Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :)

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :)

Sebek 20:16, 08 kwi 2015

Gabrysia_ napisał(a)
Piękne fotki
Mój trawnik się zbiera po wertykulacji,ale pogoda nie sprzyja za bardzo,od jutra ma byc cieplej więc mam nadzieję,że wszystko ruszy

Na ciepełko liczę - jutro mam plan wykopać kilkuletnie pnie sąsiadki, które jak się okazało jesienią rosną u nas... Wreszcie nie będę się o nie utykać!
Sebek 20:17, 08 kwi 2015

Milka napisał(a)
Zaszalałeś w ogrodzie bratki w gruncie super wyglądają, mocny kolor...co do lawend, też radykalnie ścięłam stare okazy i cisza, chyba źle zrobiłam, ale najwyżej coś nowego posadzę sobielub ponownie lawendy, ale młode

Widziałem Twoje lawendy i trzymam za nie kciuki, by powalały jak na zdjęciu, które wstawiłaś
Sebek 20:19, 08 kwi 2015

monteverde napisał(a)
Aleś się napracował ja muszę wielką kępe swojej Ice wykopać bo kocury posłanie sobie w niej zrobiły i środek brzydko wygląda, ale mam pełno młodych, ja w to zimno raczej na oglądanie do ogrodu wychodzę, ogród masz śliczny, pamiętam Sebek początki wytrawny z Ciebie ogrodnik pozdrawiam

Aniu - jak patrzę na moje początki i zdjęcia, które wstawiałem jak i opis "problemów" ogrodniczych to mam ochotę usunąć te dwa wątki i zacząć trzeci, nowy

Z kotami na szczęście problemów nie mam - piesa wszystkie przegoni
Sebek 20:24, 08 kwi 2015

siakowa napisał(a)

Sebek a co to za tawuła?

Pojawiła się jeszcze za czasów nieogrodowiskowych, więc nazw nie zapisywałem. Ale znając życie jak i wyniki google to jest to prawdopodobnie Goldflame
Sebek 20:25, 08 kwi 2015

WilczaGora napisał(a)
a moje zwyczajowo przemarzły

Muszę swoje dokładnie obejrzeć jutro, bo nie wiadomo jak dziś wyglądają... co najdziwniejsze zawsze odbijają od ziemi i... zawsze kwitną - drobnymi kwiatami, ale w dużej ilości
Sebek 20:26, 08 kwi 2015

Kindzia napisał(a)
Matko, Sebuś, aleś pałera miał! Moje żurawki i miodunki po zimie nie ruszone praktycznie...
Już tak narcyzy kwitną??? Mam nadzieję, że u mnie też, w piątek dopiero zobaczę. I hiacynty

Hiacynty rosną pod ścianą domu - tam jest cieplej i pewnie to spowodowało takie szybkie kwitnienie Jednak te kolory powodują, że w ogrodzie chce się pracować
Sebek 20:29, 08 kwi 2015

Pszczelarnia napisał(a)

Jak się nazywają te pierwiosnki? Długo rosną w tym miejscu?

Pszczółko - trudne pytanie zadałaś To pierwiosnek ząbkowany, ale kupiony na targu bez metki oczywiście Jednak może to być odmiana Alba - po prostu

U mnie jednak kiepsko rosną - to chyba ich 4 rok u mnie i są mniejsze niż przy zakupie... Jednak przesadzane były co najmniej kilka razy - ostatni raz w sierpniu podczas rewolucji
martaibartek 20:38, 08 kwi 2015

Sebek piękna wiosna w twoim ogrodzie.
Robisz bardzo klimatyczne zdjęcia
Sebek 20:41, 08 kwi 2015

BKosimkArt napisał(a)

I bardzo dobrze bo są naprawdę piękne!
Super wiosna u Ciebie i super ogród, ciężko się przebić przez tyle stron ale wizytówkę pochłonęłam fajnie że masz różnorodność odmian i jakoś mi lepiej z tym bo sama mam sporo, choć jeszcze wszystko małe.

Miło popatrzeć
Pozdrawiam
Basia

Ta różnorodność - błogosławieństwo jak i przekleństwo Bo zmiesić tyle różnych roślin to nic - tylko jak je ułożyć, by wszystko ze sobą współgrało? Dlatego ciągle przeprowadzam rewolucje - po nazwie wątku można się zresztą tego domyślić U mnie też rośliny były tycie - teraz sekator to moje nieodłączne narzędzie, bo zrobił się busz Daj swoim roślinom czas - a pokażą na co je stać
Sebek 20:42, 08 kwi 2015

Madzenka napisał(a)
Sebek dalej nie pamiętam o co sie miałam spytać, ale bojam sie konsekwencji

No dasz wiarę? Jeśli chodzi o cięcie plexi to nie mam pojęcia