Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy spektakl trwa ...

Ogrodowy spektakl trwa ...

Rench 11:03, 03 lut 2016

To się rozszalałaś z robotami,mi też już się chce do ogrodu.Cebulowe pokazują łebki.
Może to na prawdę już wiosna...
Czy chabry siałaś wprost do gruntu?
mira 12:27, 03 lut 2016

Rench napisał(a)
To się rozszalałaś z robotami,mi też już się chce do ogrodu.Cebulowe pokazują łebki.
Może to na prawdę już wiosna...
Czy chabry siałaś wprost do gruntu?

Zima jest i jeszcze będzie ale w ladne dni mozna cos w ogrodzie robic.

Ja chabry sialam wprost do gruntu wtedy wszystko tak sialam i bylo zobaczymy teraz
Gruszka_na_w... 19:45, 03 lut 2016

Gabriela napisał(a)

Dlaczego chcesz ciąć kalinę angielską teraz - przecież ona będzie kwitnąć, więc jeśli już to chyba po kwitnieniu.

O to samo chciałam zapytać. Posadziłam kalinę w czerwcu zeszłego roku i myślałam, że ją się formuje po kwitnieniu.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Gruszka_na_w... 19:47, 03 lut 2016

mira napisał(a)

Pozdrawiam sorki za bledy pisze z telefonu I mam czas Bo jade pendolino do gdanska

Gdzie Cie tam niesie w te wichury i zamiecie. Potem Cię będziemy szukać po całym Bałtyku )
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Gruszka_na_w... 19:51, 03 lut 2016

Miro, co najpierw robić pryskać promanalem, czy miedzianem? Który z nich wymaga dodatnich temperatur przez kilka dni i nocy?
mira 20:42, 03 lut 2016

Gruszka opowiadam hurtem

1/ kaliny w zasadzie sie nie tnie a jak masz młodą to ani tyle ja mam starą i co roku cos przytnę leciutko ale to bardziej ciecie firmujace,
No chyba ze jakas galazka nie tak ale z mlodziakiem poczekaj

2/tu leje i wieje ale jakie powietrze cudne nie to co u nas te smogi

3/ najpierw pryskam miedzianem chyba juz pow 5 stopni prysne sporo poycji w ogrodzie i to ze 2 razy a promanal jak będzie te 10 to trzeba uchwycić tak w marcu ja nam sporo świerków i tam drzemie wróg w każdym razie nie można dwóch naraz no musze jeszcze poczytać ale kupic juz musze bo potem czasu tracić nie będę teraz czytam o sianiu i może będę madrzejs

A kupilam a biedr nasiona maciejki i juz mi fajnie w tym wygwizdowie

Pozdrawiam
mira 20:45, 03 lut 2016

Jak będę przy zasobach foto to pokaze moja kaline i wstawie fotki bo teraz zrobilo ske poetycko u mnie i masa byków za które przepraszam

Przy okazji w piatek dobry dzien na robienie sadzonek moze z pelargoni?
Jana 21:08, 03 lut 2016

u mnie kalina ma 2 sezon i nie kwitła, jeszcze mała, mam nadzieję, że się doczekam...kiedyś...wywiało Cię daleko, ale rozumiem, że na weekend wrócisz by dokończyć prace w ogrodzie
Gruszka_na_w... 21:20, 03 lut 2016

mira napisał(a)

Przy okazji w piatek dobry dzien na robienie sadzonek moze z pelargoni?

Mira widać wzięła do Pendolino kalendarz biodynamiczny jako lekturę podróżną. )
mira 21:22, 03 lut 2016

Jana napisał(a)
u mnie kalina ma 2 sezon i nie kwitła, jeszcze mała, mam nadzieję, że się doczekam...kiedyś...wywiało Cię daleko, ale rozumiem, że na weekend wrócisz by dokończyć prace w ogrodzie

A o jakiej kalinie mówimy o angielskiej?