Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Przerabianie ogródka pod swój gust

Przerabianie ogródka pod swój gust

Kawa 14:08, 18 cze 2020

remontu nie zazdroszę
ale rabaciska bossskie masz

sypialnia super - będzie
KasiaBawaria 14:21, 18 cze 2020

Kawa napisał(a)
remontu nie zazdroszę
ale rabaciska bossskie masz

sypialnia super - będzie

Przezyje mnie tam remont nie przeszkadza- zawsze widze efekt koncowy a reszty, czyli brudu i balaganu nie pare tygodni przezyje za to w koncu spelni sie moje marzenie Dzis juz strop mocuja na strych za to mam przeboje z parapetami. Trafilam na problemy producenta z farba,i szarza ma 3 rozne kolory. Dzis przyjechali wymienic na jedna szarze a okazalo sie ze nadal jeden parapet jest inny. Oszaleje, pracownicy tez juz dosc maja, bo wymieniaja juz drugi raz. Wszystko przez producenta parapetow- zamawiaja jeden odcien a on dostarcza rozne szarze. A ze pokryte sa folia ochronna, to nie idzie tego przez montazem zauwazyc.
W przyszlym roku usuwamy zywoplot i stawiamy plot- zyskam 80 cm na dlugosci 28 metrow wiec bedziemy stawiac murowane grzadki warzywne i jedna rabata calkiem sie zmieni. Bedzie tez miejsce na mini oczko. Malutkie, ale na metr glebokie,by mini lilia mogla przezimowac

W tamtym roku nie bylo takiego buszu- w tym roku wszystko wielkie.

deszczowymaj 15:48, 18 cze 2020

KasiaBawaria napisał(a)
Lubie to wieczorne swiatlo.

Stipe w tej fazie to chce sie ciagle glaskac

Dalia mnie rozsmieszyla

Pięknie masz Trawniczek jak ta lala
Cudnie zestawione rośliny Mmmm miodzio
Dorota123 22:39, 18 cze 2020

KasiaBawaria napisał(a)

Pięknie skomponowany kawałek rabaty, bardzo lubię stipę w takim stadium rozwoju.
KasiaBawaria 23:01, 18 cze 2020

Asiu, trawniczek tylko z boku taki ladny
Dorotko- stipa cudna, takie chmurki tworza teraz i kolysza sie na najmniejszym wietrze
KasiaBawaria 08:16, 19 cze 2020

Rozplenica dopiero w trzecim roku zaczela sie pokladac i przewieszac- wczesniej byla strzelista co mi sie wogole nie podobalo- z wygladu wyglada jak bezproblemowy miskant yakushima dwarf

Dalie zaczynaja

ryska 10:47, 19 cze 2020

Rewelacyjne połączenie.
Idealne
gogo 11:42, 19 cze 2020

KasiaBawaria napisał(a)

Tak, bo usuwamy balkon- z niego plytki, wylewke, wylewke w dwoch pokojach, i murujemy nowa sciane a stara usuwamy. To samo ze strychem.Cala sciana zostanie przesunieta.Potem nowa wylewka, nowe okna, tynk,elektryka, przesuniecie rur na ogrzewanie....kladzenie bialych desek na sufit i cala elewacja domu. Potem garaz, bo brame trzeba wymienic i usunac w nim plytki.Na koncu nowa podloga w tych dwoch pokojach.Duzo pracy. Ale to bylo niestety koniecznie. W nastepnym roku lazienka...my chyba nigdy nie skonczymy.

A dlaczego obnizacie podloge?

Tak wysoko podłogę zrobił poprzedni właściciel domu.
Zostało mu z remontu i rozbiórki starych mebli dużo płyt, to je upchnął w mało używanym pokoju i przykrył gumolitem.
Chcę kupić nowe meble i dać panele, to byłoby jeszcze wyżej.

Ale historia z parapetami

Dalia świetna, ja też miziam stipy i nie tylko
KasiaBawaria 11:48, 19 cze 2020

Oh to fuszerke tez poprzedni wlasciciel odwalil-u nas tez kilka takich przypadkow upychania niepotrzebnych rzeczy bylo. Np. gruzu i resztek budowlanych w ogrodku...

Parapety beda mi sie snily po nocach..hehe.
Za to wlasnie mi montuja duze okno dachowe!Pieknie jest
Dorota123 17:36, 19 cze 2020

KasiaBawaria napisał(a)
Asiu, trawniczek tylko z boku taki ladny
Dorotko- stipa cudna, takie chmurki tworza teraz i kolysza sie na najmniejszym wietrze
Dziś rano po deszczu wyjrzałam przez okno, stipa była pięknie rozłożona jak fontanna. Oczywiście złapałam za aparat, by to uwiecznić.