Mi tez sie z lawka miejsce podoba, bo jest w cieniu i juz teraz jak tam usiade, to nie widze zadnego sasiada
Nie wiem co mam zrobic z miskantem morning light. Po przesadzeniu 2,5 roku temu nie moze sie zebrac by urosnac do dawnych rozmiarow- tak do polowy rosnie i tyle. W pierwszym roku rozumiem, ze musial sie zebrac ale cos trace nadzieje, ze znow bedzie jak kiedys. Za to adagio po przesadzeniu rok temu znow jest szeroki i bujny jak kiedys.
Kasiu, tak, postanowiłam w tym roku kupić inny nawóz niż zwykle i na nim było info: 1 aplikacja w sezonie i że daje gęstszy trawnik i mniej koszenia, bo nie pędzi trawy w górę, tylko zagęszcza w kępach Po zwykłych granulowanych nawozach trawa u mnie tak bujnie rosła, że trzeba było kosić nawet 2 razy w tygodniu, więc postanowiłam zaryzykować właśnie z tym nawozem organicznym w marcu. Hmmm.. efekt taki, że na bank, trzeba teraz kolejną porcję sypnąć.
U siebie juz od lat nie sypie mineralnych, bo trawa rosnie 2 tygodnie jak glupia, ciagle trzeba kosic a potem nagle nic. Dlatego daje tylko organiczne. Kosze raz na tydzien.