Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W Gąszczu u Tess

W Gąszczu u Tess

Tess 09:37, 03 mar 2013

an_tre napisał(a)
Biegam po ogrodach i wyparuję wiosenki u ciebie też już budzi się do życia pozdrawiam

O tak, powiedziałabym nawet, że już się obudziła

asc napisał(a)
Tesiu... wiosna u Ciebie aż miło

Wczoraj było przecudnie, ale dziś wieje i nie chce mi się wyjść fotek cyknąć.

ewa004 napisał(a)
Tesiu jestem byłam na imieninach u mamy Kazi

Taaa, a jak dziś głowa? Kapelusza nie da rady założyć....

Anabell napisał(a)
Podrzucę Wam moich kapeluszy(...)
A na poważnie hosty rosną w donicach same.

Masz tyle kapeluszy???? Łał!
Twoje hosty w pojemnikach widziałam i podziwiałam, też chcę takie mieć.

Marzena2007 napisał(a)
Tess czym tniesz te stare iglaki? piłą?

Piłą też. Ale głównie takim dziwnym ustrojstwem na kiju, ze sznurkiem (taki rodzaj sekatora)
No i sekatorem dużo.
Nie podkrzesywaliśmy świerków, tylko skracaliśmy boczne gałęzie, żeby się zagęściły.
Oj, narobiliśmy się. Wszystko mnie boli. Ale ładnie wyszło, kiedyś pokażę (jak bałagan budowlany się uprzątnie). Tylko jeszcze trzeba je z wysokości skrócić - na razie nie wiem, jak to logistycznie zorganizować, bo one mają jakieś 10 metrów, a może więcej.

agniecha973 napisał(a)
Ładnie wszystko budzi się do życia. Wczesną wiosnę mamy w tym roku. Tak mi się podoba.

Tak, wczesna wiosna, aż mnie to niepokoi troszeczkę (po doświadczeniach z ubiegłego roku).

Rench napisał(a)
W tej Stolicy to nawet zima jest łaskawsza i wiosna najpierw zagląda

Bo tu jest cieplej, niż gdzie indziej. Mam taką oto swoją teorię przyczyn tej ciepłości:
ludzi tu chamra, a każdy ludź określoną ilość ciepła wydziela Im więcej ludzi, tym cieplej

KasiaWB napisał(a)
widzę, że wszystko fajnie przezimowało no to będzie wiosenna eksplozja zieleni

Na to liczę U Ciebie też wiosnę wiać, choć śniegu masz jeszcze sporo.

bociek napisał(a)
Tessi, ale u Ciebie wiosna juz konkretna Zurawki swietnie wygladaja. Tam zaraz wykonczylas, ale prawda powietrze potrafi zadzialac

Pokaz jak cielas jodle, ciekawa jestem jak wyszlo, bo mnie tez czeka ciecie swierkow srebrnych, ale jodlom tez by sie przydal fryzjer

Jak mam pokazać? Zdjęć nie robiłam. Dobra, pomyślę.
Żurawki są naprawdę w świetnej formie, a miałam obawy, bo to wszystko maluszki są.

Pozdrawiam cieplutko wszystkich Gości, i tych piszących i zaglądających
Tess 09:43, 03 mar 2013

Nie pokazałam wczoraj oznak wiosny na moich małych ciskach, co to mają z nich kule być.
Pąk na pąku.
Ale tylko te mają pąki, fastigata jeszcze śpi

Welka 10:01, 03 mar 2013

Witam!
U Monte dopytywałaś się o kapustę ozdobną, ale tu pewnie szybciej zajrzysz - w tym roku pierwszy raz wysiewałam (w zeszłą sobotę) i na pewno zrobiłam za szybko (mam zdjęcia u siebie jak już się wyciągnęła). Zaczęłam szperać w necie i albo trzeba wysiać np pod koniec marca w domu albo tak jak radzi Ania, od razu do gruntu gdzieś w kwietniu/maju.

Muszę swojego cisa pooglądać czy jakieś kulki ma
Pozdrawiam
Magda70 10:52, 03 mar 2013

taaa, byłam , widziałam
Magda70 10:52, 03 mar 2013

taaa, byłam , widziałam
Gosiniak 12:45, 03 mar 2013

Ale świetna wiosna u ciebie, a od poniedziałku to już w ogóle wiosennie ma być,
roślinki świetnie przezimowały, u mnie właśnie słonko walczy z chmurkami, stawiam na słonko, miłego popołudnia, buziole
ewa004 19:01, 03 mar 2013

Tesiu żeby mi nie było ....że Agentka zaniemogła
bociek 19:06, 03 mar 2013

Tessi, i u Ciebie paczki i to jakie A z tym cieciem jesli uda Ci sie zrobic fotke po cieciu to bedzie super
gusiarz 19:38, 03 mar 2013

Tesia - przyleciałam na naukę cięcia świerków. Niby wszystko wiem, ale nijak nie kumkam jak ciąć wierzchołek. Się tego boję jak nie wiem czego... Masz jakieś rady?
Anabell 22:48, 03 mar 2013

Sekatorkiem na kiju i ze sznureczkiem ja też tnę. w ubiegłym roku kupiłam dwa na zapas jak zgubię śrubkę. a do dużych gałęzi kupiłam piłę łańcuchową elektryczną są lżejsze. a do żywopłotów pilarkę też elektryczną.
Kapeluszy nie produkuję tylko noszę. to różne odcienie .
Na sesję z cięcia będę zaglądała.