Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy spektakl trwa ...

Ogrodowy spektakl trwa ...

Jana 19:59, 02 lut 2016

Pobiłaś mnie, Ty to dopiero rozpoczęłaś sezon, z przytupem
Dorotka 20:07, 02 lut 2016

mira napisał(a)

w sobote ładowałam akumulator inaczej ale sprawdziłam pogodę i w tą sobotę już dziś zarządzam robote w ogrodzie - sprawdziłam pogodę do 11.02 ma być dodatnia temp. tak do 5 więc na sobotę planuję

cięcie traw i ich zmielenie
cięcie klona, brzóz, katalpy
porządki wkoło starego kompostu bo nabałaganiłam
i jeszcze jakieś prace w jagodniu jak starczy sił i czasu

juz się cieszę

pozdrawiam

Mirko, ponieważ my z jednego regiony to zapytam czy w tą sobitę trawy będzisz cięła??? Nie za wcześni?? Trochę się obawiam jako początkujacy, przewrażliwiony ogrodnik.
Gabriela 20:09, 02 lut 2016

Ja Ci powiem, że też mnie kusi, już od zeszłego tygodnia, ale twardo mówię sobie: nie, za wcześnie, za mokro i spędzam dni przy biurku i telefonie.
Chociaż hortensje można by przyciąć, bo to można nawet przed zimą robić i te róże też obskubać. Skubanie róż, zwłaszcza tych wielkich na podporach u mnie nie wchodzi w ogóle w grę, niech sobie same opadną.

Dlaczego chcesz ciąć kalinę angielską teraz - przecież ona będzie kwitnąć, więc jeśli już to chyba po kwitnieniu.
amelia_b 20:14, 02 lut 2016

A ja się zastanawiam po co zrywać liście z róż,a teraz już wiem
mira 08:59, 03 lut 2016

Jana napisał(a)
Pobiłaś mnie, Ty to dopiero rozpoczęłaś sezon, z przytupem

No oby ten przytup wyszedl na dobre. Ogrodowi a dzisiaj o 6 rank bylo 6 st I padal taki cudny deszczyk ktoey w sezonie moglby byc codziennie noca widzialam ze trawnik sie zazielenil no boje sie ze teraz sie wszystko porusy a zima i tak przyjdzie po połowie lute
Hej
mira 09:06, 03 lut 2016

Gabriela napisał(a)
Ja Ci powiem, że też mnie kusi, już od zeszłego tygodnia, ale twardo mówię sobie: nie, za wcześnie, za mokro i spędzam dni przy biurku i telefonie.
Chociaż hortensje można by przyciąć, bo to można nawet przed zimą robić i te róże też obskubać. Skubanie róż, zwłaszcza tych wielkich na podporach u mnie nie wchodzi w ogóle w grę, niech sobie same opadną.

Dlaczego chcesz ciąć kalinę angielską teraz - przecież ona będzie kwitnąć, więc jeśli już to chyba po kwitnieniu.

No głupio tak na początek lutego brać sie za ogród. Ja mam to sprawdzone z ub roku bo zabrałam sie w styczniu i wszystkie dni ldne wykorzystałam wiec ok 10 marca ogród byl odpicowany a jeszcze 20 posadzilam sporo liatrii a dzien potem byl przymrozek ale nic im nie bylo.potem pojechalam na miesiąc do sanatorium i początkiem kwietnia spadlo masę śniegu no i jak wróciłam to znów byla robota

Kaline pokaze na foto nie mam jeszcze swojego lalka ja ja co roku leciutenko kstaltuje ino co

Pozdrawiam sorki za bledy pisze z telefonu I mam czas Bo jade pendolino do gdanska
mira 09:12, 03 lut 2016

Dorotka napisał(a)

Mirko, ponieważ my z jednego regiony to zapytam czy w tą sobitę trawy będzisz cięła??? Nie za wcześni?? Trochę się obawiam jako początkujacy, przewrażliwiony ogrodnik.

Jak jestes przewrazliwiony Ogrodnik to poczekaj do marca jest type w ogrodzie teraz innych prac chocby grabienie trawy.ja sadze ze Zima przyjdzie za 2 tygodnie oby nie z mrozami Bo to biada by byla.ja mam trawy juz kilka sezonow I die nie obawiam a mlode mozna zostawic I poczekac. Zobacz na blog marzeny bakowskiej Ta ma ciecia sporo I tna cala zime od jesieni pozdrawiam
mira 09:18, 03 lut 2016

amelia_b napisał(a)
A ja się zastanawiam po co zrywać liście z róż,a teraz już wiem

Tez nie wiedzoalam I stale sie buntowalam przeciw glupiej robocie.liscie roz powinno sie jesienia oberwac I ja I tak sporo oberwalam tych porazonych.krzaki roz pieknie wygladaly dlugo jesienia wiec takie byly lepsze.
mira 09:24, 03 lut 2016

Wlasnie kolejne zakupy to miedzian I promanal I do dziela Bo to co widzialam na swierkach jest przykre.
Musze tez odwiedzic nasionkowy I dokupic maciejki I ogorecznika Bo marza mi die takie kobierce w jagodniku - jagodnik to bedzie moj priorytet na ten rok
Pozdrawiam z pendolino I przepraszam za błędy
margaretka3 09:30, 03 lut 2016

Dobrze, że ja ostatnie trzy soboty miałam wyjazdowe, bo też by mnie kusiło, żeby coś podziałać. A tak, czasu za dnia nie było. I dobrze. Bo jednak te wszelkie badylki choć trochę osłonią, gdyby mróz miał nadejść.
Miłej podróży!