Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Znowu na wsi

Znowu na wsi

GorAna 22:16, 24 wrz 2013

Joku napisał(a)
Pozdrawiam wszystkich zaglądających, bardzo mi miło. Kupiłam niewiele: dwie żurawki Autumn Leaves na rozmnożenie, cyklameny ogrodowe i nasiona stipy Pony Tails. Cyklameny już wsadziłam, żurawki czekają, ostnica też.
Brakuje mi w ogrodzie zacienionych miejsc, czyli czegoś co w poprzednim miałam w nadmiarze.
Jak zobaczyłam Tess twoje dywany z żurawek to aż mnie serce zabolało z żalu. Jestem pełna podziwu dla ciebie że w krótkim czasie przekształciłaś zarośnięty ogród w takie cudo.

Jolu piękny kolor tej żurawki...jak rozmnożysz to będzie pięknie
Pozdrawiam
bogumila 22:27, 24 wrz 2013

Piękne zakupy...żurawkę mam od ubiegłego roku ale nasion stipy nie...pozdrawiam.
Joku 22:32, 24 wrz 2013

Tess napisał(a)
Jolu, moje "dywany" są świetnym pokarmem dla opuchlaków
Ale już z nimi walczę.
A takie dywany będziesz miała już w przyszłym roku - masz moje słowo

Zastanawiam się skąd się takie paskudztwo bierze w ogrodzie. Dotychczas nie miałam z opuchlakami do czynienia.
Joku 22:35, 24 wrz 2013

Bogusiu, dobrze rośnie ta żurawka u ciebie?
barbara_kraj... 22:37, 24 wrz 2013

Joku napisał(a)
Aniu, spod Torunia daleko, ale z Oliwy już o wiele bliżej. Za to masz do Szmita bliżej niż ja .

A ja mam wszędzie daleko
bogumila 22:42, 24 wrz 2013

Joku napisał(a)
Bogusiu, dobrze rośnie ta żurawka u ciebie?
Dzieliłam w ubiegłym roku,rośnie w zacienionym miejscu...część niedawno przesadziłam na bardziej słoneczne,słabo przyrasta,myślę,że dopiero teraz pokaże na co ją stać.Kolor ma piękny {dlatego ją kupiłam}.
Joku 22:48, 24 wrz 2013

Basiu, moim zdaniem lepiej się ulokowałaś . Goczałkowice, Pisarzowice, Czechy, Austrię masz o wiele bliżej. Ja muszę się przez cała Polskę przebijać. Czasami żałuję że to taki rozwleczony kraj. W takiej Holandii lub Belgii to dopiero mają wszędzie blisko
Joku 22:50, 24 wrz 2013

Mam nadzieję że te moje żurawki się rozrosną. Kolor też mi przypadł do gustu. Chodzi mi po głowie myśl o rewolucji w przedogródku, bo mi się tam nie podoba.
Debra 22:56, 24 wrz 2013

Bardzo dawno u Ciebie nie byłam, a tu ogród dojrzał, rozrósł się, wszystko wygląda - szczególnie czerwona rabata - dorodnie i jakby tam rosło od lat. Rzeczywiście te kamienne murki świetnie zrobione i super dzielą ogród.
O zdjęcia się nie martw Większość z nas robi amatorskie zdjęcia, raz wychodzi nam to lepiej, raz gorzej, ale dokumentacja jest, a poza tym większość Twoich zdjęć jest bardzo ładna.
Wiem też o co Ci chodzi - to co widzę u siebie w ogródku, niemal nigdy nie wychodzi tak samo na zdjęciach.
Pozdrawiam
GorAna 19:07, 25 wrz 2013

Joku napisał(a)
Mam nadzieję że te moje żurawki się rozrosną. Kolor też mi przypadł do gustu. Chodzi mi po głowie myśl o rewolucji w przedogródku, bo mi się tam nie podoba.

Jolu, żurawki dobrze się rozrastają..już wiosną będziesz mogła je rozmnożyć
Pozdrawiam