Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » SZCZĘŚCIE jest wyborem - ogród Diany

SZCZĘŚCIE jest wyborem - ogród Diany

Evchen 09:18, 22 cze 2012

Diana napisał(a)
Boguś miło że zajrzałeś do mnie
cenne wskazówki - dziękuję
wiele osób chwali sobie żywopłot grabowy....ciekawi mnie jak szybko rośnie grab.Jak duże musiałabym kupić okazy
pozdrawiam

Dianko
ja też się zastanawiałam nad grabem, bo ponoć rośnie szybko i można go przycinać. Tylko trochę mnie liście zniechęcają.. boję się, że zrobi mi bałagan na ogrodzie
Danusia polecała mi tuje Aerospicata. Zakładałam o nim wątek, ale zdjęć tam nie ma.. https://www.ogrodowisko.pl/watek/1973-thuja-aureospicata
Dajana zamieściła u siebie zdjęcia z żywopłotu, ale to raczej świeże nasadzenia. Nie znalazłam nigdzie zdjęć dojrzałego żywopłotu
Milka 11:46, 22 cze 2012

Jedna jeżówka, ale jaka!!
KasiaBialofi... 11:47, 22 cze 2012

O tak! Jeżówka śliczna.Taki ładny ma kolorek
Diana 00:35, 23 cze 2012

Gosia dziekuję z koniczyną będę walczyć .............mam zamiar wygrać
betysia
Irenko bialofiolet ja czekam na te moje jeżóweczki, już wyobrażam sobie jak zakwitna wszystkie mam też nadzieje na motylki
Evchen grab zawładnął juz moim sercem ale przyznam szczerze że boję się tych liści..........
Diana 00:58, 23 cze 2012

dzisiaj całe przed i popołudnie spędziłam z Aną i naszymi dzieciaczkami czas upłynął szybko jak to zwykle bywa gdy jest bardzo, bardzo przyjemnie
Znamy się już dłuższy czas......uprzedzam pytania..fotek brak.Rozmawiamy nie tylko o ogrodowych sprawach i spotykamy się dość często , ot na takich babskich pogaduchach Następnym razem coś pstrykniemy
Póżniej córka miała turniej tenisa - jestem z niej dumna
Po powrocie do domu w pośpiechu kosiłam trawę w obawie, że znowu spadnie deszcz i z kosiarką nie poszaleję Sadzenia, obsypywania korą - brak
Na pocieszenie mam inne fotki

Wiciokrzew w kąciku biesiadnym zaczyna kwitnienie kupiłam jako powojnik! (hmm widac że jednak nie jest ) w zeszłym roku.

Moje dzisiejsze zbiory moja pierwsza sałata ! rzodkiewki, truskawki i poziomki teraz doceniam co to własne warzywa i owoce Dla niektórych to śmieszne, macie takie wspaniałe warzywniczki od lat......dla mnie to wielka radość zjeść coś swojego

I jeszcze jedno cudeńko ostatni nabytek - po drugiej z koleji przecenie nikt nie chciał wziąść tego cuda........moja MALUTKA SZKLARNIA włożyłam już do niej doniczki...... jest tam oczywiście odpowiednia wertykulacja powietrza
monteverde 01:14, 23 cze 2012

wcale to dla nas nie śmieszne, ja co wiosna cieszę się jak mogę zjeść swoje nowalijki zaczynam na parapetach od szczypiorku a szklarenka świetna i koneweczka
Ana 10:13, 23 cze 2012

Dianka - Ty wiesz, że ja na ta szklarenkę napatrzeć się nie mogę Oj pilnuj jej, bo skradnę Ech, tylko co mi po kradzionej, jak jej światu pokazać nie będę mogła No dobra, nie skradnę

Ale podziwac będę za każdym razem

A jak to sie stało, że ja tego wiciokrzewu nie widziałam?? Na całej linowej ścianie on jest czy sa też jednak powojniki?
Ana 10:14, 23 cze 2012

PS. Warzywniak podziwiałam na żywo, och smakowity jest jak nie wiem co...a truskawki slodziutkie
Lena 10:18, 23 cze 2012

Śliczna szklarenka,tez ją namierzyłam i tak chodzę koło niej-może przecenią

Truskaweczki pyszne - ja wczoraj ciasto z nimi upiekłam ale już...familia wciągnęła

AniaK 11:25, 23 cze 2012

Wiciokrzew w kąciku biesiadnym zaczyna kwitnienie kupiłam jako powojnik! (hmm widac że jednak nie jest ) w zeszłym roku.

Moje dzisiejsze zbiory moja pierwsza sałata ! rzodkiewki, truskawki i poziomki teraz doceniam co to własne warzywa i owoce Dla niektórych to śmieszne, macie takie wspaniałe warzywniczki od lat......dla mnie to wielka radość zjeść coś swojego

I jeszcze jedno cudeńko ostatni nabytek - po drugiej z koleji przecenie nikt nie chciał wziąść tego cuda........moja MALUTKA SZKLARNIA włożyłam już do niej doniczki...... jest tam oczywiście odpowiednia wertykulacja powietrza

Diano, jakie ten wiciokrzew ma śliczne kwiaty i pewnie pachnie niesamowicie wieczorami.
Sałata jak się patrzy.U mnie w tym roku dopiero po trzecim wysiewie wzeszła, no ale do twojej to jeszcze jej dużo brakuje.
Szklarenka cudo, gdzie ty je wyszukujesz???
Wpraszam się na oglądanie