Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Przerabianie ogródka pod swój gust

Przerabianie ogródka pod swój gust

violaskom 08:38, 27 cze 2020

KasiaBawaria napisał(a)
Tak to kuklik Mam trzy kolory, uwielbiam je w polaczeniu z trawami
Trawnik po raz pierwszy nawoze w polowie marca- przewaznie rozsypujac kompost albo inny organiczny nawoz.Potem okolo poczatku maja.A teraz z koncem czerwca. Jak sa upaly to nie nawoze.No i przed zima jak mi sie chce

Tak myślałam, że to kuklik, tylko wydawało mi się, że kukliki już przekwitły. To jakaś późniejsza odmiana? Wysoki jest?
KasiaBawaria 08:44, 27 cze 2020

Mi tez sie z lawka miejsce podoba, bo jest w cieniu i juz teraz jak tam usiade, to nie widze zadnego sasiada

Nie wiem co mam zrobic z miskantem morning light. Po przesadzeniu 2,5 roku temu nie moze sie zebrac by urosnac do dawnych rozmiarow- tak do polowy rosnie i tyle. W pierwszym roku rozumiem, ze musial sie zebrac ale cos trace nadzieje, ze znow bedzie jak kiedys. Za to adagio po przesadzeniu rok temu znow jest szeroki i bujny jak kiedys.

Okna sa

KasiaBawaria 08:45, 27 cze 2020

violaskom napisał(a)

Tak myślałam, że to kuklik, tylko wydawało mi się, że kukliki już przekwitły. To jakaś późniejsza odmiana? Wysoki jest?

Pomaranczowe kwitly mi bardzo krotko i dwa tygodnie wczesniej. Ten kwitnie stanowczo dluzej i jest wiekszy.
KasiaBawaria 08:47, 27 cze 2020

violaskom 08:50, 27 cze 2020

Okna sa

Postępy w remoncie widać. Ładne wysokie okna.
Śliczny ten aniołek w monardzie.
Anda 08:57, 27 cze 2020

Ładne okna, lubię takie duże do ziemi.

Ławeczka w nowym miejscu super pasuje. Trawniczek oczywiście super. Mój też czeka już na nawiezienie.
Widoki ogrodowe jak zawsze śliczne
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Gosiek33 10:05, 27 cze 2020

Taki skoszony trawnik elegancji dodaje. Ławeczka znakomita podobnie jak i okna

Monarda, już już za chwileczkę
Basia_KRK 10:25, 27 cze 2020

KasiaBawaria napisał(a)
Raz na sezon? Zawsze widac, jak trawnik potrzebuje nawozu- robi sie poprostu brzydki. Raz na sezon to stanowczo za malo.

Kasiu, tak, postanowiłam w tym roku kupić inny nawóz niż zwykle i na nim było info: 1 aplikacja w sezonie i że daje gęstszy trawnik i mniej koszenia, bo nie pędzi trawy w górę, tylko zagęszcza w kępach Po zwykłych granulowanych nawozach trawa u mnie tak bujnie rosła, że trzeba było kosić nawet 2 razy w tygodniu, więc postanowiłam zaryzykować właśnie z tym nawozem organicznym w marcu. Hmmm.. efekt taki, że na bank, trzeba teraz kolejną porcję sypnąć.
greg66 16:46, 27 cze 2020

Ławeczka ma fajne miejsce, odpoczynek na powietrzu daje najwięcej radości.
KasiaBawaria 19:43, 27 cze 2020

Basia_KRK napisał(a)

Kasiu, tak, postanowiłam w tym roku kupić inny nawóz niż zwykle i na nim było info: 1 aplikacja w sezonie i że daje gęstszy trawnik i mniej koszenia, bo nie pędzi trawy w górę, tylko zagęszcza w kępach Po zwykłych granulowanych nawozach trawa u mnie tak bujnie rosła, że trzeba było kosić nawet 2 razy w tygodniu, więc postanowiłam zaryzykować właśnie z tym nawozem organicznym w marcu. Hmmm.. efekt taki, że na bank, trzeba teraz kolejną porcję sypnąć.

U siebie juz od lat nie sypie mineralnych, bo trawa rosnie 2 tygodnie jak glupia, ciagle trzeba kosic a potem nagle nic. Dlatego daje tylko organiczne. Kosze raz na tydzien.