Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród dla Agusi

Ogród dla Agusi

akanta 10:10, 08 maj 2014

Polecam Jagodo ...nie okrywam,nie przemarzają.Ziemię przed posadzeniem wymieszałam z piaskiem.Posadziłam na lekkim wzniesieniu.Woli bardziej sucho niż mokro.
dajana 10:29, 08 maj 2014

Żurawki w moich kolorach, a berberysik pierwszy raz taki widzę Lubię bardzo berberysy ,ale kolce mają okrutne ,ten chyba ich nie ma co? Aniu czy masz u siebie przywrotniki sedum? piszą ze bardzo je lubią opuchlaki i nie wiem czy powinnam je kupić bo opuchlaków to ja bardzo się boję.
BarbaraM 12:27, 08 maj 2014

Niezła jesteś w rozpoznawaniu żurawek.
Ja się za to najlepiej nie biorę bo żurawki w trakcie sezonu zmieniają ubarwienie a ja się połapać w tym nie mogę...
Bardzo ładne są te twoje. Bardzo ładna ta herbatka
akanta 18:58, 08 maj 2014

dajana napisał(a)
Żurawki w moich kolorach, a berberysik pierwszy raz taki widzę Lubię bardzo berberysy ,ale kolce mają okrutne ,ten chyba ich nie ma co? Aniu czy masz u siebie przywrotniki sedum? piszą ze bardzo je lubią opuchlaki i nie wiem czy powinnam je kupić bo opuchlaków to ja bardzo się boję.

Żurawki doradzała mi pani bo ja chciałam aby miały duże liście i kępy.Berberysik ma kolce malutkie a listki go przykrywają i są gęsto umieszczone.Przywrotniki mam pierwszy rok i sedum też a opuchlaki pewnie też ale ich nie żrą ! Natomiast po raz pierwszy od tylu lat mam podjedzone nieco liście rh.no i coś czego nigdy nie miałam mszyce przyklejoną do pąków Rh.Pąki wielkie zamknięte ostro dziś prysznicowałam aby ją zmyć.
akanta 19:01, 08 maj 2014

BarbaraM napisał(a)
Niezła jesteś w rozpoznawaniu żurawek.
Ja się za to najlepiej nie biorę bo żurawki w trakcie sezonu zmieniają ubarwienie a ja się połapać w tym nie mogę...
Bardzo ładne są te twoje. Bardzo ładna ta herbatka

Barbaro dlatego ja patrzę nie tylko na kolor a bardziej na formę koronki liścia ,nerwów,wielkość i kwiat.
Ale oczopląsu od tego dostaję.
akanta 19:36, 08 maj 2014

Rekord wielkości moich żurawek bije Southern Comfort,liście mają średnicę 15+ ,i to mi się podoba !

Żuraweczka Stoplight bardzo zmienna jest ,teraz świeci swoją cytrynową barwą iteż ma duże liście jak na żuraweczkę.

Jag_58 20:14, 08 maj 2014

akanta napisał(a)

Żurawki doradzała mi pani bo ja chciałam aby miały duże liście i kępy.Berberysik ma kolce malutkie a listki go przykrywają i są gęsto umieszczone.Przywrotniki mam pierwszy rok i sedum też a opuchlaki pewnie też ale ich nie żrą ! Natomiast po raz pierwszy od tylu lat mam podjedzone nieco liście rh.no i coś czego nigdy nie miałam mszyce przyklejoną do pąków Rh.Pąki wielkie zamknięte ostro dziś prysznicowałam aby ją zmyć.

Aniu piszesz ,że przywrotniki masz po raz pierwszy to Cię zapewniam ,że się w nich zakochasz ,ja mam już któryś rok i co roku jestem nimi zafascynowana jutro wstawię fotkę
Gabriela 20:26, 08 maj 2014

Zdecydowanie wolę przywrotniki od żurawek. Chociaż Creme Brulee też mam jedną, nie daje się zagałuszyć bluszczowi
Zgłaszam, że też kupiiłam Rosahumus, ale małe opakowanie i będę eksperymentować. Porównamy wyniki, ok?
akanta 21:30, 08 maj 2014

Jag_58 napisał(a)

Aniu piszesz ,że przywrotniki masz po raz pierwszy to Cię zapewniam ,że się w nich zakochasz ,ja mam już któryś rok i co roku jestem nimi zafascynowana jutro wstawię fotkę

Oczywiście wpadnę popatrzeć ,przywrotniki już miałam wiele lat temu,ale ciagle łapały mączniaka a ja bałam się o róże więc sie pozbyłam.Ale teraz znowu miałam na nie ochotę,rozlużniłam moją glinę i zobaczę co z nimi będzie.

akanta 21:35, 08 maj 2014

Gabriela napisał(a)
Zdecydowanie wolę przywrotniki od żurawek. Chociaż Creme Brulee też mam jedną, nie daje się zagałuszyć bluszczowi
Zgłaszam, że też kupiiłam Rosahumus, ale małe opakowanie i będę eksperymentować. Porównamy wyniki, ok?

Oczywiście Gabrysiu warto ! A przywrotniki strasznie się rozsiewają ,rozrastają to ich wada i zaleta .Żurawki wnoszą ciekawe kolory ale lubie je jako akcenty ,jednak z przewagą zieleni w ogrodzie.