Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Marzenie o...

Marzenie o...

kasiula79 20:00, 11 sie 2013

agatanowa napisał(a)
A dlaczego na głos? To jest jakiś konkurs?

a tak - myślałam że oglądałaś je w wątku konkursowym (wystawiłam do konkursu, ale jak zobaczyłam innych donice to "zwątpiłam"... ale co tam - liczy się zabawa

kasiula79 20:04, 11 sie 2013

lawena napisał(a)

Jaki cudowny ogród!!! ile pracy i tak szybko!
rabaty piękne trawka jak z katalogu
pozdrawiam niedzielnie

Ogródeczek na skarpie

Lawena witam, witam.
Faktycznie ogrom pracy włożyliśmy z mężem w nasz ogród, a ile jeszcze przed nami!

Zapraszam do mnie częściej
Mala_Mi 17:23, 14 sie 2013

Przeczytałam..... na innym wątku Twój wpis:

Ja posadziłam jesienią magnolię, okryłam na zimę i ładnie przezimowała. ale teraz widzę że zaatakował ją chyba grzyb - pryskałam topsinem i niewiele to pomogło. Chyba z niej zrezygnuję...

Przyczyna może leżeć w szpecielach i przędziorkach.. lato było bardzo suche i bardzo gorące...... objawai się podobnie jak przy grzybie, deformuje liście i łapią plamy.... Długo walczyliśmy z grzybem, a okazało sie, że to trzeba pryskać Ortusem i magusem.. u mnie pomogło Magnolie ruszyły z kopyta i rosną
kasiula79 20:01, 14 sie 2013

asc napisał(a)
Przeczytałam..... na innym wątku Twój wpis:

Przyczyna może leżeć w szpecielach i przędziorkach.. lato było bardzo suche i bardzo gorące...... objawai się podobnie jak przy grzybie, deformuje liście i łapią plamy.... Długo walczyliśmy z grzybem, a okazało sie, że to trzeba pryskać Ortusem i magusem.. u mnie pomogło Magnolie ruszyły z kopyta i rosną

Aniu - dziękuję bardzo - jesteś niesamowita (że też Ci się chciało specjalnie z poradą do mnie iść - całam w skowronkach ). Oczywiście wypróbuję to co mi polecasz. Pryskałam topsinem kilka razy i jest jakby odrobinkę lepiej - nowe pędy, które wypuściła nie są zaatakowane.
Jeszcze raz dziękuję
Mala_Mi 21:14, 14 sie 2013

Nie zaszkodzi.. nam pomogło.. a 3 lata walczyliśmy ... bo przeciez patrzyłam przez szkło powiększające i robali nie było.....a szpecieli się okazuje, że nie widać... Zżarły nam magnolie, lilaki, tulipanowca, borówkę... i długa lista..... rok temu mąż koleżanki forumowej popatrzył i wydał werdykt... Posłuchaliśmy sie go.. i w tym roku na grzyba pryskaliśmy profilaktycznie tylko raz..a tak szedł topsin (podlewanie i pryskanie) i inne środki .. zupełnie niepotrzebnie...
kasiula79 22:20, 14 sie 2013

czy to ten magik? : Ortus 05 SC?
lawena 10:31, 15 sie 2013

kasiula79 napisał(a)

Lawena witam, witam.
Faktycznie ogrom pracy włożyliśmy z mężem w nasz ogród, a ile jeszcze przed nami!

Zapraszam do mnie częściej

często zaglądam do Ciebie

a zurawki sadziłaś na wiosnę? takie wielgachne! kupowałaś w ogrodniczym czy na A...??
kasiula79 11:02, 15 sie 2013

lawena napisał(a)

często zaglądam do Ciebie

a zurawki sadziłaś na wiosnę? takie wielgachne! kupowałaś w ogrodniczym czy na A...??

Żurawki kupowałam i sadziłam wiosną (za wyjątkiem tych pod oknem). Szybko rosną, ale te które mam na tzw. patelni nie za bardzo wyglądają (przypala im liście).

Część żurawek kupowałam w szkółce, a część w internecie - generalnie te ze szkółki większe były, ale teraz to już nie ma różnicy.
13:37, 15 sie 2013
Kasiulko pokazuj,pokazuj
Miłego dnia
Mala_Mi 18:59, 16 sie 2013

Bonice zmierzę i Ci napiszę....