszne lekarstwo a jak mnie nie zwali i nie pomoże to woda będzie ściągana igłą - więc kuruję się i ograniczam ruch do minimum
choć o lasce od parasola dziś rano obeszłam ogród bo jest po deszczyku - jak pachnie i wszystko poszło wyżej
cudnie jest -
Jola a te lekkie prace w ogrodzie to jakie?
myślałaś o ścinaniu kwiatów do wazona ?

pozdrawiam
jotka 11:05, 05 mar 2014

Cześć siostro w niedyspozycji Ty już podporę w formie parasola sobie znalazłaś, a ja muszę coś trwalszego sobie wymyślić, bo przy moim nierównym terenie ....
Lekkie prace w ogrodzie ???
no sama dobrze zaczęłaś :
- ścinanie kwiatów do wazonu,
- fotografowanie i robienie notatek,
- pokazywanie ewentualnym pomocnikom wskazującym palcem ( z miłym uśmiechem) co pilnie trzeba zrobić
- sadzenie do doniczek, o ile doniczka na stoliku
- testowanie siedzisk ogrodowych, na które zazwyczaj nie ma czasu

Wrcam do siebie, bo bulwy begoni mam do wsadzenia, a czasu mało

Pszczelarnia 12:57, 05 mar 2014

mira napisał(a)
powoli zabawa w ogród się kręci
jak się nie umyło to teraz trzeba nadrobić

i dumać jak i gdzie ustawić i co wsadzić - a w zasadzie udumane już

Zabawa w ogród ..... . Dobrze, że ogród bawi i uczy. Mirko, przerabiałam to w tamtym roku. Kolanko na stołek, kula w rękę i myk do ogrodu. Piękne masz donice i zawsze pełne w lecie.
mira 14:09, 05 mar 2014

jotka napisał(a)
Cześć siostro w niedyspozycji Ty już podporę w formie parasola sobie znalazłaś, a ja muszę coś trwalszego sobie wymyślić, bo przy moim nierównym terenie ....
Lekkie prace w ogrodzie ???
no sama dobrze zaczęłaś :
- ścinanie kwiatów do wazonu,
- fotografowanie i robienie notatek,
- pokazywanie ewentualnym pomocnikom wskazującym palcem ( z miłym uśmiechem) co pilnie trzeba zrobić
- sadzenie do doniczek, o ile doniczka na stoliku
- testowanie siedzisk ogrodowych, na które zazwyczaj nie ma czasu

Wrcam do siebie, bo bulwy begoni mam do wsadzenia, a czasu mało

no wiedziałam, że na Was można liczyć - te prace już mi się podobają i od razu mi lepiej

własnie mam do posadzenia szczawiki adekwatne do moich możliwości

te nowe mają kwiatki biało-czerwone i ciekawa jestem ich urody bo na fotkach są bardzo ciekaw
mam od kilku lat szczawika trójkątnego ktory rosnie w tej samej donicy i ziemi już kilka lat - na zimę chowam donicę i tyle - ale w tym roku wysypałam już zawartość i mam sporo takich gąsienic cebulek - co z tego wyjdzie po liftingu nie wiem
donica jest w cieniu i słabo kwitnie - był taki w lipcu

mira 14:11, 05 mar 2014

Pszczelarnia napisał(a)

Zabawa w ogród ..... . Dobrze, że ogród bawi i uczy. Mirko, przerabiałam to w tamtym roku. Kolanko na stołek, kula w rękę i myk do ogrodu. Piękne masz donice i zawsze pełne w lecie.

ale też czasem może zaszkodzić jak mi się wydaje w moim przypadku niestety
ale od czego sprytni ogrodnicy -zawsze jest sposób by pocieszyć bo ten sposób na myk mi się podoba