Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród dla Agusi

Ogród dla Agusi

AgnieszkaW 22:20, 04 sie 2013

I znów odbyłam cudowny spacer po cienistym, a jednak delikatnie prześwietlonym słońcem ogrodzie...
akanta 22:59, 04 sie 2013

AgnieszkaW napisał(a)
I znów odbyłam cudowny spacer po cienistym, a jednak delikatnie prześwietlonym słońcem ogrodzie...

Dziękuje Agnieszko za wizytę.Czułaś się dziś w taki upał dobrze w moim ogrodzie? Ten cień naprawdę pozwala zapomnieć o palącym słońcu i duchocie.Wielka różnica jak ściana, kiedy tylko ją się przekroczy wychodząc na słońce. I katalpa tak cudnie pachnie...w całym ogrodzie gdy powieje-storczykowo.
Ola54 23:28, 04 sie 2013

Też kończę z różami chyba,że wpadnie mi w ręce tak którą mam i która się sprawdziła. Ale specjalnie nie będę o nie zabiegała
Aniu, przykro mi ale nie wiem co to za róża.I jeżeli niska to nie dam głowy, że może być Austina ale ....ja już do moich NN przestałam szukać imion.
Nie musiałam nic podlewać bo w nocy padało ostro a i teraz coś się szykuje
Z tym cienie to różnie- w pogodę taka jak teraz jest idealnie ale nie ma ideału i nie wszystkim roślinom to pasuje.
akanta 23:31, 04 sie 2013

No tak rośliny jak ludzie same indywidualności.Trudno wszystkim dogodzić.
dajana 23:31, 04 sie 2013

Myślę Aniu że nie ma takiej osoby która czułaby się żle w twoim ogrodzie On nie tylko zaprasza lecz otwiera swe piękno dla gości .A miałaś dzisiaj przemiłych spacerowiczów kochających i ceniących naturę takie osoby bardzo lubię i cenię, oby było ich jak najwięcej -)
akanta 23:40, 04 sie 2013

Oj Danusiu jak widzisz gusta są różne a i postrzeganie ,wrażliwość także.Miło mi zatem jeśli odwiedzają mnie tacy przemili goście "odbierający na tych samych falach".
Ola54 08:21, 05 sie 2013

Aniu, nie ukrywam,że bliższe mi są takie naturalne ogrody.Pewnie dlatego ,że odpowiadają mojemu charakterowi. To tak jak z wnętrzami- bardzo lubię je oglądać i zachwycać się nowoczesnymi wnętrzami ale nie jestem pedantką a one wymagają ogromnej samokontroli.Tak jest z ogrodami- te wypielęgnowane są piękne, estetyczne, poukładane ale wymagają ogromnej pracy.Już dość się namęczę w różanej części która miała być tylko z różami a okazało się , że coś mi nie leży i dosadzam inne żeby było łatwiej. Chyba wolę chodzić po ścieżkach między brzozami z psami które kopią,szperają i nie muszę się bać że popsują.Moja Diana nowofunland to stateczna starsza pani która chodzi po wyznaczonych trasach ale jak zobaczy kota u sąsiada to już nie patrzy gdzie biegnie.Ale za to wdzięcznie wącha kwiaty
Może gdybym miała mały ogród myślałabym inaczej
Miłego Dnia
agatanowa 08:46, 05 sie 2013

akanta napisał(a)
Widok na brzozę pogiętą

[/img]

Nie sądziałam, że taka w ogóle istnieje. Wygląda u Ciebie jak wierzba płacząca i tak do tej pory identyfikowałam to drzewo. Bardzo malownicza.
U siebie, z braku miejsca, chciałabym zasadzić tylko jedną brzozę. Myślałam o zwykłej betuli penduli Tristis. To duże drzewo. A pogięta zdaje się, że rosnie o co najmniej 1/2 niższa - może się nad nią zastanowię (o ile w ogóle gdziekolwiek bedzie dostępna...)
Dziękuję, Aniu

akanta 21:46, 05 sie 2013

Michalina napisał(a)
Aniu, nie ukrywam,że bliższe mi są takie naturalne ogrody.Pewnie dlatego ,że odpowiadają mojemu charakterowi. To tak jak z wnętrzami- bardzo lubię je oglądać i zachwycać się nowoczesnymi wnętrzami ale nie jestem pedantką a one wymagają ogromnej samokontroli.Tak jest z ogrodami- te wypielęgnowane są piękne, estetyczne, poukładane ale wymagają ogromnej pracy.Już dość się namęczę w różanej części która miała być tylko z różami a okazało się , że coś mi nie leży i dosadzam inne żeby było łatwiej. Chyba wolę chodzić po ścieżkach między brzozami z psami które kopią,szperają i nie muszę się bać że popsują.Moja Diana nowofunland to stateczna starsza pani która chodzi po wyznaczonych trasach ale jak zobaczy kota u sąsiada to już nie patrzy gdzie biegnie.Ale za to wdzięcznie wącha kwiaty
Może gdybym miała mały ogród myślałabym inaczej
Miłego Dnia

Z pewnością i ja mogłabym urządzić sobie ogród inaczej ale brałam pod uwagę różne oczekiwania i dostosowałam go do swoich potrzeb.Myślę podobnie i napewno nie chcę być niewolnikiem swojego ogrodu.Dziękuję ,dzień był miły nawet poleniuchowałam w cieniu.Masz sunię pięknej rasy ,bardzo mi się one podobają.Moja sunia Promis-labek czasem kładzie mi się pod rośliny więc z góry zakladałam ogród z przewagą krzewów a nie bylin.
akanta 21:50, 05 sie 2013

agatanowa napisał(a)

Oj Agatko to błąd z mojej strony to jest oczywiście wierzba pogięta ,co mi z tą brzozą.....chyba zasypiałam jak to pisałam.Już poprawiłam.