Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :)

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :)

Sebek 21:32, 18 mar 2015

Bogdzia napisał(a)
Na temat wierzb tych dwóch gatunków mam takie samo zdanie. Nie warto ich sadzic w ogrodzie. Mój M tak jak Kasi też lubił Hakuro ale do czasu, sam bez proszenia sie z nią rozstał.

U mnie hakuro na pewno zostaną jeszcze długo, Iwa wyleciała chyba po dwóch sezonach... Porażka...
Sebek 21:33, 18 mar 2015

baraga1904 napisał(a)
...na Hakuro i ja się nabrałam...ale w zestawie z bukszpanami wiec chyba mam wybaczone

Dla bukszpanów warto się poświęcić Nie wiem jak inni, ale ja Cię rozgrzeszam całkowicie
Sebek 21:36, 18 mar 2015

Napia napisał(a)
Też mam hakuro, dostałam w prezencie, więc musi zostać. Czy to już czas na pierwsze cięcie?

Zależy czy chcesz na nich bazie czy nie - choć raz zostawiłem z ciekawości by je wydały i zawiodłem się, bo były strasznie mikre... Swoje dwie ogolę pewnie w ten weekend Tak w ogóle już któryś rok kupuję im porządne podpory... Ale to najwyżej na połowę kwietnia zostawię Bo święta po drodze...
Sebek 21:39, 18 mar 2015

Zeta napisał(a)
Seba nie nadążam za Tobą ...pozdrawiam

Zeta... ja też za sobą nie nadążam... Choć wiele sytuacji powoduje, że czasem muszę zwolnić - ale teraz wstaję jak sfinks z popiołów Cieszę się, że wróciłaś
Sebek 21:40, 18 mar 2015

emila napisał(a)

a czy tulipany tez można?

Można Zawsze wiosną dokarmiam wszystkie cebulowe
Sebek 21:45, 18 mar 2015

Borbetka napisał(a)
Sebek, ja się doczekać już nie mogę, żeby mieć wszędzie busz i nie stosować kory. Tak mnie to denerwuje, bo i tak pielić trzeba. Na pustych rabatach trochę ogranicza chwasty, ale nie na 100%. Marzą mi się rabaty pełne kompostu.
A co do Hakuro, najlepiej żeby zachorowała. U mnie się tak stało po 7 latach. Straszyła wręcz, a ciągle roboty z nią miałam pełno.

U mnie busz, dlatego znów będzie rewolucja... A kora przy takich działaniach wyłącznie przeszkadza... A u mnie co chwilę jakieś rośliny wędrują z prawej flanki na lewą

Hakuro zaakeptowałem, o wymianie na razie nie myślę... Ale jakby nagle umarły wiedziałbym co dać w ich miejsce
Sebek 21:53, 18 mar 2015

Właśnie patrzę na moją listę zadań sporządzoną nie tak dawno... i stwierdzam, że potrzebuję klona by się wyrobić z porządkami!!! wiosennymi do świąt Ostatnio nawet się dowiedziałem, że taki klon istnieje, tylko pracuje w UK... Raczej mnie nie zastąpi
Do listy dodaję jeszcze zrobienie betonowych donic, bo nie mam do czego kffiatków domowych przesadzić... A takie pasowałyby mi bardzo, ojjjj bardzo Będziem działać Jeśli się uda to rozpocznę produkcję masową

Na razie macham do zaglądających i miłego wieczoru Wam życzę Lecę na kominki
Zielona 22:52, 18 mar 2015

Sebek... coś mi się wydaje, że Twoja hakuro zaczęła chorować... No jakaś taka niewyraźna...
Sebek 22:57, 18 mar 2015

Zielona napisał(a)
Sebek... coś mi się wydaje, że Twoja hakuro zaczęła chorować... No jakaś taka niewyraźna...

Rutinoscorbin im muszę kupić

Kiedyś może tam będą graby fastigiata albu purpurowe buki dla dodania innego koloru To jedyne miejsce w moim ogrodzie, gdzie rzeczywiście mogłoby rosnąć coś większego - czyli drzewa Kolumnowe, ale zawsze drzewa

Na razie na derenie Aurea zbieram
Zielona 23:24, 18 mar 2015

Sebek napisał(a)

Rutinoscorbin im muszę kupić

Myślałam raczej o innym suplemencie... też na R

A poważnie. Mawiają, że "przyjdzie czas, będzie rada".
Kiedyś będą graby albo buki. Tego Ci życzę
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies