Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Znowu na wsi

Znowu na wsi

ewsyg 21:10, 25 cze 2026

Jolu, ja też lubię poranki w ogrodzie. jak tylko pogoda pozwala, to spaceruję sobie z kawką. Pięknie masz Jolu, bujnie, zielono, soczyście i kolorowo. Szkoda róż, które Ci przemarzły.
Ostatnio bardzo podobają mi się powojniki z tyli dzwoneczkami. Wyglądają jak czapeczki elfów
Magara 22:56, 25 cze 2026

Jola - też mam Amistad i Love&Wishes. U mnie też nie zimują Bardzo je lubię i już mam wpisane na stałe w kalendarz, żeby w styczniu zamówić.
Liczyłam trochę na to, że masz pozytywne doświadczenia z ukorzenianiem ale widzę, że to jednak nie jest taka prosta sprawa
Joku 19:28, 26 cze 2026

Ewa, mnie się dzwoneczki już znudziły , wolę "bardziej płaskie" . Ale gdybym nie miała Rooguchi i Princess Diana pewnie bym do nich wzdychała . Tak na prawdę wszystkie są piękne.
Róże do donic na pewno jeszcze zakupię jeżeli znajdę coś co wpadnie mi w oko.

Daga, może gdybym miała cierpliwość i chęć to bym dotrzymała sadzonki do wiosny ale nie chciało mi się użerać. Masz szklarnię więc może spróbuj jesienią wykopać jeden lub kilka okazów, przyciąć je, posadzić w szklarni i w razie zapowiadanych mrozów otulić czymś porządnie. Najwyżej się nie uda ale spróbować można. Jeszcze inna możliwość czyli sadzonki przed przeniesieniem do domu opryskać jakimś preparatem antygrzybowym albo takim specyfikiem 2 w 1 (antygrzyb i anty owad) w sprayu na róże. Bo z wypuszczeniem w wodzie korzonków nie powinno być problemu.
Magara 22:35, 26 cze 2026

Jola, może spróbuję, ale dla pewności pewnie i tak zamówię
Zimy u nas ostatnio srogie, więc nie wiem czy szklarnia by coś pomogła