to teraz mnie Sylwia podłamałaś trochę...hmmm...może faktycznie źle ją posiałam, za płytko...
Ale przecież sałatę sieje się płytko...może ciepła nie potrzebuje za dużo, to fakt, ale wszędzie mówią, żeby tylko lekko przykryć ziemią. Nie wiem, pierwszy raz posiałam. A może to kwestia gatunku - ta Twoja jest główkowa czy liściasta?
Oby! Ja na razie posiałam pepino (i cos nie chce kiełkować) i cebulę i pory (to samo, ale nasiona stare). Z resztą czekam. Następne w kolejce pomidory, za jakieś dwa tygodnie? miłego dnia!
Spokojnie, i tak będziesz ją pikować, to wsadzisz trochę głębiej
sprawdzałam w mojej ściądze i wg tego wychodzi, że najlepsza pora na pomidory to od 22 marzec do 27 marzec w kwadrze owocu
Moja sałata w ubiegłym roku sama się rozsiała, siewki widziałam dookoła i całkiem ładnie urosły, bez przykrywania glebą wcale. Twoja będzie żyć
Dizęki, ale będę siała wcześniej, mam teraz foliak więc wcześniej mogę w nim sadzić a pomidor potrzebuje 6-8 tygodni żeby ładna sadzonka wyrosła Działa ten kalendarz? Mam mieszane uczucia, coś jak wróżenie z fusów (nie obraź się)