Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moje ukochane miejsce na ziemi

Moje ukochane miejsce na ziemi

Viola 22:10, 09 wrz 2014

Wycieczkę mieliście przednią A przygoda z owieczkami cudowna Ja też kiedyś utknęłam na drodze - z Bukowiny do Zakopanego Akurat trafiliśmy na redyk
Mala_Mi 23:08, 09 wrz 2014

Domek super wyszedł.. wogle nie widać remontu

A tujki Ci przyciacham...... mam czym... Szkoda wycinać, lepiej poczekać nawet 2 lata by sie zazieleniły.. niż 10 lat by z małego coś urosło. Ola- Leon mi tłumaczyła, że tujki przycięte nawet do zdrewniałego odbiją I leć do Oli niech sie wypowie.. to mistrzyni ciecia i pomysłów co zrobić z takim okazami
05:22, 10 wrz 2014
Ale czarujecie górami,gdzie tylko nie wejdę to prześliczne widoki..
Owieczki w takiej ilości robią niesamowite wrażenie a jak jeszcze na wyciągnięcie reki to już w ogóle

Ja też zawsze mam dylemat odnośnie remontów co wybrać i jak to ma być zrobione..ot Tadek mój zostawia mi wolną rękę a wybór nie zawsze łatwy Też z naszej elewacji jestem zadowolona a bałam się ogromnie jak to wszystko razem będzie wyglądać..

Miłego dnia
jula81 08:03, 10 wrz 2014

Witam serdecznie Agatko Często zaglądam do Ciebie a dziś zostawiam komentarz bo i ja z podkarpacia też a na wąskotorówkę wybieram się z rodziną już od wakacji a wciąż tego czasu nam brak. W planach mamy od Przeworska do Dynowa Teraz poczekamy jeszcze z tydzień i będzie ładny kolorowy jesienny widok
Pozdrawiam
olaw 08:09, 10 wrz 2014

agata19762 napisał(a)
w ostatnią niedzielę wakacji zabraliśmy dzieci w Bieszczady,
na kolejke wąskotorową

Qurcze my też byliśmy na kolejce w niedzielę...i nie spotkałyśmy się pogoda była fantastyczna
leon60 09:04, 10 wrz 2014

agata19762 napisał(a)
przed domem mam dwie takie ogromne tuje...
teraz jakoś dziwnie wyglądają,
eM chce je wyciąć...troszkę mi ich żal,
myślałam by może jakoś je przyciąć, tyle, że w środku są strasznie suche

co zrobić ???
może jakieś podpowiedzi plissssssss

Agacia tuje im starsze tym bardziej suche w środku na to nie ma rady. Twoje są ładne tylko posadzone zbyt blisko. Dwóch form nie zrobi bo na styku suche lub łyse. Przycięłabym je z góry na wysokość balkonu i próbowała boki formować w prostopadłościan. Góra będzie chwile świecić łysiną czego z dołu nie będzie widać a z czasem ładnie się zabuduje. Będzie taki ekranik między wejściem a ławeczką Spójrz na moją kulę przed domem. Jest starsza ode mnie i kiedyś była wielkim pokrakiem wysokości domu Ojciec piłą motorową ściął, mama boki sekatorem poprzycinała a wszyscy śmiali po co ten łysol stoi i straszy. Po dwóch latach pięknie się odbudowała a teraz jest tak gęsta i zbita, że nawet ptak nie wleci inaczej jak od spodu
agata19762 09:48, 10 wrz 2014

Viola napisał(a)
Wycieczkę mieliście przednią A przygoda z owieczkami cudowna Ja też kiedyś utknęłam na drodze - z Bukowiny do Zakopanego Akurat trafiliśmy na redyk

Violu nawet my dorośli mieliśmy frajdę
pierwszy raz w życiu coś takiego widziałam ...

tyle owieczek w jednym miejscu

agata19762 09:50, 10 wrz 2014

Mala_Mi napisał(a)
Domek super wyszedł.. wogle nie widać remontu

A tujki Ci przyciacham...... mam czym... Szkoda wycinać, lepiej poczekać nawet 2 lata by sie zazieleniły.. niż 10 lat by z małego coś urosło. Ola- Leon mi tłumaczyła, że tujki przycięte nawet do zdrewniałego odbiją I leć do Oli niech sie wypowie.. to mistrzyni ciecia i pomysłów co zrobić z takim okazami

Aniu dzięki właśnie widzę,że Ola do mnie wpadła i poradziła
agata19762 09:53, 10 wrz 2014

Aniulka napisał(a)
Ale czarujecie górami,gdzie tylko nie wejdę to prześliczne widoki..
Owieczki w takiej ilości robią niesamowite wrażenie a jak jeszcze na wyciągnięcie reki to już w ogóle

Ja też zawsze mam dylemat odnośnie remontów co wybrać i jak to ma być zrobione..ot Tadek mój zostawia mi wolną rękę a wybór nie zawsze łatwy Też z naszej elewacji jestem zadowolona a bałam się ogromnie jak to wszystko razem będzie wyglądać..

Miłego dnia

Aniu remont domu w środku mam za sobą...elewację też
altana też w remoncie na wykończeniu ...
dzisiaj pada więc w ogrodzie nie dam rady działać,
zatem będę malować w altance

jeszcze tylko drobne przeróbki w ogrodzie i powinno być super
agata19762 09:57, 10 wrz 2014

jula81 napisał(a)
Witam serdecznie Agatko Często zaglądam do Ciebie a dziś zostawiam komentarz bo i ja z podkarpacia też a na wąskotorówkę wybieram się z rodziną już od wakacji a wciąż tego czasu nam brak. W planach mamy od Przeworska do Dynowa Teraz poczekamy jeszcze z tydzień i będzie ładny kolorowy jesienny widok
Pozdrawiam

Jula śpiesz się na wąskotorową,
bo tam straszny ruch i chyba tylko do końca wrzesnia
sprawdź na internecie

w ubiegłym roku spóżniliśmy się ...
chcieliśmy piękną jesienią zobaczyć Bieszczady i pojeździć pociągiem

lasy już się przebarwiają