Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy spektakl trwa ...

Ogrodowy spektakl trwa ...

09:28, 15 cze 2014
Mirko kochana czy widziałaś gdzieś ostatnio u nas w szkółkach godne polecenia RH?? Ja szukałam odmiany Cunningham's White'. Niestety tej nie było, były inne ale boje się kupować gdy nie wiem co to jest a w szkółkach wciskają wszystko i zachwalają.
Tak kupiłam róże, miały być białe a okazały się herbaciane i jakieś taki nie specjalne chyba.
mira 22:14, 15 cze 2014

Kalamandyna napisał(a)
Mirko kochana czy widziałaś gdzieś ostatnio u nas w szkółkach godne polecenia RH?? Ja szukałam odmiany Cunningham's White'. Niestety tej nie było, były inne ale boje się kupować gdy nie wiem co to jest a w szkółkach wciskają wszystko i zachwalają.
Tak kupiłam róże, miały być białe a okazały się herbaciane i jakieś taki nie specjalne chyba.

No znam ten ból a ostatnio przekonałam się,że nawet wiele nie wiedzą o roślinach byle by sprzedać.
Ja z rh jestem na bakier i nie mam chyba serca bo wszystkie straciłam pewnie coś źle robiłam, ale w naszych szkółkach wielkiego wyboru ich nie ma chyba największy na 2 pasmówce. Musisz uważać nie tylko na nazwę ale też na zdrowotność krzaczka.
Zapytaj Ani Mała Mi gdzie ona kupuje bo chyba sporo kupiła i ma serce to tych roślin. Co prawda to Rzeszów ale warto to rozważyć.
A róże kupuję już tylko u producenta przez internet i nie zawiodłam się warto.
20:58, 16 cze 2014
Mirko a zioła hodowałaś może?? Bo mam kilka pytań w tej kwestii które zostawiłam u siebie w wątku.
mira 22:08, 16 cze 2014

Zawsze coś mam, w gruncie mam od kilku lat miętę i melisę cytrynową które bardzo używam, robię herbatki
mam też oregano i macierzanki
a w donicach jakieś inne nawet nie wiem co tam jest, z moich notatek madrości wpisałam Ci u Ciebie.
mira 22:14, 16 cze 2014

Dziś popracowałam troszkę w ogrodzie i zaczyna mnie irytować że końca nie ma w tej robocie
wspominam sobie co rok temu dokładnie rok widziałam

paniprzyroda 00:14, 17 cze 2014

A widzisz, ona tam juz sobie spokojnie rosła, a u nas furorę robi. Ciekawe, jak będzie z próbami rozmnożenia jej.
mira 08:47, 17 cze 2014

No właśnie specjalnie wkleiłam to zdjęcie zresztą zrobione kiepsko.Musiała mnie zaintrygować w tej masie kwiecia skoro od niechcenia ciachłam.
Ja sądzę że szybko się rozejdzie po ogrodowisku a na wiosnę będzie hitem sprzedaży wysyłkowych
Ciekawe co będzie z liliowcem "Maja w ogrodzie "
mira 08:48, 17 cze 2014

a! i dopiero teraz dostrzegłam co zrobiłam bo kiedyś miałam go wywalić bo sobie myslę fatalne to co mi tu zagraca
Pszczelarnia 09:10, 18 cze 2014

Ściągnęłaś mnie do wspomnień. Rok temu byłyśmy na wystawie w Birmingham? Ależ ten czas szybko płynie.
Miłe wspomnienia.
Pszczelarnia 10:35, 18 cze 2014

Mirko, ja w sprawie róż Pavement - to rugosy. Nazwa angielska dla tej grupy róż (Snow..., Pink .... Scarlet ... etc.). Np. znana nam 'Rotes Meer' to 'Purple Pavement' w angielskiej terminologii.

Tutaj może jest coś więcej:
http://www.ogrodinfo.pl/rosliny-ozdobne/roza-pomarszczona-stare-i-nowe-odmiany-cz-i/3