Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Marzenia i plany vs. rzeczywistość

Marzenia i plany vs. rzeczywistość

Milka 12:59, 07 paź 2012

trudna sztuka...to dzielenie, ale za to potem sama radość
butterfly 12:59, 07 paź 2012

Tu chyba przesunę choinę kanadyjską - tam gdzie stoją 2 to jedną dam do tyłu, aby były obok siebie. Sesleria jest niższa i nie będzie jej widać jeśli przed nią będzie większa choina

Jak oglądam teraz te zdjęcia to widać jakie duże te seslerie kupiłam - dzieliłam na 4 a i tak wyglądają na duże sztuki

Tylko tyle udało mi się wczoraj zrobić - wkopałam 2 miskanty, 2 Frosed Curls, seslerie (zostało mi 4, czyli 16 po podzieleniu), przesadziłam molinie i 2 brzozy.
Od poniedziałku załamanie pogody, ma być tylko 10 st - ale muszę to skończyć.

Poza tym chciałabym zamówić zawilce, jarzmiankę i parę szt host Fire and Ice

A mam jeszcze do wsadzenia niekontrolowany zakup w postaci lawendy..... oj , czasu brakuje...

Cebulki tulipanów czekają... i jeszcze te wykopane pójdą do doniczek, które zadołuję...

Mam też ochotę na zerżnięcie od Sylwii dekoracji na zewn. z wrzosami, trawą i żurawkami

Tuje czekają na wyplewienie.... o oknach już nie wspominam....

Czy ktoś zna magiczny sposób na rozciągniecie do granic możliwości doby ?????
Milka 13:01, 07 paź 2012

Kibicuję, sporo pracy, ale efekt będzie powalający
butterfly 13:02, 07 paź 2012

irena_milek napisał(a)
trudna sztuka...to dzielenie, ale za to potem sama radość

tak Irenko, trudna, bo jedną dzieliłam niby wydawało się że na pół - potem się okazało, że tak podzieliłam, że w jednej części została cała zielona część, a w drugiej same korzenie

Ale ćwiczenie czyni mistrza a radość - a jakże - jest
agniecha973 13:04, 07 paź 2012

Moje okna wołają o pomstę do nieba, a teraz słońce szybko nisko zagląda do okien i widać jak cholera! Też walczę z czasem, bo przecież chciałoby się dokończyć, a tu o 19.00 półmrok zapada. Ech...
Sesleria rzeczywiście duża. Przypomniało mi się moje dzielenie kostrzewy wiosną Tak dobrze podzieliłam, że mi zostało około 10 - 15 szt.
butterfly 14:04, 07 paź 2012

Aga, akurat te 16 szt mi wystarczy aby ogólny zarys był - chyba będzie brakować jeszcze dosłownie parę szt - jak mi się nie uda podzielić na więcej niż 4 części to dosadzę wiosną
Joaska 21:33, 07 paź 2012

Ładnie to zaczyna wyglądać a Sesleria naprawdę duża bo po podzieleniu całkiem ładne kępy zostały
kaisog1 22:41, 07 paź 2012

No pięknie! Sesleria faktycznie ogromna!
magnolia 12:37, 09 paź 2012

dopiero dziś doczłapałam do Ciebie.
Ślicznie wychodzi. Dzielna kobieta z Ciebie.
butterfly 18:59, 09 paź 2012

Magnolio, zawsze bardzo się ciesze gdy zaglądasz i chętnie czytam twoje wpisy - chyba zima wypisze sobie wszystkie twoje rady, bo np niektórych roslin nie mam ale fajnie piszesz co z czym łączyć aby fajnie współgrało

Zdjęć dziś niet , chociaz mam w aparacie - jutro jeszcze wkopię 3 miskanty, darń już zdjęta w całości ale rabata niestety niedokończona bo brakuje mi zawilców i jarzmianki... Trochę mi zeszło bo w tym tygodniu pracuję tak dziwnie, że rano 2 godzinki i wieczorkiem godzinkę - ale dałam radę

Martwią mnie te zawilce - znalazłam tylko na allegro paru sprzedawców, którzy mają też jarzmiankę - i chyba tam kupię, tylko wezmę tych sprzedających w ogień pytań potwierdzoną zdjęciami

Napisałam do Finki ale pewnie tak zabiegana, że nie ma czasu...

Policzyłam dziś podzieloną seslerię - kupiłam 11 szt, wkopałam 50 Niezły wynik
Niektóre już wkopane wykopywałam, dzieliłam i sadziłam jak widziałam, że mi brakuje.

Jutro wieczorem wkleję zdjęcia