Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy spektakl trwa ...

Ogrodowy spektakl trwa ...

kasiek 15:08, 31 gru 2014

Cmokam Sylwestrowo i tez dokładam sie do życzeń z szybką wiosną, choc Małopolska ma wtedy ferie , najwyżej będziemy krokusy podziwiać
Agania 18:32, 31 gru 2014

mira napisał(a)

Na śniegu super odbijają się czerwone patyki i żółte ale i zieleń iglaków - to teraz one zdobią ogród który jak dla mnie musi być stale do dyspozycji

porządkowanie folderów uff
na razie przeglądam zdjęcia i robię ostrą selekcję I kwartał 2013 i 2014 załatwiony - nie było to trudne, zastanawiam się jak zorganizować sobie 2015 - zwyczajowo będzie 2015 a w nim miesiącami a w nich dniami ale też
będą foldery osobne na róże, i rabaty które lubię

Sprawdzam jak ci idzie......Szczęśliwego Nowego Roku
Kondzio 00:37, 01 sty 2015

Buziaki w nowym roku
GorAna 19:55, 01 sty 2015

Miruś, dużo zdrówka w Nowym Roku....resztę wypracujesz
Pozdrawiam
mira 20:46, 02 sty 2015

Witajcie w 2015 !!!!

Jak to powiadają z Nowym Rokiem nowym krokiem

Dzień dłuższy, zdjęcia wertowane, nowe katalogi założone, nowy kalendarz ogrodniczy już opisany,
czas na wertowanie katalogów no i upojne marzenia .....

tego życzę na ten smętny czas.

Pozostaje jeszcze czytanie książek i oglądanie filmów.

Ja mam nową pozycję spod choinki i będę się dzielić bo widzę różne informacje również kontrowersyjne.

mira 20:50, 02 sty 2015

Ewkakonewka napisał(a)

Przepiękne i termin 10 marca bardzo optymistyczny
I dziękuję za podpowiedź ze sposobu sortowania zdjęć Od momentu jak założyłam wątek zdjęcia się mnożą, trzeba to ogarnąć.
Wiesz, że ja też nigdy nie robię postanowień noworocznych
Najlepszego w Nowym Roku

Najlepiej robić postanowienia na bieżąco i natychmiast je realizować - inaczej szkoda czasu.

Już w lutym będą ciemierniki, przebiśniegi i krokusy botaniczne, 10 marca to już ogród dobrze by było by był wysprzątany, przycięty i czekamy na kolejne kwitnienia już krokusów wielkokwiatowych.

pozdrawiam
mira 20:51, 02 sty 2015

paniprzyroda napisał(a)
Jak dawno nie pisałam u Ciebie. Ale zaglądam, bardzo lubię podsumowania i plany w Twoim wydaniu Pozdrawiam już z noworocznymi życzeniami, wszystkiego dobrego w Nowym Roku

Dziękuję, również wszystkiego dobrego i życzmy sobie łagodnej zimy i wczesnej wiosny.
Oznacza to, że na marzenia ogrodowe czasu aż tak wiele nie ma
mira 21:01, 02 sty 2015

Pszczelarnia napisał(a)
Lista żółtych iglaków (mus odtworzyć Maję) - b. proszę. Byłam ostatnio w jednym parku przyzamkowym, a tam nieznane mi iglaki. Bardzo stare. Cyprysiki i inne. Jakieś świerki o dziwnych igłach. I były jeszcze tak wąsko rosnące jak rakieta, iglaste w kolorze zielono-niebieskim, bardzo wąskie i wysokie. Muszę zapytać naszego Pana Sz., czy on kiedyś siał coś z nich i jak to wszystko się nazywa. Zdjęć nie zrobiłam, bo za ciemno było.
Mnie się tuje żółte podobają nawet. Ja po prostu nie umiem ich komponować. tam, gdzie słońce mam kwiaty a w cieniu nie urosną takie cyprysiki.

Ławkę już pokazywałaś - ale prezentacja kolejna fajna, można w czasie deszcze siedzieć i nie trzeba od razu altany/pawilonu i zadaszonego tarasu.

Widzę, że za różami niskimi się oglądasz? Ja już na nasionka zerkałam.

Bardzo lubię Twoje podsumowania i obserwacje. Czyta się jak dobrą lekturę ogrodniczą.
Do Siego!

Ewa bardzo dziękuję za recenzję, aż się czerwienię i co ja teraz pocznę z moimi rozważaniami .

Jedziemy dalej - tak za różami się oglądam bo mnie na maluchy nabrało i okrywowe, a ponoć masz tą co ma Ania to proszę napisz mi o niej coś.
Kiedyś miałam miniaturkę, cudna była i łatwiej je wkomponować.

A teraz iglaki. Mam taką książkę.

a tu lista tych żółtych

mira 21:06, 02 sty 2015

Poszukam jeszcze tych smukłych.

takich zestawień jest wiele, czy są dobre nie wiem, początkowo robiłam listę i szlam do ogrodniczego - no i tu ściana, ale to było dawniej , teraz jest więcej szkółek no i net.

mira 21:09, 02 sty 2015

kasiek napisał(a)
Cmokam Sylwestrowo i tez dokładam sie do życzeń z szybką wiosną, choc Małopolska ma wtedy ferie , najwyżej będziemy krokusy podziwiać

Kasiu dziękuję, ferie przy dłuższym dniu to całkiem fajny czas, no i skraca się okres oczekiwania.

Ja w tym roku będę spokojnie czekać na sezon bo najpiękniejsze są chwile oczekiwania, Ja się zacznie to leci szaleńczo. Na razie tak dumam bo już mam dość oglądania zdjęć właśnie od stycznia do kwietnia - nasyciłam się .

pozdrawiam