Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród dla Agusi

Ogród dla Agusi

Jag_58 21:41, 04 maj 2014

Aniu ja już hosty mam spore a zapowiadają u nas przymrozki mam nadzieję ze nic im nie będzie
akanta 21:47, 04 maj 2014

Jag_58 napisał(a)
Aniu ja już hosty mam spore a zapowiadają u nas przymrozki mam nadzieję ze nic im nie będzie

Ja też się martwię,ale nawet jak zetnie po wierzchu to z pewnością odrosną bo ziemi głębiej nie zmrozi.
akanta 21:56, 04 maj 2014

Gabriela napisał(a)
Ileż pięknych zdjęć i widoków z ogrodu. Podziwiam i zachwycam się.
Z zainteresowaniem przeczytałam Twoją opinię o rosahumusie. Wydawał mi się kolejną "lipą", ale skoro piszesz że jest zmiana, to może i ja spróbuję...
.

Gabrysiu ,ta róża miała się bardzo żle,bo posadzona była po innej róży,ziemia długo nie nawożona.Spisałam ją na straty,zawsze miała małe listki i słabo kwitła ,już był właściwie kołek w ziemi.I tak odbiła ,liście wielkie i wybarwione jakby chemią przenawożone.Sama patrzę ze zdziwieniem
Ciekawa jestem jak to się przełoży na kwiat bo już tam pąk widzę.A ponadto ani jednej mszycy !

Agnieszka_B 16:40, 05 maj 2014

Czytam u ciebie o rosahumusie i chyba kupię. Jeden pas ziemi mam gliniasty mocno- kiepsko to wygląda i rośnie

poza tym piękne zdjęcia pokazujesz
deszczu zazdroszcze , u nas sucho makabrycznie

pozdrawiam i niech się wreszcie ociepli !
akanta 19:42, 05 maj 2014

http://sklep.agrosimex.pl/rosahumus-nawoz-poprawiajacy-zyznosc-gleb-200-g.html

Dziękuję Agnieszko ,jeszcze trochę informacji.

Dzisiaj kosiłam choć ziemia mokra ale trawa strasznie wyrosła.Było ciężko ale musiałam a jeszcze zaplanowałam ściółkowanie tym mulczem .Trawa rozkładając się wydziela ciepło więc będzie to ochrona przed przymrozkiem.
dajana 11:42, 06 maj 2014

Aniu już kupiłam sobie ten rosahumus 1kg Tam znalazłam jeszcze cos ciekawego tylko nie ma informacji dodatkowych oprócz zdjęcia Chodzi o matę osłonowa białą ,myślałam o położeniu ją na siatce pod lasem zanim posadzę tam jakieś iglaki To chyba sztuczna mata ale nie będzie jej widać kiedy obsadzę roślinami a pozwoli mi zasłonić mój teren przed gapiami i co najważniejsze liscie z lasu zatrzymają się na niej choć troszkę, no i te diabelne chwasty .Dziękuję za dobrego linka zabieram aby go nie zgubić .Poczytałam o róży i powiem ci ze tez mam taką co mi nie rosnie a nawet jeśli to bardzo niewiele Zasile ja kiedy to do mnie dojdzie może i na nia podziała bo ona tak bajecznie pachnie ze dla tego zapachu chce ja utrzymać przy życiu .na jednej niskiej gałązce miała 7 kwiatów .To pnąca róża ale zapomniałam nazwy mam przy niej karteczkę .Dobrego dnia Aniu przy pracy i odpoczynku
akanta 20:35, 06 maj 2014

I na zdrowie twoim roślinom Danusiu.Jeśli myślisz o bialej agrowłóknie ,to ona służy do okrywania zasiewów/chroni przed przymrozkami / ew.ochrony tj.okręcania przed zimą.Jest cienka i grubsza.Ale rwie się dobrze ,zwłaszcza na wietrze.Nie wiem czy o tą właśnie ci chodzi ale jak na te potrzeby to nie jest dobry pomysł.Tą brązową wieszałam na siatce /nie u siebie/ aby chronić nowo posadzony żywopłot bo za ogrodzeniem pewien gospodarz zasiał kukurydzę i pryskanie ,chwaściory z mączniakiem były tam straszne.Dziękuję,że wpadłaś do mnie.Dzisiaj sobie wolniutko plewiłam i zachwycałam się pulchnością mojej chyba już nie gliny ! Po trzydniowych ulewach przedtem otrząsanie korzonków z gleby nie byłoby możliwe tak się kleiła a teraz nie.Plewienie teraz nie jest udręką !
Jag_58 20:51, 06 maj 2014

Witaj Aniu ja dzisiaj byłam u córki i tez plewienie u niej to mała udręka ,po deszczach taka zlewna ,ze szok,czekam aż troche obeschnie
akanta 21:11, 06 maj 2014

Jagódko to jeszcze ci mało swojej pow.do obrobienia,no tak się mówi ...matka ..zawsze gotowa do pomocy .Jaka ty pracowita i dobra jesteś Jagódko.
Jag_58 21:16, 06 maj 2014

akanta napisał(a)
Jagódko to jeszcze ci mało swojej pow.do obrobienia,no tak się mówi ...matka ..zawsze gotowa do pomocy .Jaka ty pracowita i dobra jesteś Jagódko.

Dzięki Aniu za miłe słowa ,ale faktycznie matki już tak mają a u mnie córcia w stanie odmiennym w sierpniu zostaniemy znowu dziadkami i jesteśmy bardzo szczęśliwi