Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » SZCZĘŚCIE jest wyborem - ogród Diany

SZCZĘŚCIE jest wyborem - ogród Diany

beta 08:56, 28 wrz 2012

Diana napisał(a)
Ostatnio się powtarzam, ale jakoś nie moge sie ogarnąć...................
W domu wszystko zrobione oczywiście o ile kiedykolwiek można na 100% powiedzieć że wszystko ogarnięte, haha. W szkole i przedszkolu pozałątwiane, zostało jeszcze ustalenie i zorganizowanie grafiku dzieci, ich zajęć pozalekcyjnych i innych chciejstw
Jeśli chodzi o ogród.............hmm to jest ciężko.Zbieram się za chwasty od paru dni i jakoś ruszyć nie mogę !!! cebule kwiatowe czekaja do wsadzenia-ich część.....a inne czekają, ale w sklepie - a ja jeszcze nie wiem czego do końca chcę.........
Zresztą ostatnio mam ogromną potrzebę poświęcania moim pociechą mnóstwa czasu.........nabrabiamy teraz zaległośći.Robime wszystkie te rzeczy , których nie zdążyliśmy ostatnio.
Duperelki, ale jednak jakie cenne
Malujemy, spacerujemy, pieczemy, wyklejamy z modeliny i takie tam różne
Gdy pogoda zza okna nie zaprasza .......malujemy w domku

Troszke zbieram plony mało,ale zawsze to swoje nie są może zbyt urokliwe.....ale za to zdrowe.

cudne to zdjęcie Małego Artysty

czas szybko mija, dzieci szybko rosną, czasami siedząc w pracy mam takie poczucie że moje miejsce jest gdzie indziej, ale wiadomo pracować trzeba, tez nie poświęcam moim dziecom tyle czasu ile bym chciała, ale co zrobić życie nas nie rozpieszcza...

ale mnie wzięło, wybacz Diana

trzeba łapać chwile i wyważać proporcje

coś ja za bardzo "filozuje" ?

buziaki
Diana 09:09, 28 wrz 2012

Beatko wcale nie filozofujesz myślę tak samo jak TY !!!!
Im jestem starsza tym bardziej doceniam każdą chwilę z dziećmi........
ostatnio przeglądałam z cóką mój pamiętnik ze szkoły podstawowej, gdzie koledzy i koleżanki wpisywali się na pamiątkę
I tak był wierszyk "........łap szczęście za ogon i duś jak cytrynkę......."
Dzisiaj w pełni rozumiem sens tego stwierdzenia !!!!!!!!!!!!!!!!
Szczęście trzeba umieć dostrzec i czerpać z niego korzyści
uczę się tego codzień !!!!!!!!!!!! i polecam innym

Teraz to "pofilozofałyśmy" sobie obie
pozdrawiam

beta 09:14, 28 wrz 2012

kończąc ten temat
na murze jednego z budynków widnieje taki oto napis:

"SZCZĘŚCIE TO JEDYNA RZECZ, KTÓRĄ MNOŻY SIĘ PRZEZ PODZIAŁ"

Diana 09:19, 28 wrz 2012

Beatko prawda w 100000000000% i jak pasuje do mojego wątku
Jaśli założe bloga to napewno będzie to myśl przewodnia, obiecuję
całuski
Diana 09:26, 28 wrz 2012

Wczoraj przeglądałam zdjęcia ogrodowe i mimo tego, że ogród oglądam codziennie zszokowało mnie jak rośliny rosną!!!!!!!
Wierzyć się nie chce, jakby żyły nie w glebie lecz na drożdżach
Podziele się z Wami moimi spostrzeżeniami............

dzisiaj WISTERIA
zdjęcia tylko z tego sezonu !!!!!zakupiona dość spora, odplątałam wszystkie gałęzie i po swojemu oplątałam nimi podporę........taka zrobiła się w ciągu kilku miesięcy !!!!!!! pare razy podcinałam ją, żeby nie wchodziła pod dachówkę i co???? rośnie nawet w drugą stronę choć nikt jej tam nie prowadzę

monitka 09:27, 28 wrz 2012

Dziewczyny same mądrości piszecie, też się mogę pod nimi podpisać. Ja sobie daję jeszcze tydzień na ogród a potem nadrabiam czas z dzieciakami bo już wyrzuty sumienia mnie dręczą...jak wszystko skończę to w planach mam wypad na grzyby, wyprawę po kasztany, spacer w liściach...takie tam jesienne klimaty

Dianko super zbiory ja się swoich papryk nie doczekam, dopiero owoce zawiązały....
śliczna fotka synka
popcorn 09:30, 28 wrz 2012

MAtko jaka wisteria! Rośnie jak na drożdżach! Mały artysta cudny, a jak ładnie obrobiona fotka!! Plony - podziwiam! I też zbieram ciągle swoje Nieporównywalny smak i świeżość
pozdrawiam!
beta 09:31, 28 wrz 2012

Diana napisał(a)
Wczoraj przeglądałam zdjęcia ogrodowe i mimo tego, że ogród oglądam codziennie zszokowało mnie jak rośliny rosną!!!!!!!
Wierzyć się nie chce, jakby żyły nie w glebie lecz na drożdżach
Podziele się z Wami moimi spostrzeżeniami............

dzisiaj WISTERIA
zdjęcia tylko z tego sezonu !!!!!zakupiona dość spora, odplątałam wszystkie gałęzie i po swojemu oplątałam nimi podporę........taka zrobiła się w ciągu kilku miesięcy !!!!!!! pare razy podcinałam ją, żeby nie wchodziła pod dachówkę i co???? rośnie nawet w drugą stronę choć nikt jej tam nie prowadzę

tosz to potwór
Diana 09:39, 28 wrz 2012

Moniczko rozumiem......ja też mam tyle planów:kasztany, liście, obrazy z liści, wianki......hmm tylko czy dam radę to wszystko zrobić? często narzucę tyle samej sobie do wykonania, że pózniej mam doła że wszystkiego nie ogarnełam mam nadzieję zę tobie wszystko się uda i MIŁEGO SPĘDZANIA CZASU z dzieciaczkami życzę
Karolinko dziękuję za komplementyA jeśli mowa o zbiorach??to moje przy twoich bledną.....to zresztą chyba lekka obraza dla słowa plony w moim wykonaniu !!! ale dziękuję nie ma tego dużo, ale jak cieszy !!!!
Beatko pamiętasz jakiś czas temu pisałam ci, że to potwór ogrodowy !!!!!!!!! śliczny dopóki nie zrobi szkód
beta 09:43, 28 wrz 2012

pamiętam, pamiętam

trzeba się nieźle nagimnastykować żeby go okiełznać

ok zmykać będę bo słońce wyszło a ja dziś mam akcje-warzywnik