Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Hanusi po zimie

Ogródek Hanusi po zimie

Martek 16:38, 14 gru 2012

Jakie fajne Mikołaje masz przed oczami ...
No i dobrze mała zmiana klimatu się przyda i inne Święta z drugimi wnukami

Co do aparatu mogłam głupia pomyśleć ...
gusiarz 17:25, 14 gru 2012

Haniu - świetne zdjęcie Mikołaja -super wyszło. Masz refleks jak trzeba - ja żadnego nie uchwyciłam I miło drugich wnuków ujrzec i tam czas spędzić. A do jakiego miasta się wybierasz?
dajana 17:33, 14 gru 2012

hanka_andrus napisał(a)
Mirko,Dorko,Kwiatuszki wy moje kochane! Dziękuję ,że wpadłyście. Pozdrawiam...już prawie świątecznie...jeszcze tylko kurze, podłoga i święto.

Haniu u ciebie już Święta? o rany za nic nie zdążę to już tak blisko? Dobrze że wigilię poprzedza sobota i niedziela bo ja jeszcze w polu jestem ze wszystkim .Piękna choineczka taka wesoła
Moniika 18:13, 14 gru 2012

Alez Mikołaj fajny pozdrawiam m
Bogdzia 18:23, 14 gru 2012

Jednak masz refleks bo smigającego Mikołaja i tak w pędzie uchwyciłas. ,,Jeszcze tylko kurze , podłoga i swięto"- to u mnie swięta jeszcze trochę dalej ale zdążę na czas. Pozdrawiam serdecznie.
Mala_Mi 18:26, 14 gru 2012

Czytałam w jakiś książkach że Bałtyk zamarzał... ale to tak dawno temu było.. gdzieś za potopów szwedzkich
Postępami prac świątecznych nie będę się chwalić bo nie ma czym
Ot.. taki żywot...... ale zwykle przełom stycznie i lutego mam wakacje i luz bluz.... i tym sposobem, przeziębiona wylądowałam z nudów na ogrodowisku
hanka_andrus 18:37, 14 gru 2012

Anuś ,ty też z katarem? Co to za plaga?Biegacie z gołymi głowami ,w kapciach po ogrodzie i są skutki!
Lecz się.....Czymkolwiek,co masz ;pod ręką,żeby w święta nie pociągać nosem.Zdrowiej.
dajana 18:38, 14 gru 2012

hanka_andrus napisał(a)
Dziś zawiozłam swemu ślubnemu na grób stroik.........
Niestety o nic go już nie spytam.......[/quote

Zapytać możesz Haniu lecz odpowiedzi będziesz musiała się domyśleć. Po tylu latach bycia razem nie będzie to trudne .Najtrudniejsza jest ta cisza i wiele innych rzeczy bardzo osobistych .Mam wielu bliskich po tamtej stronie ale najbliższa memu sercu jest moja babcia .Wiesz co robię w wigilię? Mam swój rytuału który nie zmienia się od dnia w którym odeszła .Wytrzymuję przy stole maksymalnie godz ,,po czym zmieniam zastawę ,podaję słodkości ,owoce i wychodzę do łazienki .Na wannie stawiam tyle płonących świeczek ile tylko się zmieści Zabieram ze sobą kieliszek czerwonego wina ,,wchodzę do pachnącej wody i mówię Teraz jestem dla ciebie babciu .Długa ta nasza rozmowa ,a tyle mamy sobie do powiedzenia że muszę dolewać gorącej wody aby nie zmarznąć W końcu minął cały rok od naszej poprzedniej rozmowy . Nikomu nie pozwolę odebrać sobie tych chwil ,,nikt nawet tego nie próbuje W taki sposób jesteśmy razem ,,moja ukochana babcia i ja .Dlaczego akurat w wigilię ?bo to dzień magiczny w którym mogę odtworzyć zdjęcia robione wcześniej przez moje serce i poczuć czar tamtych chwil .Połączyć się ,, poczuć jej obecność.i naszą wzajemność miłość .Wprowadziłam sentymentalny nastrój ale ty się nie pogniewasz wiem to Śliczny wianuszek , i zrobiony twoimi łapkami dla swego M więc jest najpiękniejszy i najcenniejszy na świecie .Ściskam
hanka_andrus 18:52, 14 gru 2012

Dajanko, nie mam zamiaru gniewać się,a za tę wilgoć w oku dzięki.......
Też mam takie momenty,i wtedy też wolę być sama.....niekoniecznie w wannie.
Ja idę na spacer ,bez psa.a dopada mnie melancholia w innych terminach.Wigilia jest dla mnie radosnym dniem.I smutków wtedy nie dopuszczam.
Trzymaj się!
dajana 19:13, 14 gru 2012

hanka_andrus napisał(a)
Dajanko, nie mam zamiaru gniewać się,a za tę wilgoć w oku dzięki.......
Też mam takie momenty,i wtedy też wolę być sama.....niekoniecznie w wannie.
Ja idę na spacer ,bez psa.a dopada mnie melancholia w innych terminach.Wigilia jest dla mnie radosnym dniem.I smutków wtedy nie dopuszczam.
Trzymaj się!

Hanusiu w wannie bo to jest moje miejsce odosobnienia Smutku tez nie ma Buziaczki!