Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy spektakl trwa ...

Ogrodowy spektakl trwa ...

wilana 09:49, 03 lut 2016

Miro jak czytam Twoje plany na sobotę to mi się buźka cieszy. Racja, sprzątanie czas zacząć. Szkoda marnować czas. Jeśli u mnie będzie na plusie, słonecznie i bez wiatru (który teraz głowę chce urwać) to też sobie popracuję.
mira 09:53, 03 lut 2016

margaretka3 napisał(a)
Dobrze, że ja ostatnie trzy soboty miałam wyjazdowe, bo też by mnie kusiło, żeby coś podziałać. A tak, czasu za dnia nie było. I dobrze. Bo jednak te wszelkie badylki choć trochę osłonią, gdyby mróz miał nadejść.
Miłej podróży!

No ale ta moze masz wolna

Wlasnie poczytalam o sadzonkowaniu pelargonii i jak tylko wrócę biorę sie.co prawda robiłam to kiedys i nic mi nie wyszło ale teraz musi.ja pelargonie miałam w garażu w fatalnym stanie ale juz od tygodnia sa dobrze podlane i na parapetach i sie ladnie zabraly wiec sadze ze takie sadzonki tez dobre będą och jakby to fajnie bylo miec swoje a mam ladne odmianydostalas nasiona?
mira 09:57, 03 lut 2016

wilana napisał(a)
Miro jak czytam Twoje plany na sobotę to mi się buźka cieszy. Racja, sprzątanie czas zacząć. Szkoda marnować czas. Jeśli u mnie będzie na plusie, słonecznie i bez wiatru (który teraz głowę chce urwać) to też sobie popracuję.

No tylko ze ja niespodziewanie w podróży ale moze do soboty zdaze.slonko bedzie i cudnie ziemia pachnie zawsze cos mozna zrobić zwłaszcza ze mój m tez idzie do ogrodu w sobotę wiec sie bedzie dzialo pozdrawiam
margaretka3 09:58, 03 lut 2016

Jak się już wzmocniły, to teraz jest dobry czas na robienie sadzonek. Ja już porobiłam.
Nie, nie dostałam jeszcze. Właśnie przed momentem napisałam do Ani-centrali pytanie, na jakim etapie jest wysyłka.
Chciałoby się już pomacać
Edit. Ania już odpisała, że synka miała chorego i nie miała jak pójść na pocztę. Dziś lub jutro wysyła
Pszczelarnia 10:19, 03 lut 2016

mira napisał(a)
Wlasnie kolejne zakupy to miedzian I promanal I do dziela Bo to co widzialam na swierkach jest przykre.
Musze tez odwiedzic nasionkowy I dokupic maciejki I ogorecznika Bo marza mi die takie kobierce w jagodniku - jagodnik to bedzie moj priorytet na ten rok
Pozdrawiam z pendolino I przepraszam za błędy

To maciejkę siej partiami.
Pszczelarnia 10:23, 03 lut 2016

mira napisał(a)
Mamy dziś 2 lutego.
Choinka rozebrana uff, temp. +13 st, dzień w zasadzie przeznaczony na ogród.

Postanowiłam,że pozbieram liscie z róż.
Biorę worek, zakładam stare rękawiczki i sobie myślę ależ durna to robota - to ma sens na jesieni, żeby te grzyby się tak do ziemi nie rozsiały.
Wracam się i zakładam nowe rękawiczki i zastanawiam się czy to mozliwe zaczynać sezon 2 lutego ?!
Po godzinie mam 3 reklamówki liści- wstrętnych i piękne pędy róż- można generelnie stwierdzić, że na razie z różami jest bardzo dobrze.

Pogoda cuuuudowna, ciepło, słoneczka troszkę a ja widzę że trawniki do grabienia. Zatem do roboty. zaczynam jak zwykle od przedogródka, po chwili lecę po sekator i przycinam hortensję pnącą -cudnie sie robi.
Dalej oglądam hortensje ogrodowe - nie okrywałam, powiązałam i w gotowosci do okrycia, mają wielkie pączki - więc będę o nich teraz myśleć, kwiatostany ściełam.

Taczki pełne pojechały na kompost. Wiatr mnie zatrzymał z grabieniem.
Zaszłam do miejsca gdzie leżały koszyki wykopane z cebulowymi - wszystkie startują - włozyłam jeden do donicy wcześniej wywalając werbenę - a niech oś wiosennego już bedzie - fakt nie wiem co.

Rozkręcam się - myśle no prz tarasie tak niemoże być - liliowce, floksy co tam jeszcze wystawało trzeba ogarnąć, zebrac wstretne liscie bluszczu czekac na przebiśniegi bo już wychodzą.
Przy skalniaku zastanawiałam się co zrobić z kaliną angielską ciac ? nie wiem.
Krokusy wychodzą - zostawiam skalniak na inny dzień i cieszę się dalej pogodą.

czy ja dziś rozpoczęłam sezon stale myślę -głupie początek lutego
tak to zmiany klimatyczne więc korzystam bo inne efekty tych zmian są przykre.
cdn

, . 2 lutego anno Domini 2016 u Miry w ogrodzie. A ja napisałam artykuł o pasiece w ogrodzie.
mira 10:41, 03 lut 2016

O to idę czytać

A partiami to chodzilo ci ze co jakiś czas? Dzieki za uwagę tak zrobie

Jeszcze chabry musze poszukać kiedys miałam cudne byly i latwe w uprawie przypomnilam sobie jak kiedys sialam nasiona kwiatków rzędami jk warzywa
mira 10:43, 03 lut 2016

margaretka3 napisał(a)
Jak się już wzmocniły, to teraz jest dobry czas na robienie sadzonek. Ja już porobiłam.
Nie, nie dostałam jeszcze. Właśnie przed momentem napisałam do Ani-centrali pytanie, na jakim etapie jest wysyłka.
Chciałoby się już pomacać
Edit. Ania już odpisała, że synka miała chorego i nie miała jak pójść na pocztę. Dziś lub jutro wysyła

No to dzieki za info.pokazesz swoje sadzonki?
margaretka3 10:47, 03 lut 2016

Mogę im pstryknąć zdjęcia. Cudów jeszcze nie ma Chabry Maszka rozdawała w Klubie.
mira 10:50, 03 lut 2016

Pstrykaj, to pewnie łatwo i nasiona zebrac musze wiec kupic miejsce jest