Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy spektakl trwa ...

Ogrodowy spektakl trwa ...

Anabell 23:12, 10 paź 2017

mira napisał(a)

dalie tak i rudbekie muszę ich namnożyć

Miro, ta rudbekia to ma taki kolor pomarańczy czy podkolorowałaś, u mnie taka jeszcze się nie pokazała. a mam żółtą i ciemno żółtą z ciemnym środkiem.

Rudbekii już nie się sama pokazuje się to żelazne kwiatki.
mira 23:16, 10 paź 2017

Wendy79 napisał(a)
Ha, nie mogę powiedzieć, że jestem osobą o żelaznych nerwach, ale bywam bardzo uparta Ja ,fanka kolorów: fiolet-róż-niebieski-biały, odkrywam w sobie upodobanie do kolorów limonka, żółty, bordo. Stwierdzam, że coraz bardziej podobają mi się rabaty z takimi kolorami.

https://pl.pinterest.com/pin/397301998348960552/

https://pl.pinterest.com/pin/22799541845880195/

https://pl.pinterest.com/pin/755549274957441294/

Faktycznie na wielu inspiracjach, które mam zapisane, żeleźniak jest sadzony na brzegach rabat i tu muszę zadać sobie pytanie, czy jeżeli posadzę go około metra od brzegu rabaty będzie okey, czy jednak przemyśleć tą rabatę jeszcze raz... Bo tak chcę go u siebie, jestem w nim zakochana.

Ta dynia jest cudowna, ciekawa jestem jej smaku. W tym roku miałam możliwość skosztować dyni lunga di napoli i jedno jest pewne , krem z niej nie był rewelacyjny. Ciekawe jak byłoby z pieczeniem?

Limonka z bordo jest super ja też coraz bardziej lubię mocne kolory typu bordo.

Dzięki za linki - muszę się chyba zarejestrować żeby sobie pogapić bo nie nie wpuszcza.

Ta dynia może Ci nie smakować. Ona jest inna, jak przekroję to zobaczysz kolor. Po upieczeniu jest brązowawa, w smaku taki groszek omielany no powiedzmy że ma smak orzechowy ja do kremu z dyni dodaję cukinię no i sporo zależy od przypraw - jak lubisz klasyk dyniowy to ona klasykiem nie jest.
mira 23:19, 10 paź 2017

Anabell napisał(a)

Haniu ta rudbekia ma taki kolor może ciut ciemniejszy - kiedyś kupiłam taką i jest sobie

nie zbieram nasion , wszystko takie wymoczone chyba nic z nasion nie będzie
mira 23:30, 10 paź 2017

Mamy kolorowy październik i w prognozie jakieś piękne dni mają być ze słjeoneczkiem i lepszą temperaturą.
Pracy w ogrodzie mam masę, nie wkopane rośliny, więc przesadzanie jeszcze jako priorytet, sadzenie krokusów i innej drobnicy - dalsze prace muszą poczekać jeszcze długo będziemy działać w ogrodzie choć jak czytam wiele osób ma już dość.

Kilka ujęć z małej chwili dzisiejszego dnia który był ostatecznie mokry i zimny

zbiory oczekują w kolejce do garnka

grujecznik osiągnął apogeum przebarwienia

astry jeszcze stale się rozwijają

mira 23:35, 10 paź 2017

Przebarwiają się hortensje

Pszczelarnia 23:35, 10 paź 2017

Ja nie mam dość. Sezon może jeszcze trwać. Tylko dnia brakuje do prac w ogrodzie.

Może i moje małe cukinie jeszcze dojrzeją jak słońce będzie?

mira 23:39, 10 paź 2017

zmykam

i zostawiam dwie bajczary które zajęły miejsce na ławce przed domem i tylko gapią co się dzieje

pozdrawiam

Katkak 08:31, 11 paź 2017

Bajczary zacne . Imponujace te Twoje zbiory. To cudowne uczucie iść pobobiad do wlasnego warzywnika . Ja mam jeszcze tylko szpinak, ale i tak cieszy .
Pszczelarnia 10:35, 11 paź 2017

Miro, potrzebowałabym dla siostry takiej ławki jak masz (ta z dyniami). Gdzie ją spotkać?
Bogdzia 18:04, 12 paź 2017

mira napisał(a)
Mamy kolorowy październik i w prognozie jakieś piękne dni mają być ze słjeoneczkiem i lepszą temperaturą.

Pewnie Cię zmartwie ale z tym słoneczkiem i wyższa temperaturą ma przyjsc nastepny orkan z mocnym wiatrem, tak dzis piszą. Śliczne masz dalie .