Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy spektakl trwa ...

Ogrodowy spektakl trwa ...

mira 17:08, 28 gru 2017

Pszczelarnia napisał(a)

Bajeczne zdjęcie. Tak jak i Twoja bajkowa choinka. Leśne zwierzątka super. Dojrzałam też sowę. Jak duże są one (np. jeż)?

Laki - ach!

Dziękuję za relację z ogrodu Joke - relacja piękna i ogród też taki naj! Mógłby być mój w całości, choć koncepcja białego ogrodu w sadzie jest mocno konceptualna (ze względu na wykrojenie tego obszaru, jego kształt i zaskoczenie dla przechadzającego się). Wizyta w tym ogrodzie to jak takie wyskoczenie do ogródka z kubkiem w ręku.

Cieszę się że relacja Ci się spodobała, jak tylko możesz dodaj swoje zdjęcia z radością obejrzę.
.
https://www.ogrodowisko.pl/watek/8076-de-tuin-van-joke-kuiperij-holandia

A tymczasem dumam nad pewną opowieścią z różą, jedną różą w roli głównej
mira 17:11, 28 gru 2017

ElzbietaFranka napisał(a)
Mirus u mnie też dużo zieleni klimat wariuje. Ale w zeszłym roku taka sama pogoda tylko było sucho a teraz co drugi dzień leje.

Choinka bardzo ładna. Pozdrawiam

Bardzo dziękuję.
Tak w roku ub też tak było, pamiętam jak kopczykowałam róże w ostatnie dni roku a potem przyszedł nagle mróz i bardzo zimny styczeń.

Róże mają już kopczyki, nie mam jeszcze okrytych hortensji ogrodowych i sama nie wiem okrywać czy jeszcze nie.

Pszczelarnia 17:15, 28 gru 2017

Trudno coś dodać do Twojej osobistej opowieści ale zdjęcia dorzucę. Na razie wykonuję zadania pokojówki. I podkuchennej.

Jestem u Ewy od jednej różyczki na bieżąco (pokrewne myślenie o ogrodzie), choć nie piszę, bo to inna rzeczywistość galaktyczna (byłam na Gwiezdnych Wojnach i nie żałuję).

mira 17:43, 28 gru 2017

Pszczelarnia napisał(a)
Trudno coś dodać do Twojej osobistej opowieści ale zdjęcia dorzucę. Na razie wykonuję zadania pokojówki. I podkuchennej.

Jestem u Ewy od jednej różyczki na bieżąco (pokrewne myślenie o ogrodzie), choć nie piszę, bo to inna rzeczywistość galaktyczna (byłam na Gwiezdnych Wojnach i nie żałuję).

Żeby choć napiwki dla pokojówki były pokaźne

Ta historia nie wiąże się z Ewą i nie bardzo z ogrodem jako takim.
Będzie też o malarstwie i o ekskluzywnych łodziach tylko muszę to napisać u siebie na wątku bo w żadne kategorie się nie mieści
Gabriela 17:47, 28 gru 2017

Też nie okryłam ogrodowych hortensji, w zeszłym roku zaniechałam również, będzie co ma być.
Do jednej róży też zaglądam.

Zwariowałam, bo dokupiłam dzisiaj jeszcze 4 srebrne, ciężkie bombki. nie powinnam wchodzić do sklepów, ale musiałam wybrać komuś coś na prezent i jakoś tak przy okazji, same się kupiły po obniżonej nieco cenie.
mira 17:53, 28 gru 2017

Katkak napisał(a)
Te jeżyki są naj. Tak samo jak Twój ogród, który pokochałam os pierwszego wejrzenia i nadal mnie trzyma

Hehe muszę się starać żeby nie puściło

mira 17:57, 28 gru 2017

Gabriela napisał(a)
Też nie okryłam ogrodowych hortensji, w zeszłym roku zaniechałam również, będzie co ma być.
Do jednej róży też zaglądam.

Zwariowałam, bo dokupiłam dzisiaj jeszcze 4 srebrne, ciężkie bombki. nie powinnam wchodzić do sklepów, ale musiałam wybrać komuś coś na prezent i jakoś tak przy okazji, same się kupiły po obniżonej nieco cenie.

A ja przez Ciebie też zaglądałam ale nie było już. Nie martw się też czekam na paczuszkę .

Ja hortensji świadomie nie okryłam roku temu. No i świadomie mi nie zakwitły.
Więc teraz chce je okryć tylko sama nie wiem czy lepiej już okryć i niech w tym okryciu siedzą czy na to ciepło lepiej jak tak sobie puszczają te zielone listki.
Gabriela 18:03, 28 gru 2017

Hortensje już mają pąki zawiązane i w tej temperaturze nie grozi im rozwinięcie. Zawsze okrywałam jak zapowiadali mróz w dzień, uważam że jest jeszcze stanowczo za ciepło.
Paczuszka z AD swoją drogą, dziś stacjonarnie kupiłam.
mira 18:08, 28 gru 2017

Gabriela napisał(a)
Hortensje już mają pąki zawiązane i w tej temperaturze nie grozi im rozwinięcie. Zawsze okrywałam jak zapowiadali mróz w dzień, uważam że jest jeszcze stanowczo za ciepło.
Paczuszka z AD swoją drogą, dziś stacjonarnie kupiłam.

No właśnie też mi się tak wydaje tym bardziej że w prognozie zimy nie widać.

u mnie takie

Pokaż bo pękam z ciekawości
sylwia_slomc... 18:34, 28 gru 2017

Widzę, że Cię rączki świerzbią i działasz w ogrodzie na całegoFajny ten pomysł na dekiel, a skoro nie trzeba go często odtykać to tym bardziej, bo gdyby trzeba było to chyba nie miałbym w sobie tyle samozaparcia by za każdym razem układać kostki od nowa