Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Dla odmiany czas na zmiany...

Dla odmiany czas na zmiany...

beta 13:22, 12 lut 2021

Kasya napisał(a)
A ja posialam paprykę i nic

Kasiu,.może zrób jak Mira radzi, na kaloryfer ja daj do momentu aż wzejdzie, potem normalnie na parapet. Będzie dobrze
Mgduska 14:36, 12 lut 2021

beta napisał(a)

A skąd zielsko?

Myślisz, że ziemia z worka jest całkiem jałowa? Nie wiem, myślałam, że coś musiało być w ziemi, ale jeśli to papryczka, to jest prymuską
Mgduska 14:42, 12 lut 2021

mirkaka napisał(a)
Jak strasznie małe to pewnie zielsko.
Ja paprykę postawiłam na kaloryferze. W cieple szybciej kiełkuje, ale papryka zawsze długo się namyśla, cierpliwości, podgrzewaj

Tak mi się wydaje, że zielsko. Wyrosło nie w tym miejscu, gdzie powinna być papryka - posiałam dokładnie 8 nasionek, starannie rozmieszczonych
Ciepło mają, czas też mają, dopiero 8 dni minęło
beta 14:42, 12 lut 2021

Mgduska napisał(a)

Myślisz, że ziemia z worka jest całkiem jałowa? Nie wiem, myślałam, że coś musiało być w ziemi, ale jeśli to papryczka, to jest prymuską

To papryka pewnie
sylwia_slomc... 17:41, 12 lut 2021

Ale Wam zazdroszczę tych wysiewów....ja niestety parapety mam w domu tylko dwa i to zajęte na maxa. Nic nie upchnę Do tego wysiewy w pojemnikach mi się nie udają przez co musze czekać na cieplejsze dni na zewnątrz wtedy może odpalę inspekt...
Mgduska 18:22, 12 lut 2021

sylwia_slomczewska napisał(a)
Ale Wam zazdroszczę tych wysiewów....ja niestety parapety mam w domu tylko dwa i to zajęte na maxa. Nic nie upchnę Do tego wysiewy w pojemnikach mi się nie udają przez co musze czekać na cieplejsze dni na zewnątrz wtedy może odpalę inspekt...

No mi to nie ma czego Ciepłe parapety mam dwa, ale tylko jeden wolny oraz jeden zimny, a papryczki wysiałam w niedużym pojemniku, który stoi na stole w kuchni. Wszystkiego będę siać po kilka sztuk, bo też nie upchnę Ale sama frajda z siania będzie
sylwia_slomc... 18:35, 12 lut 2021

Mgduska napisał(a)

No mi to nie ma czego Ciepłe parapety mam dwa, ale tylko jeden wolny oraz jeden zimny, a papryczki wysiałam w niedużym pojemniku, który stoi na stole w kuchni. Wszystkiego będę siać po kilka sztuk, bo też nie upchnę Ale sama frajda z siania będzie

Nie urzeknę obiecuję, nie w tym sensie zazdroszczę Ale by się już wiosny chciało, choć jak pomyślę ile roboty się skumulowało przez te mrozy i śniegi to mi słabo
Basieksp 19:07, 12 lut 2021

U nas jak są wysiane pomidory i cała reszta to dodatkowo stawiamy taki stół przy oknie, trochę może dziwnie to wygląda ale co tam lubimy nasze roślinki a papryka stała sobie do wykiełkowania blisko kominka
beta 09:12, 15 lut 2021

dziś posiałam sałaty dwie odmiany...kilka nasionek

dla nasion to chyba najważniejsze do wzejścia jest to żeby było ciepło...można postawić też na ogrzewanej podłodze...potem jak już wzejdą to wazne jest światło...
parapety tez mam całe pozajmowane zawsze...nie wygląda to za fajnie, ale trudno
\
popcorn 09:17, 15 lut 2021