Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy spektakl trwa ...

Ogrodowy spektakl trwa ...

mira 19:19, 27 sty 2016

Bogdzia napisał(a)

Świetne i prawdziwe

Dokładnie, padł mi lapek i nie pokaże mojego pękatego już pudła, teraz cieszy a potem będzie frustrowało jak nic z tego nie będzie, czytam o sile kiełkowania, nie chce mi sie tego sprawdzać a tak to bym wiedziała gdzie przyczyna niepowodzen
mira 19:21, 27 sty 2016

wilana napisał(a)
Przychodzę się przywitać .
Miro a Ty w której części swojego ogrodu planujesz warzywnik? Chyba mi to umknęło..

Warzywnik to nowe założenie, zresztą to raptem 4grządki bo to jest jagodnik, nie pokaże teraz bo pad lapek i obym fotki odzyskala
mira 19:25, 27 sty 2016

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Oj, przyda się, przyda Parę lat temu wysiewałam od razu do skrzynek. Trochę ciężko się je obracało na parapecie. A na jakie pomidorki się czaisz? Masz już coś na oku?
U mnie w gruncie najlepiej sprawdzały się odmiany koktailowe i karłowe. Te wysokie, z dużymi owocami nie zawsze zdążyły z owocowaniem. Szybko łapały zarazę ziemniaczaną i owoce psuły się na krzakach. Ale to było jeszcze w czasach działki ROD. W powietrzu fruwało sporo patogenów. Ubiegłoroczne lato było bardzo korzystne dla pomidorów. Mieliśmy pierwsze zbiory karłowych pod koniec czerwca, a kończyliśmy zbiory koktailowych w październiku.

Kupiłam w pomidorlandii takie karłowzęe samokończące jak tam polecali do gruntu.
Nie pogadamy lapek mi padł a piszę z innego dziada
mira 19:28, 27 sty 2016

Jana napisał(a)
Miro dobrze kojarzę, że masz hortensję pnącą? Mam starą jabłoń przy tarasie, od dołu mocno podcięta. To jest miejsce cieniste. Chciałabym pień obsadzić albo hortensją pnącą albo powojnikiem (nie wiem czy dla niego nie jest za bardzo cieniste miejsce). Nie wiem na ile hortenjsa jest ekspansywna, i szeroka ,
marzeniem byłoby by pień jabłoni wraz z oplatającym pnączem był wąski i nie stracił formy...czy hortensja spełni tę rolę?

Zobacz kilka stron wcześniej pisałam o hortensji i pokazywałam. do jabłonki pasuje róza zobacz do Gabrysi.
mira 19:32, 27 sty 2016

pozdrawiam wszystkich ktorzy napisali do mnie na razie nie mam lapka i zdejec

będę Was czytać
Dorotka 19:49, 27 sty 2016

Witaj Mirko,

długo mnie nie było no ale im bliżej wiosny tym więcej sie pojawiam. Mirko może Ty mi powiesz o co chodzi z tymi ciemiernikami? Dziewczyny je kupuja teraz aby na wiosne sadzić. Czy tak się robi robi???
Karol99 19:58, 27 sty 2016

Trzymam kciuki, abys odzyskala zdjecia. Strasznie szkoda by było gdyby przepadły.
Gruszka_na_w... 20:22, 27 sty 2016

Karol99 napisał(a)
Trzymam kciuki, abys odzyskala zdjecia. Strasznie szkoda by było gdyby przepadły.

Ja w tej intencji też będę trzymać swoje dwa. Część zdjęć mam w chmurze (mam nadzieję, że są tam bezpieczne), ale spory kawałek mojego jestestwa jest na twardym dysku. Utrata byłaby bolesna.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
anabuko1 13:06, 28 sty 2016

Karol99 napisał(a)

Oj ja też trzymam.Szkoda zdjatek.może coś się uda ???
Kondzio 13:37, 28 sty 2016

macham wiosennie