Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród dla Agusi

Ogród dla Agusi

akanta 23:11, 02 maj 2014

Jag_58 napisał(a)
Aniu to świetnie ,dzięki za info ,czyli warto kupić,muszę podpowiedzieć mojej córce bo oni maja nieciekawą glebę pewnie by im się po tym poprawiła struktura ,jeszcze raz dzięki Aniu ,a teraz smykam do łóżeczka ,życzę Ci dobrej nocki i miłego spędzenia wolnego czasu

Pa Jagódko,a ja jeszcze bardzo wierzę w prawdziwy oborniczek,choćby granulowany.
dajana 23:18, 02 maj 2014

akanta napisał(a)
Wskoczyłam na wątek o rosahumusie,stosowałaś może ,ja tak.[/quote

Aniu a gdzie jest ten wątek ? oj przydałby mi się taki spulchniacz a jeśli tak działa na róże to już skaczę z radości Ciekawe czy u mnie gdzieś dostanę.Hosty mam w donicach bo wszędzie mam słońce a one w słońcu nie bardzo lubią rosnąc i tak biegam z tymi donicami gdzie w danym momencie mam cień .Te kamienie to zmora największa dla mnie, jak na galerach się czuję tak spracowana .Mam już dosyć takiej roboty, czas zamówić koparkowego niech co trzeba wykopie i inne miejsca zakryje ziemią inaczej do śmierci będę w tych kamieniach grzebała .Trawa rośnie jak oszalała dwa razy w tygodniu musza kosić bo tak szybko rośnie ale mam ładną trawę oprócz tych placków które wykopałam myśląc że to chwastnica Teraz muszę dosiać bo sporo tej trawy wykopałam . Dziwne bo po tym fakcie tak się wszystko wyrównało i kolorystycznie i gęstością że nie ma już różnicy miedzy jedną a drugą trawą co mnie niezmiernie cieszy Marzy mi się Aniu chwila kiedy i ja będę kupowała rośliny póki co ogarniam teren ,trudny jak diabli ale bez pracy niczego nie ma prawda?
akanta 23:26, 02 maj 2014

Danusiu zerknij w powiadomieniach niżej o godz.21,25 Zapach ziemi
akanta 23:29, 02 maj 2014

Cieszy mnie,ze i trawkę masz taka piękną.Masz pocieszenie po tak ciężkiej pracy efekty widać.Ja też muszę wysiać trawkę pod brzozami, bo tam mi się grunt obniżył ,dosypałam humusu i teraz sama glina na wierzchu.Ale szukam trawy do cienia a w okolicy nie ma i chyba wysieje pierwszą lepszą oby po błocie nie chodzić.
Jag_58 21:42, 03 maj 2014

akanta napisał(a)

Pa Jagódko,a ja jeszcze bardzo wierzę w prawdziwy oborniczek,choćby granulowany.

Aniu ja w tym roku doczekałam sie pięknego własnego kompostu jestem super zadowolona ,będę nim uzupełniać rabaty:
akanta 22:08, 03 maj 2014

Ja kompościk jesienią na rabaty wysypałam a na jego miejsce,nabyłam furkę obornika słomiastego ,tak mi się widzi,że mieszany a miał być koński.Wczesną wiosną nie miałam czasu rozłożyć ,to teraz będę musiała po trochu.
akanta 20:55, 04 maj 2014

Dziś było chłodno ale po kilku dniach opadów słoneczko zmobilizowało do spaceru po ogrodzie.Jabłoneczka wiosną była mocno przycięta więc nie kwitnie.

Ale za to kwitnie inna

akanta 21:03, 04 maj 2014

Żuraweczki i żurawki jakoś zniosły kilkudniową ulewę i nie wyłożyły się .

akanta 21:20, 04 maj 2014

Hosty ,te rozsądniejsze jeszcze się nie wyrywają do rozwijania liści i dobrze bo nie wiadomo co będzie po zapowiadanych przymrozkach.A to te pierwsze.

Gabriela 21:37, 04 maj 2014

Ileż pięknych zdjęć i widoków z ogrodu. Podziwiam i zachwycam się.
Z zainteresowaniem przeczytałam Twoją opinię o rosahumusie. Wydawał mi się kolejną "lipą", ale skoro piszesz że jest zmiana, to może i ja spróbuję...