Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Przerabianie ogródka pod swój gust

Przerabianie ogródka pod swój gust

daszum 20:43, 04 paź 2021

Ależ masz piękne te astry.
Pomimo jesieni mnóstwo kolorów w ogrodzie
Mgduska 20:59, 04 paź 2021

KasiaBawaria napisał(a)

Az za szybko.No ale taka kolej rzeczy.Czy ktos ma zelazniaka amazon i moze mi powiedziec, czy warto go miec?Podobaja mi sie jego przekwitle kwiatostany.Jako ozdoba rabaty zima.

Zdaje się, że ja mam Zakwitł w drugim roku, w tym dokupiłam już kwitnącego. Kwiatostany nie są tak długaśne, jak to można zobaczyć w internetach, ale jest bardzo ładny, myślę, że z czasem będzie coraz bardziej okazały. Jeśli masz w ogrodzie ślimaki, to młode rośliny trzeba chronić. No i warto posadzić go na przemyślanym tle, żeby te suche kwiatostany było widać.
Nowa12 21:34, 04 paź 2021

Niesamowicie piękne masz te astry. Zresztą jak cały ogród.
KasiaBawaria 06:29, 05 paź 2021

Gosiek33 napisał(a)
Wygląda obiecująco, niestety u mnie w tym roku nie zakwitł żaden, ani żółto kwiatowy ani ten fioletowo-różowy

No wlasnie czytalam, ze potrafi strajkowac.Masz go juz dlugo?Duzy rosnie?

daszum napisał(a)
Ależ masz piękne te astry.
Pomimo jesieni mnóstwo kolorów w ogrodzie

To prawda tak wlasnie chcialam, by od wiosny do jesieni ciagle cos kwitlo.

Nowa12 napisał(a)
Niesamowicie piękne masz te astry. Zresztą jak cały ogród.

dziekuje
KasiaBawaria 06:31, 05 paź 2021

Mgduska napisał(a)

Zdaje się, że ja mam Zakwitł w drugim roku, w tym dokupiłam już kwitnącego. Kwiatostany nie są tak długaśne, jak to można zobaczyć w internetach, ale jest bardzo ładny, myślę, że z czasem będzie coraz bardziej okazały. Jeśli masz w ogrodzie ślimaki, to młode rośliny trzeba chronić. No i warto posadzić go na przemyślanym tle, żeby te suche kwiatostany było widać.

jak duzy u ciebie rosnie? I jakie tlo masz dla niego? U siebie planuje posadzic na rabacie pod plotem ale pewnie bede go przesadzac
Milka 06:45, 05 paź 2021

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Ależ piękne astry, a prosa jakie dorodne. U mnie niestety wylegają i nie trzymają pionu. Za mało już mają słońca.

To Haniu zależy tez od odmiany. Mam wysokie i te się pokładają i takie średnie, co pion mają.
Milka 06:48, 05 paź 2021

Kasiu, piękne kadry ogrodowe.Tak skomponowałaś ogród, że cały rok zachwyca. Do tego zadbany, aż kompleksów można się nabawić.
I nowy, słodki domownik, ale fajny. I to samo miejsce wybiera, ja Edi. Rzadko się zdarza , że psiaki tek od razu się dogadują, super kumple z nich już, bo czarnuszek podrósł.
Mgduska 10:16, 05 paź 2021

KasiaBawaria napisał(a)

jak duzy u ciebie rosnie? I jakie tlo masz dla niego? U siebie planuje posadzic na rabacie pod plotem ale pewnie bede go przesadzac

Same liście to niziutka kępka, natomiast kwiatostan dorasta do ok. metra. U mnie rośnie obok turzycy palmowej, która jest jasnozielona, więc (pod odpowiednim kątem) tworzy ładne tło Swojego też zamierzam przesadzić, bliżej turzycy, dalej od róży, z którą trochę w sezonie konkurował. Róża nie jest dla niego dobrym tłem.