Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy spektakl trwa ...

Ogrodowy spektakl trwa ...

mira 18:21, 04 sty 2015

28 maja róże kwitną - szybko nie - zawsze to czerwiec jest różany - a tu już te wczesne

zmykam szukać informacji o niecierpkach i pelargoniach.

pozdrawiam
EPODLAS 22:22, 04 sty 2015

Jakie piękne róże, zdjęcie tej pierwszej cudne. A ten kolorek - marzenie. A mnie szarzyzna za oknem. Czekam na zimę, ale na razie bezskutecznie
Madzenka 09:55, 05 sty 2015

Dlaczego się zatrzymałaś i uciekłaś w najpiekniejszym momencie? pokaż proszę wszystkie swoje różyce
Rench 02:19, 06 sty 2015

Pokazuj,pokazuj te róże jeszcze
Mirka 12:12, 07 sty 2015

Mira witaj w Nowym Roku Czytałam u Danusiu o liatrze że masz i chcesz dokupić a czy ta co masz nie wysiewa się u Ciebie bo ja mam biała i fiolet obie się wysiewają i co rok mam swoje sadzonki tylko kwitną w drugim roku Ha ha pisałyśmy w tym samym czsieJa zostawiam na zimę nie ścinam i same się sieją trzeba uważać przy pieleniu bo sadzonki wyglądają jak zielone niteczki trawy.Co do hortek sadzonki robię zaraz po cięciu i lepiej wprost do gruntu w zaciszne cieniste miejsce to wtedy nawet podlewać możesz żadko.W następny sezon sadź na miejsce stałe
mira 12:18, 07 sty 2015

EPODLAS napisał(a)
Jakie piękne róże, zdjęcie tej pierwszej cudne. A ten kolorek - marzenie. A mnie szarzyzna za oknem. Czekam na zimę, ale na razie bezskutecznie

Bożenko ja też na zimę czekam ale ze śniegiem, temperatura zimowa jest.
Ta róża to Grace, miałam pierwszy sezon więc tylko piszczałam jak zakwitła, w tym roku będę bardziej obiektywna w ocenie i mam nadzieję że przezimuje bo ma fajne stanowisko.

pozdrawiam
mira 12:19, 07 sty 2015

Marzena2007 napisał(a)
Dlaczego się zatrzymałaś i uciekłaś w najpiekniejszym momencie? pokaż proszę wszystkie swoje różyce

Napisalam poszłam czytać o pelargoniach a utknęłam w watku o herbicydach i tak mnie trzyma - ale oczywiście pokażę i dam znać
mira 12:22, 07 sty 2015

Rench napisał(a)
Pokazuj,pokazuj te róże jeszcze

Oczywiście pokażę tylko muszę sobie wymyślić formę - najlepiej chyba rozwój w dwóch ostatnich latach - akurat sprzątam w zdjęciach w czerwcu 2013 i 2104 to będzie.
Dam znać na razie robię małe zakupy ogrodowe ale jak wolicie róże oglądać to się zrobi róże .

pozdrawiam
Pszczelarnia 12:24, 07 sty 2015

Mirko, ten tytoń różowy miałaś w donicy? Jak u niego z wilgocią?
Twoje zakupy donicowe są mocną inspiracją dla mnie. I pelargonie.

7 maja u mnie hosty spały jeszcze w kiełkach. I jak ja mam coś wcześniej przesadzać, tam, gdzie hosty?
mira 12:25, 07 sty 2015

Mirka napisał(a)
Mira witaj w Nowym Roku Czytałam u Danusiu o liatrze że masz i chcesz dokupić a czy ta co masz nie wysiewa się u Ciebie bo ja mam biała i fiolet obie się wysiewają i co rok mam swoje sadzonki tylko kwitną w drugim roku Ha ha pisałyśmy w tym samym czsieJa zostawiam na zimę nie ścinam i same się sieją trzeba uważać przy pieleniu bo sadzonki wyglądają jak zielone niteczki trawy.Co do hortek sadzonki robię zaraz po cięciu i lepiej wprost do gruntu w zaciszne cieniste miejsce to wtedy nawet podlewać możesz żadko.W następny sezon sadź na miejsce stałe

Hej!

ja mam fiolet ale mi raczej ubyło niż przybyło - możliwe, że nie wiedziałam że to siewki
a hortki będę robić jak piszesz czyli jeszcze czas co najmniej do marca

pozdrawiam