Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy spektakl trwa ...

Ogrodowy spektakl trwa ...

Gruszka_na_w... 22:26, 31 gru 2017

"Zielono mi..."
Wszystkiego dobrego Miro dla Ciebie i Twego ogrodu. Oby dał Ci wiele radości w 2018 roku.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Bogdzia 12:09, 03 sty 2018

mira napisał(a)
Ewa sowy się dobrze u mnie rozmnażają i jest ich kilka w różnych odmianach i wielkisci a jeż jest na przypince siedzi i ma ok 9 cm długości i jakies 5 wzrostu- bardzo zgrabny no i ma już potomstwo

Sliczny , takiego jeszcze nie widziałam.
ElzbietaFranka 12:27, 03 sty 2018

Mirus wszystkiego dobrego w nowym roku. Przede wszystkim zdrowia i szczęścia aby słonko świeciło cały rok. Bez suszy
dużo uśmiechu.
Pszczelarnia 14:53, 03 sty 2018

Wątku tak szybko nie uspokoisz, zobacz na bombki u Kasi CS:

https://www.ogrodowisko.pl/watek/6818-poczatkujacego-ogrodnika-kawalek-trawnika-ogrodek-kasi

Ten prosiak podbił moje serce.
abiko 14:59, 03 sty 2018

Piękne macie te bombeczki Ja co roku kupuję swoim dzieciom różne cuda i je podpisuję. Dostaną jak dorosną w spadku
mira 13:52, 06 sty 2018

2018

Ogrodowy spektakl trwa ...

To kolejny rok na Ogrodowisku. A jaki będzie w ogrodzie?

Na pewno będę czekała bardzo, bardzo na wszystkie nowe nasadzenia jakie zrobiłam.
Na efekty jesiennych zmian na rabatach.
Z pewnością powtórzę moje sianie nasion kwiatów i warzyw które rozpocznę już początkiem lutego.

A tymczasem muszę zweryfikować moje zapiski z jesieni- kiedy jeszcze sporo kwitło -kolejnych zmian jakie mam w planie do zrobienia wiosną.

To tak tytułem wstępu w Nowy Rok w tym specyficznym pamiętniku ogrodowym jakim jest Ogrodowisko.

A póki co ani nie myślę o ogrodzie, nawet planować mi się nie chce, mało tego nawet chętnie poczytam coś nie o ogrodzie.
No i posiedzę pod choinką której już uroda przemija wraz z ilością spadających igieł choć czarowny blask i ciepło nadal emanuje i tym się z Wami zaraz podzielę.

mira 13:56, 06 sty 2018

aldonaz napisał(a)
Pora roku i pogoda nastrajają Cię do opowieści - czekam z niecierpliwością. Przeczytałam relację z ogrodu Joke - jesteś niezastąpiona. Podobają mi się Twoje dekoracje świąteczne w ogrodzie. Pozdrawiam

Aldona przepraszam za zwłokę, może dziś sfinalizuję moje opowieści, powoli się rozkręcam .
Dziękuję za wszystkie miłe słowa.

Patrząc na tą karuzelkę wspominam sobie wycieczkę do Ciebie i Twój jesienny ogród.

mira 14:00, 06 sty 2018

vita napisał(a)
Mira, relacja super, dziękuję i proszę o więcej Szukam inspiracji, Twoje niezawodne i ciekawe zawsze. Najlepszego w Nowym Roku

Vita najlepszego. Z inspiracjami może być ciężko przy tak sporej wszędzie podaży wszystkiego.
Czekam na fotki z Twojego ogrodu. Bardzo.

Dzwonię - info dla bombkowiczów

dzwonek nowy z tego roku a ta malutka banieczka jest "stara" uprzedzam pytanie Pszczółki może być z lat 60-tych ub wieku .

pozdrawiam

mira 14:04, 06 sty 2018

AgataM napisał(a)
Na nadchodzący Nowy Rok przyjmij ode mnie życzenia prosto z serca. Zdrowia, którego potrzebuje każdy z nas. Uśmiechu, który sprawia, że każdy dzień jest piękniejszy. Miłości, bo to dla niej i dzięki niej żyjemy. I cudownego ogrodu dzięki któremu jesteśmy szczęśliwi. Niech Nowy Rok 2018 składa się z samych słonecznych, radosnych dni!

Agato bardzo Ci dziękuję za życzenia, również wszystkiego dobrego Ci życzę i założenia swojego wątku na O.

Mam na choince aniołki ale nie bombki - właśnie, właśnie,
przyjmij taką "starą" zabawkę - to zawsze u mnie sentyment do czasów minionych.

pozdrawiam
mira 14:08, 06 sty 2018

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
"Zielono mi..."
Wszystkiego dobrego Miro dla Ciebie i Twego ogrodu. Oby dał Ci wiele radości w 2018 roku.

Haniu zielono, zielono - chyba za chwilkę będzie biało

Dziękuję za życzenia. Również dla Ciebie posyłam życzenia dobrego roku, uśmiechniętego.

No może ten grzybek ma specyficzny uśmiech ale jaki ma mieć ? .

pozdrawiam