Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » SZCZĘŚCIE jest wyborem - ogród Diany

SZCZĘŚCIE jest wyborem - ogród Diany

Przetacznik 22:41, 29 lip 2012

Diana napisał(a)
Wczoraj było strasznie cieplutko i przyjemnie..........
Szaleństwo na świeżym powietrzu zero prac ogrodowych..........
Jednak dostrzegłam coś wspaniałego wiem...wiele osób walczy z mchem mi osobiście bardzo, ale to bardzo się on podoba( nie na trawniku oczywiście)
U mnie pojawił się na bruku, w miejscu gdzie jest kran, przesadzam roślinki....ogólnie dużo wody i wiele rzeczy się na tam dzieje...........
Strasznie bym chciała żeby tamte miejsce zarósł całę Mam nadzieję że się rozrośnie
Tylko nie myślcie, że jestem szalona

Czyż nie wygląda uroczo............

Jak najbardziej Cię rozumiem i życzę puszystych zielonych poduszeczek ile chcesz
Pozdrawiam Diano
Ps pomysłowe te zdjęcia trochę jak pierniczki : )
Evchen 23:43, 29 lip 2012

Diana napisał(a)
evchen to jest "sedum album" obejrzałam w katalogu roślin oregoński 100% nie
pozdrawiam

Dziękuję Dianko
jeszcze jeden argument za - kwitnie na biało!
Diana 01:10, 30 lip 2012

kubi trzymam kciuki za rabatkę moja tuja w momencie cięcia była naprawdę spora 1,60m i miała jeden przewodnik......szczerze mówiąc ciąć możesz bez problemu.Jeśli jednak chciałabyś żeby była ona sporo wyższa to chyba będzie ciężko ją teraz przyciąć, formować i dać jej iść w górę.Przytnij ją - bez obaw,szybko odrośnie jednak pomyśl o tym czy jej rozmiar pasuje ci tam taki jaki jest.Po przycięciu ona w górę będzie szła i wszerz również, ale ciężko będzie utrzymać łądny kształt.Tak myślę.Jak się przekonasz jakie to łatwe zawsze możesz kupić większy okaz i ciąć następną
evchen w takim razie będe podglądała jak rośnie u ciebie
a jeśli chcesz mogę kawałek ci wysłać one rosną jak szalone z kawałka powinien rozrosnąć się bez problemu wyślij adres na priv.
Weroniczko dziękuję cudnie postrzegasz świat dobrze, że moja ginka nie widzi tam pierniczków bo miałabym problem pozdrawiam
Diana 01:27, 30 lip 2012

Mój ogród zaczyna się jeszcze przezd ogrodzeniem Może nie jest to do końca to o czym marzę, ale lepsze to niż nic Dwa lata temu dostałam od sąsiadki dosłownie kawałek tej trawy...........a dzisiaj rośnie wzdłuż ogrodzenia!!!!!jest niesamowicie ekspansywna i jak dla mnie urokliwa towarzyszy jej irga na pniu i mieczyki, które zaczynają kwitnienie.Jeszcze mam "za plecami" kawałek gdzie rośnie.Tam jednak chcę posadzić coś innego, ale czy uda mi się jej pozbyć?zobaczymy.

A to mój ostatni łup uwielbiam takie dni..........pojechałam tylko na chwilkę z dziećmi do sklepu...i przypomniałam sobie,że w pobliżu jest fajny "szpermarket" ,krótkie pytanko do dzieci - zaczekacie? mamusia tylko wskoczy na chwilkę? tak. I jak biegnę, lecę i widzę z daleka rzuciła mi się w oczy!!! mam!!! jeszcze szybciej z nią w dłoniach (mała nie jest) biegnę do dzieci.One juz wiedzą - mama coś niesie jest zadowolona! no to jak tego nie wykorzystać........pózniej lody i wspólna długaaaaaa zabawa na ogródku

monteverde 01:37, 30 lip 2012

lubisz ogrodowe ozdoby Dianko , fajnie
Diana 01:43, 30 lip 2012

Aniu bardzo! mam nadzieje, że mój ogród nadal będzie ogrodem mimo tylu ozdób
monitka 08:08, 30 lip 2012

Wow jaki łup!!!! Super! Nie dziwię się że mama uradowana
A przedogródek przedpłotowy bardzo ładny Też pracuję nad wjazdem do mnie ale ta walka nie jest równa po pierwsze teren nie mój a po drugie zaniedbany i zachwaszczony...
Diana 08:14, 30 lip 2012

Moniczko u nas nie ma dróg! sami musieliśmy kłaść płyty, choć to nie nasza drogaposadziłam trawy, a co będzie jak kiedyś będzie docelowa droga.........najwyżej je wytnę U mnie były same chwasty, resztki budowlane,brrr.Wjechała koparka wszystko wyrównała, a ja przy okazji robienia tymczasowej drogi zrobiłam krawężnik dzięki temu mogę tam coś wsadzićLepiej tak niż wogóle...wczesniej był poprostu horror.......U nas wyglądało naprawdę naprawdę koszmarnie!płakac mi się chciało jak podjeżdżałam pod dom........
popcorn 08:19, 30 lip 2012

Ta trawa to mozga trzcinowata. Tez ja lubie A *kawaleczek* skubnelam przed naszym blokiem w Wawie jeszcze Teraz rosnie wzdluz calego ogrodzenia, a ile sie narozdawalam! Rosnie jak szalony, ale ja lubie.
LAdny ogrodek przed furtka

milego dnia!!
monitka 08:21, 30 lip 2012

mówicie że tak szybko się rozkrzewia? to muszę się za nią rozejrzeć
Diana znam te klimaty...zresztą zobaczysz