Miro, widzę, że dycyzja zapadła Nie chciałabym Ci mieszać, ale równie dobrze mogłaby być R. h.semiplena. Myślę, że ją nie raz u mnie widziałaś.
Mam jeszcze jedną kandydatkę ale u mnie gości dopiero od wiosny więc doświadczenie żadne. To Open Arms, kwiaty drobne, bardzo jasny pastelowy róż i powtarza kwitnienie. Dopieo za dwa lata będę mogła coś więcej o niej powiedzieć. Zapowiada się bardzo dobrze.
Kapliczka piękna, zdjęcie pokazuje jaka róża będzie do niej odpowiednia
Open Arms - no jak nie zwrócić uwagi - znalazłam taki opis
"Niezwykle urokliwa odmiana zasługująca na rozpowszechnienie. Może obrastać kratki lub niskie drzewa i krzewy. Idealna do nasadzeń naturalistycznych. "
No coś takiego szukałam - tyle że pisze że ona do 2m i nie wiem co ze światlem
w każdym razie niezwykle piękne typy i bardzo dziękuję
Miro, przepraszam.
Semiplena widzę jest w ofercie u Choduna, tam kupiłam swoją. Gdybym ja miała wybierać z tych dwóch wybrałabym Semiplenę. Da radę z małą ilością świtła i dużo lepiej jest ją ułożyć niż Lykkefund. Rośnie większa niż L. i może być w przyszłości rozpinana po murze.
Open Arms będzie też dużą różą. U mnie po wiosennym sadzeniu urosła więcej niż metr.
Tak wyglądają jej kwiatuszki