Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :)

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :)

Sebek 22:40, 15 mar 2015

emila napisał(a)

Ja też prowadziłm negocjacje z moim mężem o jedną rabatę powiem nie było łatwo, ale udało się (w gre wchodziła "gruba ryba".
Też będę prostować swoją rabatę koło kojca. Bo faktycznie te zawijasy ciężkie do koszenia.

Żony to chyba najlepsze negocjatorki A zawijasy po części u mnie zostaną, ale w tej części ogrodu przydałyby się linie proste, bo nie dość, że pod górkę to jeszcze rośliny się całkiem pokładły i koszenie jest już mocno uciążliwe... A w tym roku będą jeszcze większe...
Sebek 22:40, 15 mar 2015

Dorota123 napisał(a)
Rabatka z wrzosami i krokusami piękna, aż szkoda, że będzie zdemolowana.
Oczywiście wierzę, że będzie jeszcze ładniej.

Musicie mi uwierzyć na słowo Nie wiem kiedy ta rewolucja nastąpi, ale pewnie niedługo
Sebek 22:43, 15 mar 2015

ewa004 napisał(a)
I mi taki dobry negocjator potrzebny

Ewka - nie pomogę, co najwyżej na kurs się do mnie zapisz Najlepiej wymyśl takie argumenty, by druga strona myślała, że to jej będzie lepiej I że to Ty się poświęcasz dla wspólnego dobra Zazwyczaj działa
Sebek 22:47, 15 mar 2015

Dorotka napisał(a)
Sebek czy wiesz coś może w tym temacie:
- w szkólkach ostatnio pojawiły się takie drzewka wierzby, bardzo ozdobne, na ok 120 cm wysokie, z wierzbowymi kotkami. Czy jest to coś warte??? Czy warto kupić czy to tylko marketingowy zabieg.

Nie wiem jakie konkretnie, ale wierzby generalnie odradzam. Wierzba Iwa w sierpniu zazwyczaj łapie jakiegoś grzyba i trzeba oberwać WSZYSTKIE liście - potem tylko straszy... Jeśli tamte wierzby były wiszące, to na pewno ona
Mam dwie wierzby Hakuro Nishiki przy wejściu - i... też odradzam. Nawet nie chodzi o to, że trzeba je ciąć gdzieś 5 razy w roku, ale moje cały czas się wyginają - korzenie nie trzymają mocno i nie chcą stać prosto... Mimo wiązań ciągle są przechylone i jest to...irytujące
Iwk4 22:48, 15 mar 2015

Sebek napisał(a)

Ewka - nie pomogę, co najwyżej na kurs się do mnie zapisz Najlepiej wymyśl takie argumenty, by druga strona myślała, że to jej będzie lepiej I że to Ty się poświęcasz dla wspólnego dobra Zazwyczaj działa

Bardzo dobra metoda. Zawsze skutkuje
rozajerycha 18:08, 16 mar 2015

Sebek
kolorowo u ciebie,te wianki,stokrotki wszystko podpatrzyłam od razu weselej się robi na duszy.
Zyczę Ci udanego sezonu ogrodniczego!
Ściskam
Martek
Sebek 22:00, 16 mar 2015

Iwk4 napisał(a)

Bardzo dobra metoda. Zawsze skutkuje

Mówisz? Mnie uczyli negocjować w technikum Ta wiedza akurat bardzo przydatna w życiu codziennym
Sebek 22:01, 16 mar 2015

rozajerycha napisał(a)
Sebek
kolorowo u ciebie,te wianki,stokrotki wszystko podpatrzyłam od razu weselej się robi na duszy.
Zyczę Ci udanego sezonu ogrodniczego!
Ściskam
Martek

Miło, że Ci się chciało wracać tyle stron
Mam nadzieję, że sezon się uda, a ogród przetrwa pielęgnację z doskoku jedynie w weekendy... Zresztą będzie musiał, nie ma innej opcji
Kacha123 22:07, 16 mar 2015

To ja czekam na efekty negocjacji i rewolucję. Pozdrawiam.
Kindzia 20:01, 17 mar 2015

Moja Hakuro nie do ruszenia...i w rzeczywistości, i w przenośni...a wywaliłabym, to wieczne cięcie mnie bierze i sprzątanie potem tych gałązek. Bo mimo podłożenia folii zawsze gdzieś uciekają! Ale to pierwsze drzewko posadzone własnoręcznie przez mojego wielkiego mieszczucha e-Musia!!! Nie da ruszyć i na razie żadne podchody rezultatu nie dają.

Dzięki Sebuś za odpowiedź u Alinki

Po wertykulacji na trawkę od razu sypnąć? A pod inne rośliny też teraz?