Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Marzenie o...

Marzenie o...

Agawita 14:45, 15 lis 2013

kasiula79 napisał(a)

Cześć Agatko.
Długo wzbraniałam się przed fachowcem od ogrodów, a kiedy w końcu się zdecydowałam - efekt jego pracy okazał się bardzo średni. Przede wszystkim roślinki zostały zaprojektowane w sposób przypadkowy, chaotyczny. Co z tego że "w pakiecie" miałam piękną wizualizację mojego przyszłego ogrodu tzw. spacer po ogrodzie. Szybko zorientowałam sie że coś jest nie tak, po tym jak np. na tej wizualizacji wszystkie rośliny kwitły w jednym czasie: magnolia z jeżówkami, tulipany z hortensjami itp. Ostatecznie wg tego projektu obsadziłam trzy strony ogrodzenia szmaragdami, co też nie było trafione, bo teraz trochę jest monotonnie. Już myślę jak to zmienić na wiosnę. Później trafiłam na ogrodowisko - bardzo odpowiadał mi styl projektów Danusi, dlatego zdecydowałam się na projekt od niej i może to nieskromnie zabrzmi, ale jestem bardzo zadowolona. Wiosną zostało mi obsadzenie zachodniej strony i może wtedy wreszcie skończę

pozdrawiam Cię serdecznie

Myślałaś o posadzeniu bylin na rabatach? Ich brak jest celowy czy zostawiasz sobie na koniec dopieszczanie? A tak na marginesie Aga jestem Nie Ty pierwsza się mylisz i zastanawia mnie to dlaczego, może nick jest nieczytelny?
kasiula79 16:57, 15 lis 2013

Tusiala napisał(a)
Bardzo się cieszę, że dałaś nowe zdjęcia. Nie zapominaj o nich bo będę przypominała
Roślinki pięknie wyglądają mimo, iż jeszcze małe. A trawki masz superzaste Bardzo też podoba mi się kamień, którym pokryty został dół muru domu. A o przyszlym płocie nie wspomnę tak wypasiony
Też w przyszłym roku biorę się za trawnik i nie tylko. Ech cieżko będzie. Pozdrawiam

Marta o zdjęciach raczej nie zapomnę, tylko mnie wnerwia mój aparat (kiepskie zdjęcia z niego wychodzą, takie zamglone)
Co do trawnika to nie będzie tak ciężko. Ja od 3 lat zaoruję kawałek starego i sieję nowy, zamiast zaorać wszystko od razu. No ale baba przewrotna ponoć jest tegoroczna orka mam nadzieję że będzie ostatnią...(bo już nie mam co zaorać)
kasiula79 16:57, 15 lis 2013

iwka napisał(a)
Piękny ogród, podglądam i pozdrawiam

Iwka zakładaj wątek - będziemy podglądać
kasiula79 16:59, 15 lis 2013

popcarol napisał(a)
Kasia, bosko u Ciebie!!!

Karola nie przesadzaj - wiesz przecież w jakich ogrodach na forum jest bosko

...ale dziękuję
kasiula79 17:02, 15 lis 2013

Agawita napisał(a)

Myślałaś o posadzeniu bylin na rabatach? Ich brak jest celowy czy zostawiasz sobie na koniec dopieszczanie? A tak na marginesie Aga jestem Nie Ty pierwsza się mylisz i zastanawia mnie to dlaczego, może nick jest nieczytelny?

Aga sorki wielkie za tą pomyłkę - naprawdę nie wiem dlaczego pomyliłam Twoje imię (zrzucam winę na moje oczy - okulista obowiązkowy).

Jeśli chodzi o byliny to faktycznie zostawiłam je na sam koniec - najpierw szkielet ogrodu, a później ozdobniki
Madzenka 08:58, 16 lis 2013

kasiula79 napisał(a)

Cześć Agatko.
Długo wzbraniałam się przed fachowcem od ogrodów, a kiedy w końcu się zdecydowałam - efekt jego pracy okazał się bardzo średni. Przede wszystkim roślinki zostały zaprojektowane w sposób przypadkowy, chaotyczny. Co z tego że "w pakiecie" miałam piękną wizualizację mojego przyszłego ogrodu tzw. spacer po ogrodzie. Szybko zorientowałam sie że coś jest nie tak, po tym jak np. na tej wizualizacji wszystkie rośliny kwitły w jednym czasie: magnolia z jeżówkami, tulipany z hortensjami itp. Ostatecznie wg tego projektu obsadziłam trzy strony ogrodzenia szmaragdami, co też nie było trafione, bo teraz trochę jest monotonnie. Już myślę jak to zmienić na wiosnę. Później trafiłam na ogrodowisko - bardzo odpowiadał mi styl projektów Danusi, dlatego zdecydowałam się na projekt od niej i może to nieskromnie zabrzmi, ale jestem bardzo zadowolona. Wiosną zostało mi obsadzenie zachodniej strony i może wtedy wreszcie skończę

pozdrawiam Cię serdecznie

Różnicę już naocznie widać piekne te Twoje rabaty, szkoda, ze je tak rzadko pokazujesz.
kasiula79 12:18, 16 lis 2013

Marzena2007 napisał(a)

Różnicę już naocznie widać piekne te Twoje rabaty, szkoda, ze je tak rzadko pokazujesz.

Marzenko od wiosny obiecuję poprawę
Zielona 14:30, 17 lis 2013

Kasiu. Do tej pory anonimowo - teraz oficjalnie. Oglądam, podziwiam i zaznaczam, żeby nie zapominać Pozdrawiam.
AlKa 19:43, 17 lis 2013

Witam, zajrzałam i zostałam ogród robi wrażenie. Kurcze ładne są te projekty Danusi. A taki super efekt jest jak taki projekt trafi w rece osoby która ma wyczucie i potrafi sama dodac cos od siebie i stworzyc wymarzony ogród
kasiula79 17:19, 18 lis 2013

Zielona napisał(a)
Kasiu. Do tej pory anonimowo - teraz oficjalnie. Oglądam, podziwiam i zaznaczam, żeby nie zapominać Pozdrawiam.

Witam Martuś i zapraszam.

Też czytuję Twój wątek i chyba czas się ujawnić