Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » SZCZĘŚCIE jest wyborem - ogród Diany

SZCZĘŚCIE jest wyborem - ogród Diany

Moniika 18:49, 28 lip 2012

Jednak dostrzegłam coś wspaniałego wiem...wiele osób walczy z mchem mi osobiście bardzo, ale to bardzo się on podoba( nie na trawniku oczywiście)
U mnie pojawił się na bruku, w miejscu gdzie jest kran, przesadzam roślinki....ogólnie dużo wody i wiele rzeczy się na tam dzieje...........
Strasznie bym chciała żeby tamte miejsce zarósł całę Mam nadzieję że się rozrośnie
Tylko nie myślcie, że jestem szalona

Czyż nie wygląda uroczo............

Diano ! Faktycznie śliczny ! U mnie tez się na bruku pojawił w tym roku i mąż cos sugerował że będzie rozpychał alejkę czy coś takiego.. ale jeśli chodzi o mnie TO NIECH ROZPYCHA: Taki jest fajny i ładny!
Diana 19:04, 28 lip 2012

Moniczko miło że podzielasz moje zdanie Jeśli faktycznie będzie rozpychał........hmmm to się zobaczy
agata_chrosc... 19:25, 28 lip 2012

Diana napisał(a)
Wczoraj było strasznie cieplutko i przyjemnie..........
Szaleństwo na świeżym powietrzu zero prac ogrodowych..........
Jednak dostrzegłam coś wspaniałego wiem...wiele osób walczy z mchem mi osobiście bardzo, ale to bardzo się on podoba( nie na trawniku oczywiście)
U mnie pojawił się na bruku, w miejscu gdzie jest kran, przesadzam roślinki....ogólnie dużo wody i wiele rzeczy się na tam dzieje...........
Strasznie bym chciała żeby tamte miejsce zarósł całę Mam nadzieję że się rozrośnie
Tylko nie myślcie, że jestem szalona

Czyż nie wygląda uroczo............

Dlaczego szalona? Japończycy wolą mech od trawy i zaczynam ich rozumieć! Trawa to najgorsza rzecz w ogrodzie!
Diana 19:28, 28 lip 2012

Agatko masz rację z trawą jest najwięcej roboty!!!!!! trzeba się niezle narobić żeby ładnie wyglądała Ale tak mieć mech zamiast trawy...........bardzo chciałabym zobaczyć coś takiego
agata_chrosc... 19:53, 28 lip 2012

W ogrodach japońskich jest żwir i mech albo niskie rośliny zadarniające. I wygląda bardzo dobrze Ale oni po tym mchu nie chodzą raczej
Diana 20:53, 28 lip 2012

No tak...........nie chodzą ! A gdzie dzieci by się bawiły Pozostaje nam tylko podziwiać ich ogrody
kubi2000 10:11, 29 lip 2012

hej, w końcu do Ciebie dotarłam
Masz piękny ogród. Podpatrzyłam rabatę, którą zrobię podobną u siebie
Taką spiralę chciałabym u siebie zrobić, ale boję się zniszczyć drzewko - taka bojaźliwa jestem, hehheh.
A mech...też go lubię.
Pozdrawiam
Syla 10:18, 29 lip 2012

Mech bardzo ładnie wygląda i nie czepiałabym się go u siebie ale niesamowicie przerastają go chwasty i to już mi się okrutnie nie podoba . Usuwając chwasty usuwam mechanicznie wraz z nimi mech pozdrawiam cieplutko
Diana 11:58, 29 lip 2012

kubi2000 witam serdecznie miło mi że mój ogród jest choć w części inspiracją dla ciebie
A która rabatka wpadła ci w oko?
pozdrawiam
Sylwia no tak..u mnie narazie sam mech, jak będą chwasty - będzie gorzej
kubi2000 22:38, 29 lip 2012

bardzo podoba mi się ta rabatka z wrzosami, no i oczywiście Twoja zakręcona tuja
Dzisija patrzyłam na swoją, ale chyba nie da się z niej takiego świdru zrobić, bo ma jakby 3 szczyty.
O, to jest ona:

Wiatr wiał i nie bardzo widać jej kształt. A może ona jeszcze troche za mała na takie formowanie?