Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Przerabianie ogródka pod swój gust

Przerabianie ogródka pod swój gust

victoriagos 22:16, 26 cze 2020

KasiaBawaria napisał(a)
Witam cie Viktorio, to twoje imie?
Ostrozki to pewnie kwestia odmiany Choc moje w tym roku maja wyjatkowe kolory, ale to moze kwestia tego, ze nie bylo upalow jak zaczely kwitnac.

Nie , moje to Gośka/Małgośka jak kto woli
a Viktoriagos wyszło z połączenia nazwy projektu domu z imieniem, i tak zostało

to w takim razie to chyba odmiana, tylko na opakowaniu kolory sa takie soczyste,
przy kwitnieciu dopiero widać kolor
Basia_KRK 00:01, 27 cze 2020

KasiaBawaria napisał(a)

Ten trawnik to moja bolaczka. Jak tylko jest cieplej, od razu zolknie i usycha. Z bliska go wole nie fotografowac

Kasiu, czy teraz w czerwcu/lipcu nawozisz jeszcze jakoś trawnik? Mój po tych deszczach wygląda coraz gorzej...
KasiaBawaria 00:03, 27 cze 2020

dzika_roza napisał(a)
Ty masz dużo seslerii z tego co pamiętam czy ona jest taka soczyscie zielona? czy w żółte wpada...?

To zalezy od pory roku- patrz zdjecie powyzej- teraz chyba jst bardzo jasno zielona ale ona zawsze jasniejsza od reszty jest
KasiaBawaria 00:03, 27 cze 2020

Basia_KRK napisał(a)

Kasiu, czy teraz w czerwcu/lipcu nawozisz jeszcze jakoś trawnik? Mój po tych deszczach wygląda coraz gorzej...

Wlasnie przed ostatnim mocnym deszczem tez strasznie wygladal. Nawoze srednio 3 razy, czasem czesciej- ale zawsze organicznymi nawozami.
KasiaBawaria 00:04, 27 cze 2020

victoriagos napisał(a)

Nie , moje to Gośka/Małgośka jak kto woli
a Viktoriagos wyszło z połączenia nazwy projektu domu z imieniem, i tak zostało

to w takim razie to chyba odmiana, tylko na opakowaniu kolory sa takie soczyste,
przy kwitnieciu dopiero widać kolor

Niebieski i rozowy sa raczej przypudrowane a fiolet bije u mnie po oaczach.Bardzo jaskrawy kolor ostrozki.
Basia_KRK 00:16, 27 cze 2020

KasiaBawaria napisał(a)

Wlasnie przed ostatnim mocnym deszczem tez strasznie wygladal. Nawoze srednio 3 razy, czasem czesciej- ale zawsze organicznymi nawozami.

No właśnie muszę teraz coś z nim znów zrobić, żeby się jakoś zregenerował. Też używam nawóz organiczny, z tym, że on ma info, że wystarczy raz na sezon, ale moim zdaniem to za mało.. Muszę znów kupić, może znajdę jakiś inny.
KasiaBawaria 07:57, 27 cze 2020

Nowa12 napisał(a)
Ale ładne migawki z Twojego ogródka .

Dziekuje

Przenioslam lawke, bo rabata tak sie rozrosla, ze juz mi tam nie pasowala.Ma nowe miejsce, pomiedzy kulistymi debami

KasiaBawaria 07:58, 27 cze 2020

Raz na sezon? Zawsze widac, jak trawnik potrzebuje nawozu- robi sie poprostu brzydki. Raz na sezon to stanowczo za malo.
violaskom 08:15, 27 cze 2020

Kasia co to jest? Nachyłek, kuklik?
Ławeczka wygląda świetnie. Idealne miejsce dla niej. Po widoku Twojego trawnika wpadłam w kompleksy i wczoraj em rozsypał nawóz. Pierwszy raz w tym sezonie i pewnie dlatego mój trawnik nie wygląda najlepiej.
KasiaBawaria 08:34, 27 cze 2020

Tak to kuklik Mam trzy kolory, uwielbiam je w polaczeniu z trawami
Trawnik po raz pierwszy nawoze w polowie marca- przewaznie rozsypujac kompost albo inny organiczny nawoz.Potem okolo poczatku maja.A teraz z koncem czerwca. Jak sa upaly to nie nawoze.No i przed zima jak mi sie chce