Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy spektakl trwa ...

Ogrodowy spektakl trwa ...

Pszczelarnia 09:38, 04 sie 2015

Mira, ja za każdym razem wracam z Radkowa, uświadamiając sobie, że połowy roślin zapomniałam kupić. Ale wracam zawsze z czymś, bo Tomek umie zachęcić i poszerzyć moje ogrodowe horyzonty.

Gdzie był ten park angielski z tunelem?

A jakbyś Reine de Viol. podsadziła jakąś śmietanową różą zgrabną (Lions Rose?)?
mira 16:56, 04 sie 2015

Ewa jak dobrze że moje rozważania choć Ty czytasz i jeszcze Cię to interesuje - znaczy jest nas dwie więc piszę dalej i tworzę publicznie moją listę zakupów różanych

Ze Tomek umie zachęcić to zauważyłam ale i tak nie jest mi to zbytnio potrzebne ta zachęta aczkolwiek niezmiernie miłe jak ktoś fajnie opowiada o roslinach które oferuje.

Viollet podsadzę jednak Heidi a kontrast dam z szarych liści czyśca i bialej szalwi - dzięki za inspirację - ogladałam Lions Rose i sobie zapisałam bo ciekawa.

A ten tunel co był w tym angielskim ogrodzie to było w Bielawie
tu

super była ta konstrukcja tunelu

no to jeszcze park

mira 16:59, 04 sie 2015

to jeszcze ławeczka może inspiracja

tak dumam czy zamiast petuni nie posadzić coś trwalszego - ale w końcu dom to nie hotel

a tak moje skarby sobie czekały na dalszą drogę

mira 17:01, 04 sie 2015

ale żeby moja lista zakupów różanych nie umknęła
czyli już omówione

1.Heidi Kulm - pytanie ile
2.Summer Song -dwie?
3.Plaisanterie -i tu się zatrzymuję - ktoś ma i cos mi podpowie?
AgataBC 17:10, 04 sie 2015

Informuję, że ja też czytam Twoje rozważania mam Cię zaznaczoną-tyle, że po cichu siedzę. Ale pewnie takiej milczącej publiczności masz więcej
Summer song mam w swoim ogrodzie..to piękny kolor, którego aparat nie ogarnia, ale pod jarzębinę będzie miód malina. W tym roku w słońcu jej kwiaty rozwijały się i przekwitały w jeden dzień więc się nie nacieszyłam.. ale i tak jest piękna.
mira 17:33, 04 sie 2015

Agcia napisał(a)
Informuję, że ja też czytam Twoje rozważania mam Cię zaznaczoną-tyle, że po cichu siedzę. Ale pewnie takiej milczącej publiczności masz więcej
Summer song mam w swoim ogrodzie..to piękny kolor, którego aparat nie ogarnia, ale pod jarzębinę będzie miód malina. W tym roku w słońcu jej kwiaty rozwijały się i przekwitały w jeden dzień więc się nie nacieszyłam.. ale i tak jest piękna.

Agacia dzięki, wiem że mam sporo odwiedzin ale wiem też że nie każdy lubi czytane, no tak jest więc zaraz wstawię trochę zdjęć

Info o Summer Song to miód na moje potrzeby no niestety krótkie kwitnienie to smutna wiadomość ale i tak kupuję - zaraz lecę do Ciebie

to dla Ciebie zebrane dziś pomarańczki

mira 17:37, 04 sie 2015

No to troszkę fotek z dziś bo tak mi się chciało ..

dalie siane z ang nasion wsadziłam do donic a co niech głupie ślimaki ich nie widzą
będą już już

takie poidełka trzeba napełniać codziennie teraz

mój impresjonizm - stale do poprawki i chyba tal zostanie że trzeba ciągle zmieniać

mira 17:43, 04 sie 2015

Bardzo podobają mi się te nowe nachyłki - w ub roku nie przetrwały zobaczymy jak w tym -
to posadzony w donicy podjada jedzenie różą i jest taki jak w katalogu

druga sadzonka posadzona pod donicą - i co a może one jakieś jednoroczne są

mam i ja

ten zwykły liliowiec pierwszy jaki kupiłam nadal kwitnie - fakt zaczynał późno i bardzo go lubię

Donia72 17:48, 04 sie 2015

Nachyłki piękne
mira 17:49, 04 sie 2015

drugie kwitnienie róż marne!!!
tu Reine de violett

to poidełko też trzeba napełnić

poprosze brawo dla Miry bo nie wyrywam wszystkich pokrzyw i zostawiam do kwitnienia odkąd wiem że to najcenniejszy pokarm dla owadów