tak Gabrysiu to Rosarium Uestern czyli słup z różami
a tą różą mam różnie, kupowałam ja bo wyczytałam że kolor to srebny róż i chyba inny sobie wyobrażałam bo kolor jest dość różowy ale dopiero teraz widzę tę srebną poświatę, zresztą trzeba nauczyć się określania kolorów teraz już je lepiej rozumię
podsadziłam ja przywrotnikiem i nie wygląda to dobrze względem koloru
widziałam kiedyś połączenie z jakąś srebną/niebieską trawą wyglądało to cudnie więc poszukam czegoś a może Twoje królicze uszy ?
tak bonica jest urocza i zawsze ładnie wygląda ja ją szczególnie lubiłam tuż przed kwitnieniem - ja pozbyłam się jej bo nie miałąm gdzie dać a rosłam na mojej alei zachodzącego słońca i róż musiał ustąpić miejsca czerwieniom i pomarańczowym ale...
mi nie wyszło bo pojawił się ciemny róż
w pierwszym roku nie kwitła bo ona rośnie na zeszłorocznych pędach nie moze wymarznac a tak jest bez problemowa nie mam jak ci zrobić innej fotki bo ona jest wciśnięta miedzy cisami a siatka
na razie mamy z jednej skrajności w drugą były upały teraz będą zimne dni
ale nic mi nie zabierze uroku czerwca choć dzisiejsza ulewa powaliła róże i niektóre nawet się złamały
za to komary się gdzieś wyniosły a ślimaki znów zgłodniały
idę szukać inspiracji w sprawie traw
i zostawiam mojego powojnika bylinowego pierwszego w życiu i chyba takiego jakie mi pasują więc cieszę się z niego bardzo
powojnik bylinowy Zoin
hmm, ja dostałam sadzonkę w doniczce ale z inf,wiem że sadzonka 2 letnia, chciałam reklamować bo się nie chciała puścić aż w końcu dała oznaki życia i wsadziłam w ciemnym dość miejscu i powolutku ale idze ma pączki kwiatowe i wypuściła już długi pęd, czyli na zimę muszę otulić muszę pamietać
dzięki