Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W Gąszczu u Tess

W Gąszczu u Tess

Tess 23:04, 07 lut 2013

O, ilu miłych gości było u mnie, a gospodyni w lesie

agniecha973 napisał(a)
Na każdym wątku można się czegoś nauczyć. Ja też zamierzam

Można, ale w jednym więcej, w drugim mniej A przy tej ilości wątków ja już wymiękam. Nawet w swoim nie jestem na bieżąco

noemi napisał(a)
Zaglądam ... są zakupy ? ...nie ma ... a będą ?

Będą, będą, kupię w tę sobotę. W poniedziałek wpadłam tylko rekonesans w drodze do pracy. Był lekki mróz, nie chciałam trzymać 8 godzin roślinek w samochodzie.

Kasiu, odpozdrawiam

monteverde napisał(a)
Pieknoto

Padłam. Aniu, ja mam w domu lustro

grembosia napisał(a)
U każdego coś innego, i to jest fajne, bo prowadzi do zrozumienia nas i naszych potrzeb

Ba, tylko jak ktoś ma zrozumieć moje potrzeby, jak ja ich sama nie rozumiem Żartuję Bardzo mi się podoba, że każdy ogród jest inny, w każdym można znależć coś ciekawego.

Beatko, odpozdrawiam czwartkowo

Tess 23:27, 07 lut 2013

Pszczelarnia napisał(a)
Tessi, poprosiłam siostrę, nie ma we Wroc. w tesco (jeszcze/już?). Tak dla informacji, bo są gdzie indziej (allegro).)

Wiem nawet u kogo, czytam Twój wątek Ale dziekuję za info

b]Gosie obie i Irenko[/b]:
Pączków nie smażyłam, bo:
- nie umiem,
- nie powinnam ich jeść,
- muszę kalorie ograniczać.
Beacie sie dostało za słodkości niejako "z rozpędu"

Ozzi- wiosny nie szukam, bo mam nadzieję, ze jednak jeszcze nie nadejdzie. Za wcześnie.

Bociek - wianków jeszcze nie dziergam

bociek napisał(a)
Czytam, ze roze bedziesz sadzic. Sadz, sadz. Popatrze, bo ja wyciepalam i juz miec nie bede to chociaz u innych sobie popatrze

Dlaczego wyciepałaś róże?
Nie strasz mnie. Ja też dawno temu wyciepałam, bo mi nie rosły i mszyce je żarły i marnie kwitły. Ale teraz paczę i paczę do innych ogródków i tam takie śliczności... To kcem (jak powiedziałaby Konstancja), no kcem róze też.

O widzisz, Boćku? Grabie też chcą to wiedzieć
grupa_trzymajaca_grabie napisał(a)
Tessi nie ma. Korzystając z okazji, że już tu jestem mam pytanie: czemuś Boćku róże wyciepnęła, hę?
Pytam, bo mnie kuszą, ale jeśli trzeba mieć do nich rękę...lub skrzydełko, jak niektórzy, to się muszę zastanowić.

Grabki, ja też się niepokoję, czy będę dobrą mamą dla małych różyczątek...
Rench napisał(a)
E tam przesadzacie,raz do roku można dać sobie w żyłę pączkiem
Tradycja tak nakazuje.... Ja spałaszowałam dzisiaj chyba 3,jutro dopiero będe rozpaczać że w boczko poszło ,ale to bedzie jutro

Nie zjadłam dziś ani jednego Wbrew tradycji, wiem Ale lekarz wczoraj powiedział że słodyczy zero

Tess 23:33, 07 lut 2013

grupa_trzymajaca_grabie napisał(a)
A o kondycję zaczynam dbać od poniedziałku - aerobik w wodzie oraz sala gimnastyczna.

Naprawdę??? Podziwiam. Ja jakoś się zebrać nie mogę...
Tłumaczę sobie, że czasu brak...

Ula, na wypadek gdyby pytanie o róże było do mnie odpowiadam, że jeszcze nie kupiłam.

Buziam wszystkich i tessiskam

Lecę do Was (czy ja spamiętam te wszystkie adresy?)
Madzenka 06:24, 08 lut 2013

Tess różyczki musowe w ogrodzie. Wiosną damy cynk kiedy opryski na grzyba, w maju na mszyce, potem znów na grzyba, potem na mszyce.... I będzie piknie
ZbigniewG 08:26, 08 lut 2013

Tess napisał(a)
..Co do muru ceglanego – cieszę się, że utwierdzasz mnie w przekonaniu, że coś w rodzaju lustrzanego przejścia jest fajne Zamierzam w tym tygodniu posadzić hedera helix (i guzik mnie obchodzi, co powie sąsiad). Niech już rośnie, żeby robić tło, a potem pomyślę, jak zrobić taki np. proponowany przez Ciebie łuczek (i z czego).

i to jest słuszna koncepcja może też winobluszcz pięciolistkow Murorum
a pod murem w cieniu ileż paproci i funki bym zmieścił -tylko pozazdrościć
kokornak raczej do likwidacji
to tak na bieżąco bo dopiero się wczytuję
grupa_trzyma... 11:11, 08 lut 2013

Marzena2007 napisał(a)
Tess różyczki musowe w ogrodzie. Wiosną damy cynk kiedy opryski na grzyba, w maju na mszyce, potem znów na grzyba, potem na mszyce.... I będzie pinie

To ja też, też chcę...mnie też powiadom ....też kcem...ładnego zrobiłam osiołka ze Shreka?
Kcem różyczki i kcem wiedzieć, kiedy pryskać i na co.
grupa_trzyma... 11:19, 08 lut 2013

Tessi, co do aerobiku to też mi się za bardzo nie chce, bo ja z tych leniwych jestem, ale mam koleżankę instruktorkę i ona zwołuje pospolite ruszenie grubasków i leniuchów. A że ma dar przekonywania i motywowania, to grzech nie skorzystać.

Niechcący odpowiedziałam Uli na pytanie o róże. Tak się u Ciebie swojsko czuję, że odpowiadam chociaż pytanie nie do mnie skierowane. Wybaczysz?
Gosiniak 11:23, 08 lut 2013

Pozdrowienia zostawiam, a pączkowanie dobiegło końca, niedługo praca w ogródku się rozpocznie, kalorie dziewczyny zrzucicie, nie ma co się martwić
Milka 11:50, 08 lut 2013

A ja jestem ciekawa jutrzejszych zakupów, ale mus poczekać
pozdrawiam i róże jednak kupuj, są piękne
Madzenka 19:48, 08 lut 2013

No to czekamy na zakupy!!
.....????? Sobota dzisiaj czy nie?